Yeni alınan laptopta neler yapılmalı?

asd341

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
100
Bebeğim sonunda geldi. Daha açmadım bir şey yapmadım.
İlk alındığında ne yapmalıyız kesin olarak?
Driverlarını MSI'nin kendi sitesinden bulabilirsem indireceğim, BIOS güncellenmesi gerekirse yapacağım, XMP açılıyorsa açacağım.
hangi ayarları yapmalıyız? Kesin olarak undervoltage yapmak istiyorum. Laptop güçlü fakat çok ısınmasını istemiyorum. Daha oyun indirecek internetim yok maalesef performans testi de yapamayacağım.
Hangi aksesuarlar alınmalı? Örnek olarak klavye üstü şeffaf koruyucu silikon gibi.

Laptop:

MSI VECTOR A18 HX A9WIG-093TR AMD Ryzen 9

9955HX 32GB 1TB SSD GeForce RTX5080 Windows

11 Home 18" QHD+

Ekler

• IMG-20250828-WA0012.webp
    IMG-20250828-WA0012.webp
    406.9 KB · Hit: 13
Bebeğim sonunda geldi. Daha açmadım bir şey yapmadım.
İlk alındığında ne yapmalıyız kesin olarak?
Driverlarını MSI'nin kendi sitesinden bulabilirsem indireceğim, BIOS güncellenmesi gerekirse yapacağım, XMP açılıyorsa açacağım.
hangi ayarları yapmalıyız? Kesin olarak undervoltage yapmak istiyorum. Laptop güçlü fakat çok ısınmasını istemiyorum. Daha oyun indirecek internetim yok maalesef performans testi de yapamayacağım.
Hangi aksesuarlar alınmalı? Örnek olarak klavye üstü şeffaf koruyucu silikon gibi.

Laptop:

MSI VECTOR A18 HX A9WIG-093TR AMD Ryzen 9

9955HX 32GB 1TB SSD GeForce RTX5080 Windows

11 Home 18" QHD+
Hx modellere ısınamadım. Genelde anakarta zarar veriyor deniliyor. Bu model umarım kronik değildir. Bios güncellemesi önemli.Ve bu ssd ye zarar veren güncellemeyi yapmayın.

BIOS'u güncelle.
XMP aç. Performans modunu da aç.
Windows'u tekrar yükle.
Windows güncellemelerini yap ve isteğe bağlıları da yap.
MSI Center kur güncellemeleri yap. Sitesinden elle kurmana gerek yok otomatik alıyor siteden.
MSI Center yerine bunu kullan.
https://github.com/Sparronator9999/YAMDCC

Intel driver Support kur güncellemeri yap.

NVIDIA driverini kur.

Eğer 16:10 ekranda siyah bar olmamasını istiyorsan bana yazarsın.

Hx modellere ısınamadım. Genelde anakarta zarar veriyor deniliyor. Bu model umarım kronik değildir. Bios güncellemesi önemli.Ve bu ssd ye zarar veren güncellemeyi yapmayın.
Şu zamaan kadar duymadım anakart problemini
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu zamaan kadar duymadım anakart problemini

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,029
Üyeler
183,048
Son üye
eeeee78
Geri