Yeni anakartımda mHz ayarlayamıyorum

FutiG

80+
Reaksiyon skoru
2
yeni anakart aldım msi a520m pro ama creator geniedeki xmp profillerine tıklayamıyorum ram mhzlerini ayarlayamıyorum yardım edebilcek var mı

Ekler

• pc.webp
    pc.webp
    136.9 KB · Hit: 20
3200 mhz saveledikten sonra tekrar aynı mhzleri gösteriyor bu arada

xmp profilini seçip kaydedip çıkın. biosda anasayfada gözüken hız önemsiz. windowsta görev yöneticisinde performans bölümünde belleğe tıklayın, hızı yazar. eğer profil devredeyse 3200 ya da 1600 olarak hızı görebilirsiniz.

1753603035909.webp

2x8gb 3200 mhz ramim var saçma bir şekilde sağ üstte 16gb yazıyor altında 8gb yazıyor ayrıca kaydettiğim halde ram mhz değeride 2667 mhz olarak gözüküyor internetten birkaç video izledim ilk attığım fotoğrafta herkesin createor genienin altındaki xmp profillerine tıklanıyorken benimkine tıklanmıyor garip bi şekilde @karberion
resim_2025-07-27_122130282.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve sistemim r5 1600 ve 2060 var buna rağmen bilgisyar 30 fpslere kadar düşebiliyor bu bellek muhabbetinden

2x8gb 3200 mhz ramim var saçma bir şekilde sağ üstte 16gb yazıyor altında 8gb yazıyor ayrıca kaydettiğim halde ram mhz değeride 2667 mhz olarak gözüküyor internetten birkaç video izledim ilk attığım fotoğrafta herkesin createor genienin altındaki xmp profillerine tıklanıyorken benimkine tıklanmıyor garip bi şekilde @karberion
Alıntıyı görüntüle

ve sistemim r5 1600 ve 2060 var buna rağmen bilgisyar 30 fpslere kadar düşebiliyor bu bellek muhabbetinden
hocam sizin islemcide apu yok donanima ayrilmis kismi dusundurucu. sizden ricam 1 adet rami hem sag hem sol slotta deneyip pcyi acin. daha sonra diger rami hem sag hem slotta tek basina calistirin. iki ramin de saglikli calistigini tespit edelim. ramlerin marka modelini de yazabilirseniz cok guzel olur. ondan sonra sirayla baska seyler deneyebiliriz.

ayrica biosu da guncellerseniz iyi olur.

hocam arastirdigimda gordum ki sizin anakart ryzen 5 1600 desteklemiyormus. muhtemelen problem bundan kaynakli. resmi websitesinden kontrol ettigimde ryzen 1. ve 2. nesil listelenmiyor. yine de anakart ureticileri gozukmese de bu destegi verebiliyor. bir bakalim hangi bios versiyonunda bu ikiliyi problemsiz calistirabilen olmus size yazayim.

ekleme: son biosu bir yukleyin oradan baslayalim.

Alıntıyı görüntüle

Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra anakart üstünde JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır. Ondan sonra kontrol et bakalım.
1753611153656.webp

ramleri çıkardıktan sonra güce bağlamadan mı tornavidayla işlem yapalım ? @Emre Zengin

hocam sizin islemcide apu yok donanima ayrilmis kismi dusundurucu. sizden ricam 1 adet rami hem sag hem sol slotta deneyip pcyi acin. daha sonra diger rami hem sag hem slotta tek basina calistirin. iki ramin de saglikli calistigini tespit edelim. ramlerin marka modelini de yazabilirseniz cok guzel olur. ondan sonra sirayla baska seyler deneyebiliriz.

ayrica biosu da guncellerseniz iyi olur.
hocam 2 ramde sağlıklı çalışıyor bilgisayarın neden donanıma ayrılmış dediğine hala anlam veremedim

ramleri çıkardıktan sonra güce bağlamadan mı tornavidayla işlem yapalım ? @Emre Zengin

hocam 2 ramde sağlıklı çalışıyor bilgisayarın neden donanıma ayrılmış dediğine hala anlam veremedim
hocam bir mesaj daha yazmistim digerine ek. bios guncellemesi yapin anakartin destek listesinde 1. ve 2. jenerasyon ryzen islemciler yer almiyor. bios update yaptiktan sonra farkli marka a520 anakart kullanicilari destek alabilmisler.

Bu işlemleri yaparken bilgisayarda güç olmasın. İşlemleri tamamladıktan sonra Power kablosunu tak.

hocam bir mesaj daha yazmistim digerine ek. bios guncellemesi yapin anakartin destek listesinde 1. ve 2. jenerasyon ryzen islemciler yer almiyor. bios update yaptiktan sonra farkli marka a520 anakart kullanicilari destek alabilmisler.
Bios en son sürümünde şuan :/

Geri