Neler Yeni

Mavi Ekran Yeni Aldığım Bilgisayar Sürekli Mavi Ekran Veriyor

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
614
İsim
Kerem Eldes
Arkadaşlar başka bir konu da açmıştım ama sorun sürekli değişip evrildiği için son hali için de bir konu açmak istedim çünkü artık yıldım, bütün detayları ile tek bir yerde ayrıntılı yazarsam belki bir detaydan biri bir sorunu fark eder ve bir çözüm buluruz umuduyla açıyorum bu konuyu. Sistem 1600 af, b450 tomahawk max, 2x8 goodram 3600mhz, fsp hyper psu ve rx 5600xt. En baştan başlayayım, kız arkadaşıma kurduğum pc'de dün sabaha kadar her şey normaldi, oyun kurup test edip verecektim ama oyunlarda işlemcinin gereksiz yüksek çalışıp ekran kartının %30 larda kaldığını fark ettim( aynı oyunlar aynı işlemci ve benzer bir gpu ile zamanında ben de oynuyordum) sonra bios'tan xmp'yi açayım dedim ve ne olduysa ondan sonra başladı. Onu açtıktan sonra cpu hata ışığı yanmaya başladı anakartta, kendi ramlerimi takınca düzeldi sonra hiçbir şey değiştirmeden orjinal rami takınca gene bir problem yaşanmadı ama bu noktadan sonra gpu driver'ı açılamaz oldu, tekrar kurunca da her 15 saniyede bir pc'ye bağlı tüm usb aparatları donmaya başladı. Bu donma ile beraber amd yazılımı da çöküyordu ve en sonunda atacağım "Recovery" hatasına takılı kaldı bilgisayar.

Recovery hatasından bilgisayar hiç çıkmadı, ekrandaki tüm tuşlara basmama rağmen sadece ekran 1 saniyeliğine gidip geliyordu ve bir şey değişmiyordu. En sonunda m.2 yi sıfırlayıp tekrardan usb belleği taktım ama gene aynı hatayı aldım, çıldırıp sıfırdan tekrar usb hazırladım kendime ve o da Recovery hatasından çıkmadı. En sonunda Usb'yi kasanın usb girişine taktığım zaman sanırım recovery hatasından çıkabildim ama daha önce de anakarta usb hiçbir şey takılı değilken Recovery hatasına gitti. Beni delirten nokta bir hata oluyor, çözmeye çalışlıyorum çözülmüyor, sonra kendi kendine çözülüyor, en sonunda başka bir hata çıkıyor. Windows 10 kurup normal ekrana geldiğimde aynı sorunun devam ettiğini gördüm, usb'ler gene donuyor ve bilgisayar çöküyordu. Dayanamayıp uyudum, uyandığımda usb girişlerinde sorun olduğunu düşünüp bütün usb leri çıkarıp öyle denedim ama şimdi de bilgisayar 30 saniye çalıştıktan sonra donuyor, ekran gidiyor ve mavi ekran alıyorum.

Şüphelerim ve denediğim çözümler:
-Anakartı aldığımda çok kötü durumdaydı zaten bin pişmanım aldığıma, her yerini temizledim ama bilemiyorum artık
-Bütün ramleri tek tek ve çift hallerde farklı slotlara taktım, hatta kendi ramlerimle de aynı işlemi uyguladım gene aynı hatayı alıyorum
-Bios'u kurcaladım ayarları optimize et dedim gene işe yaramadı
-Bütün USB bellekleri kaldırdım öyle açtım ama aynı problem

Gerçekten bir hafta sonum var onu da mahvetti bu bilgisayar, çok sağolsun. Umarım bir çözüm bulabiliriz çünkü artık kız arkadaşımla oyun oynayabilmek istiyorum :(

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-02-02 saat 13.20.50_ac65dc48.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-02 saat 13.20.50_ac65dc48.jpg
    99 KB · Hit: 4
  • WhatsApp Görsel 2025-02-02 saat 13.20.50_ac65dc48.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-02 saat 13.20.50_ac65dc48.jpg
    99 KB · Hit: 3
Top Bottom