YENİ ALDİĞİM PC AÇILMIYOR NEDEN ACABA ?

Ayhan

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar ben yaklaşık 1 hafta önce yeni pc aldım 6.200 e vatan bilgisayardan aldım toplattım eve götürdüm evde ilk kez çalıştırdığımda açıldı sonra kapattım birdaha açmaya çalıştım ama açılmadı anakartta led yanıyordu fanlar çalışmıyordu vatana götürdüm statik elektrik var dediler statiğini aldılar eve götürdüm açıldı biraz yeni şeyler yükledim kapattım açmaya çalıştım yine çalışmadı sadece ankartın ledi yanıyordu sonra tekrar götürdük yine statik var dediler yine aldılar eve getirdim açıldı kapattım yine geri açılmadı bu NEDEN oluyor arkadaşlar daha 1 haftalık bile olmayan kasada ürünlerin markalarına servise yolladılar yolladıklarındada virüsten dolayı servisler kapatılmış geçici süreliğine bekleyecekmişim servisler açılasaya kadar bütün bahtsızlıklar beni buluyor bu kasanın sorunu ne bilen varmı

Kullandığınız priz ile alakalı olabilir, eğer priz de topraklama mevcut ise akım koruyuculu priz satın alın ve deneyin. Statik elektrik konusunda doğru bilgi aktarıyorlarsa elektrikçi çağırıp tesisatınızı da kontrol ettirmenizde fayda var. Başka cihazlarınızda etkileniyor mu gözlemleyin...

Büyük ihtimal Anakartın arızalı. Faz imitör çıkışın interpolize olmuş gibi şaşalı bir cümle hiç bir anlama gelmediği gibi oradaki ukala da statik elektrik martavalını söylemiş.

Şimdi power supplyi ile kasa arasında elektrik sızıntısı olabilir buda ilk kullanımda stabil bir şekilde çalışmaya daha sonraki açmayı denemenizde ise hüsrana yol açabilir kasada biriken elektrik anakarta zarar vermiş olabilir büyük ihtimal statik elektrik var dedikleri parçada anakarttır benim düşüncem böyle

Arkadaşlar ben yaklaşık 1 hafta önce yeni pc aldım 6.200 e vatan bilgisayardan aldım toplattım eve götürdüm evde ilk kez çalıştırdığımda açıldı sonra kapattım birdaha açmaya çalıştım ama açılmadı anakartta led yanıyordu fanlar çalışmıyordu vatana götürdüm statik elektrik var dediler statiğini aldılar eve götürdüm açıldı biraz yeni şeyler yükledim kapattım açmaya çalıştım yine çalışmadı sadece ankartın ledi yanıyordu sonra tekrar götürdük yine statik var dediler yine aldılar eve getirdim açıldı kapattım yine geri açılmadı bu NEDEN oluyor arkadaşlar daha 1 haftalık bile olmayan kasada ürünlerin markalarına servise yolladılar yolladıklarındada virüsten dolayı servisler kapatılmış geçici süreliğine bekleyecekmişim servisler açılasaya kadar bütün bahtsızlıklar beni buluyor bu kasanın sorunu ne bilen varmı
Dairenizdeki topraklama hattıyla alakalı bir sorun olup olmadığını başka bir lokasyondaki priz ile teyyit edin. Sorun yaşamıyorsanız sorun evinizdeki topraklama hattındadır. Sorun devam ediyor ise aldığınız yere garanti kapsamında işlem başlatın derim.

Benim de bilgisayarımda öyle bir sorun vardı bilgisayar kapanıyordu açılıyordu elektrik çarpıyordu kullandığım priz topraklı değilmiş değiştirdim ve düzeldi.

Kullandığınız priz ile alakalı olabilir, eğer priz de topraklama mevcut ise akım koruyuculu priz satın alın ve deneyin. Statik elektrik konusunda doğru bilgi aktarıyorlarsa elektrikçi çağırıp tesisatınızı da kontrol ettirmenizde fayda var. Başka cihazlarınızda etkileniyor mu gözlemleyin...

Reis benim eski bilgisayarım açılıyordu onlarda öyle dedi akım koruyucu priz aldım açılmadı ama o akım koruyucu prisde eski bilgisayarım açıldı

Geri