Yeni aldığım Kingston kc3000'den saçma sonuçlar

Reaksiyon skoru
2
Merhaba.
Amazondan yeni aldığım kingston kc3000 1tb ssd de rastgele yazmada çok düşük değerler alıyorum bios güncelleme dışında her şeyi denedim sonuç yine aynı ne yapmalıyım .PC Asus tuf a15 2022 . Kingston ssd managerda ssd görünüyor ayrıca.

1742045116466.png

7000'e 7000 hız bekleniyorsa bu hızlar 2 TB ve 4 TB versiyonu için, 1 TB versiyonunda zaten 7000'e 6000 olduğu belirtilmiş.

1742045463467.png
1742045470066.png

Çok düşük değer almıyorsun?
2.satırdaki Rastegele yazma min 3000 olmalı 1273 nasıl düşük değilki ? Diğer bazı değerlerde olması gerekende daha yüksek anlamadım niye böyle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7000'e 7000 hız bekleniyorsa bu hızlar 2 TB ve 4 TB versiyonu için, 1 TB versiyonunda zaten 7000'e 6000 olduğu belirtilmiş.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
2.satırdaki Rastegele yazma min 3000 olmalı 1273 nasıl düşük değilki ? Diğer bazı değerlerde olması gerekende daha yüksek anlamadım niye böyle

Bu da bir sonraki test çok tutarsız birbirinden kafama tek takılan rastgele yazma olması gerekenden çok daha düşük .

1742045822065.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende 2TB'si var geçen test yapmıştım 200gb falan boş yazma hızı çok düşmüş neden 2000 civarı.
Sizin sonuçlarınız nasıl atabilir misiniz acaba 1tb ile 2tb arasında çok da hız farkı yok yinede.

Baktınız mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim:

Baktım zaten benim rastegele yazmam arasında uçurum fark var. Bunu yaşayan daha önce hiç olmadı mı ? İade mi etmeliyim arkadaşlar ???

Değerlerin düşük çıkması garip, genelde testleri yapanlar da iyi parçalarla yapıyor, kaliteden ötürü de fark edebiliyor. İlk satırdaki bilgiler günlük kullanıcı için önemli aslında, diğerleri pek önemli değil. Belki fiziksel belki yazılımsal olabilir ancak detaylı bilgim yok maalesef.

Bende 2TB'si var geçen test yapmıştım 200gb falan boş yazma hızı çok düşmüş neden 2000 civarı.
SSD doldukça hızı düşebilir, kırmızı şekle de getirmeyin denir sağlığı açısından da. Herhangi bir dosyalama işlemi esnasında yapıldıysa hız düşük çıkmış olabilir, sıcaklığa bağlı olarak da yüksek çıkmış olabilir. İç kalitesi iyi olduğundan fiziksel olarak zarar göreceğini sanmıyorum veya bozulacağını, programa göre de düşük çıkmış olabilir. Bir çok etken geçerli olabilir.

Bu da bir sonraki test çok tutarsız birbirinden kafama tek takılan rastgele yazma olması gerekenden çok daha düşük .
Rastgele yazma hızı denmiş ancak bu test okuma/yazma hızını ölçmüş, sağ üstten IOPS seçilir ve yapılırsa daha doğru olur. Diskte fiziksel sorun olmadığı sürece de iadeye gerek yok aslında, bu tür sayısal değerler anlık veya çok etkene bağlı olarak değişebiliyor.

Değerlerin düşük çıkması garip, genelde testleri yapanlar da iyi parçalarla yapıyor, kaliteden ötürü de fark edebiliyor. İlk satırdaki bilgiler günlük kullanıcı için önemli aslında, diğerleri pek önemli değil. Belki fiziksel belki yazılımsal olabilir ancak detaylı bilgim yok maalesef.

SSD doldukça hızı düşebilir, kırmızı şekle de getirmeyin denir sağlığı açısından da. Herhangi bir dosyalama işlemi esnasında yapıldıysa hız düşük çıkmış olabilir, sıcaklığa bağlı olarak da yüksek çıkmış olabilir. İç kalitesi iyi olduğundan fiziksel olarak zarar göreceğini sanmıyorum veya bozulacağını, programa göre de düşük çıkmış olabilir. Bir çok etken geçerli olabilir.

Rastgele yazma hızı denmiş ancak bu test okuma/yazma hızını ölçmüş, sağ üstten IOPS seçilir ve yapılırsa daha doğru olur. Diskte fiziksel sorun olmadığı sürece de iadeye gerek yok aslında, bu tür sayısal değerler anlık veya çok etkene bağlı olarak değişebiliyor.
MSI X670E CARBON PCIE 5.0 yuvasına takılı nasıl düşüyor?

MSI X670E CARBON PCIE 5.0 yuvasına takılı nasıl düşüyor?
Söz konusu ana parça SSD, anakart sonra gelir; yani asıl olarak SSD'ye bakmak gerek. İşlemcinin de pinleri yamuk yumuk olsa anakart x model nasıl çalışmıyor demek garip olur (örnek), yani SSD'nin etrafına odaklanmak gerek. Donanımsal bir sorun yoksa da yazılımsaldır. Bu konu hakkında da çeşitli şekillerde sorunlarını çözenler olmuş. Format atanlar veya yazılımını silip yükleyenler, güncelleyenler çözmüş sorunlarını. Bu konu bana sorun olmadığı için detaylı bakma gereği duymadım. Günlük kullanımda etkilemiyorsa da sorun olmaz.

Geri