Neler Yeni

Yeni aldığım bilgisayar çöküp duruyor

kelomerosan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Kerem Eldes
Arkadaşlar derdi bitmedi pc nin, bugün ramlere xmp 2 profilinde 3600mhz(satın aldığım hız) de çalıştırdığımda abakart cpu hatası vermeye çalıştı, bütün soketler tek tek çalışmadı kendi ram imi taktım, sorunsuz çalıştı geri değiştirince çalışmaya devam etti. Bu problem bitti yeni bir problem başladı, 5600xt driver ını kurdum ama artık sürekli kendi kendine çöküyor saniye başı, her çoktüğünde de wifi, mouse ve takılı tüm usb ler gidiyor birkaç saniye. Wifi adaptörünü çıkarınca bir süre çökmedi ama geri takınca tekrar gitti. İllallah ettim pc den, kapatmaya çalıştım 40 dakika kapanmadı şimdi de zorla kapatıp açınca böyle bir hata aldım. Derdi nedir anlayabilecek var mıdır acaba? Anakart b450 tomahawk max/ cpu 1600 af/ 8x2 3600 goodram beyaz/ rx 5600xt asrock challenger
Bu hatayı aldıktan sonra bir süre bir şey yapmazsam kendi kendine kapanıyor

Ekler

• 1738408871853620646642835694567.jpg
    1738408871853620646642835694567.jpg
    1.3 MB · Hit: 68
En İyi Cevap
Denemedim mavi ekran hatası sorun ekran kartında mı diyor?!?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl güncelleyebilirim
BIOS sürümü olarak 7C02v3F kurulu. Bu dediğim şekilde BIOS'u güncelleyebilirsin ama sorunun ondan kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum. Benim fikrim şuan için anakartta donanımsal bir sorun olduğu yönde.
Bu dediğim şekilde BIOS'u güncelleyebilirsin:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/B450-TOMAHAWK-MAX/support buradan 7C02v3K2(Beta version) BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C02AMS.3K2 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra...

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,707
İsim
Hakanbey
AM4 platformunun en baş belası problemidir USB sorunu Elimde Asus rog b550 var bunda bile usb 2.0 larda sorun var Bazen pc ilk açılışta Takılı usbler çalışmıyor çıkar tak yapamk gerekiyor bazen ise hiç ses yok RGB li klavyeyi bu porta bağladığımda ışıkları yanmıyor bazen 3.0 portlarını çoğaltarak kullanıyorum sorunsuz.

kelomerosan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Kerem Eldes
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,803
İsim
Arda doğan
Arşivleme seçeneği çıkmadı ve çöktü direkt usb ye kopyalayıp kendi bilgisayarımdan buraya koysam olur mu?

Aygıtları komple söktüm artık o hatayı almıyorum ama şimdi de mavi ekran alıyorum bütün usb aygıtları donuyor ve driver çöküyor sonra mavi ekran. Bu hiçbir usb aygıtı takılı değilken de oluyor artık

O nedir bilmiyorum ama şu mavi ekran sorunu çözülmeden h içbir şey yapamam çünkü açıldıktan 1 dakika sonra otomatik gidiyor bilgisayar
Anakart sorunlu gibi bios sürümlerini dene

kelomerosan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Kerem Eldes

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,148
İsim
Emre Zengin

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
Furkan Enes Kaplan
bios güncelleyin

kelomerosan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Kerem Eldes

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
Furkan Enes Kaplan

Nasıl güncelleyebilirim
anakartınızın marka modelini yazın zaten sitesi çıkacaktır orada sürücüler kısmında bios kısmı çıkar

kelomerosan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Kerem Eldes

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
ibrahim
AM4 platformunun en baş belası problemidir USB sorunu Elimde Asus rog b550 var bunda bile usb 2.0 larda sorun var Bazen pc ilk açılışta Takılı usbler çalışmıyor çıkar tak yapamk gerekiyor bazen ise hiç ses yok RGB li klavyeyi bu porta bağladığımda ışıkları yanmıyor bazen 3.0 portlarını çoğaltarak kullanıyorum sorunsuz.
asus anakart kullanıyorum anakart arkasında hiç 2.0 yok dediğiniz gibi hiç sorun yasamadım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,148
İsim
Emre Zengin

Nasıl güncelleyebilirim
BIOS sürümü olarak 7C02v3F kurulu. Bu dediğim şekilde BIOS'u güncelleyebilirsin ama sorunun ondan kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum. Benim fikrim şuan için anakartta donanımsal bir sorun olduğu yönde.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/B450-TOMAHAWK-MAX/support buradan 7C02v3K2(Beta version) BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C02AMS.3K2 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C02AMS.3K2 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Not 2: 7C02v3K2(Beta version) BIOS'u BETA BIOS olarak görünüyor şuan. Stabil olmayabilir. İstersen ondan önceki olan 7C02v3J BIOS'una güncelleyebilirsin.

Minidumpta gördüğüm sorun genellikle RAM'den kaynaklı ekran kartını tetikleyen mavi ekran sorunu. RAM'ler diğer sistemde kusursuz çalışıyor dedin. O ihtimali eledim. Ekran kartını kendi sisteminde deneyebilir misin?

En İyi Cevap

kelomerosan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Kerem Eldes
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C02AMS.3K2 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Not 2: 7C02v3K2(Beta version) BIOS'u BETA BIOS olarak görünüyor şuan. Stabil olmayabilir. İstersen ondan önceki olan 7C02v3J BIOS'una güncelleyebilirsin.

Minidumpta gördüğüm sorun genellikle RAM'den kaynaklı ekran kartını tetikleyen mavi ekran sorunu. RAM'ler diğer sistem de kusursuz çalışıyor dedin. O ihtimali eledim. Ekran kartını kendi sisteminde deneyebilir misin?
Yani güncelledikten sonra da çözülmezse anakartta problem var demektir değil mi :(
Hemen şu güncellemeyi yapayım kendi sistemime takacağım

Minidumpta gördüğüm sorun genellikle RAM'den kaynaklı ekran kartını tetikleyen mavi ekran sorunu. RAM'ler diğer sistemde kusursuz çalışıyor dedin. O ihtimali eledim. Ekran kartını kendi sisteminde deneyebilir misin?
Biosu güncelledikten sonra... Henüz çökmedi?? Bir saniye bu anakartın bir önceki sahibi 5600x kullanıyordu ben 1600af kullanıyorum acaba bundan dolayı mı sıkıntı çıktı? Anlamadım gitti ama henüz çökmüyor gibi duruyor

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,944
Üyeler
171,672
Son üye
difficult218
Top Bottom