Neler Yeni

Yeni arabaların ısıtma sistemleri nasıldır biliyormusunuz?

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Enes Koç
Arkadaşlar bugün amcamın yeni aldığı BMW g20 lci model arabayı kullandım ancak aracın havalandırması bi garip dereceyi giriyorum ama sürekli böyle istediğim sıcaklığı ayarlayamadım hava dışardan gelmiyor klima üretiyor gibi bir şey.

Şöyle anlatayım bizim kendi arabamız dacia Sandero 2021 araçta motor ısındıktan sonra içeriye sıcak hava geliyor ve ısınıyorum ama bu BMW araçta dereceyi giriyorum sanki klimadan sıcak üflüyor ama benim bildiğim araç klimaları sıcak için değil soğuk için koyulmuş yani ısıtma özelliği yok ama arabada sanki klimadan geliyo ve ısınıyo hemen ama böyle motor sıcaklığı gibi de değil anlamadım gitti bu arabalar nasıl ısınıyo nasıl sistemleri var normal arabalar gibi değil mi bilgisi Olan varmı umarım anlatabilmişimdir 😀 mesela s class falan da nasıl ısınıyor merak ediyorum.

Ekler

• E3EFC417-0AE9-4FC0-8523-0B2C378007DC.jpeg
    E3EFC417-0AE9-4FC0-8523-0B2C378007DC.jpeg
    683 KB · Hit: 78

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Celal Can
Araçların soğutması için ayrıca klima motorları var motora bağlı. Isıtma için de motordaki ısı kullanılıyor kalorifer olarak. Yani araba ısınmadan kışın arabayı ısıtamazsın. Motor kaç derece ise aracın içine de maks o derecede hava gelir daha sıcağı çok zor. Soğutmada da yazın hemen soğutamazsın önce motor kendini bir rölantiye alacak ardından da klima motoruna gücü vererek soğutacak.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Enes Koç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Araçların soğutması için ayrıca klima motorları var motora bağlı. Isıtma için de motordaki ısı kullanılıyor kalorifer olarak. Yani araba ısınmadan kışın arabayı ısıtamazsın. Motor kaç derece ise aracın içine de maks o derecede hava gelir daha sıcağı çok zor. Soğutmada da yazın hemen soğutamazsın önce motor kendini bir rölantiye alacak ardından da klima motoruna gücü vererek soğutacak.
İşte benim anlamadığım bu arabada daha araba ısınmadan sıcak üflemeye başladı ve arabanın dış ızgaraları falan da kapalı ondan sordum.

Ayrıca 10 milyon tl verip s class alacağım ve motorun ısınması için 20 dakika bekleyecekmiyim şimdi

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Celal Can
İşte benim anlamadığım bu arabada daha araba ısınmadan sıcak üflemeye başladı ve arabanın dış ızgaraları falan da kapalı ondan sordum.

Ayrıca 10 milyon TL verip s class alacağım ve motorun ısınması için 20 dakika bekleyecekmiyim şimdi
Evinizdeki klimalar bile direkt açtığınız zaman içeriye hemen sıcak havayı veremez. 2 3 dakika üflemez kendini ısıtır sonrasında sıcak havayı vermeye çalışır. Sınırsız bir şey (dışardaki hava) bir anda ısıtmak ve soğutmak imkansızdır. Arabaların bir anda 50 km/h a ulaşıp bir anda duramaması gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evinizdeki klimalar bile direkt açtığınız zaman içeriye hemen sıcak havayı veremez. 2 3 dakika üflemez kendini ısıtır sonrasında sıcak havayı vermeye çalışır. Sınırsız bir şey (dışardaki hava) bir anda ısıtmak ve soğutmak imkansızdır. Arabaların bir anda 50 km/h a ulaşıp bir anda duramaması gibi.
ayrıca ısıtmaya başladıktan sonra bir anda 3 dakika sonraki gibi sıcak hava vermez. Yavaş yavaş verdiği ısının derecesi artar.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Enes Koç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca ısıtmaya başladıktan sonra bir anda 3 dakika sonraki gibi sıcak hava vermez. Yavaş yavaş verdiği ısının derecesi artar.
Hocam şundan bahsediyorum bizim dacia da en az 20 dk arabanın yürümesi gerekiyor bu araba da 3/4 dk sonra sıcak hava geliyor anlamadım o durumu ama sağol biraz daha araştırayım

abcdefg1234

80+ Silver
Hocam şundan bahsediyorum bizim dacia da en az 20 dk arabanın yürümesi gerekiyor bu araba da 3/4 dk sonra sıcak hava geliyor anlamadım o durumu ama sağol biraz daha araştırayım

Ayrıca 10 milyon TL verip s class alacağım ve motorun ısınması için 20 dakika bekleyecekmiyim şimdi
Modelini hatırlamıyorum ama bir kaç bmw modelinde hareketli ön ızgaralar vardı. Kışın veya araç ilk çalıştığında motorun çabuk ısınması için ön ızgaralar kapanıyordu. Sizin bindiğiniz araçta da böyle bir özellik olabilir.

Kışın servisçiler, dolmuşçular da aracın çabuk ısınması için ön ızgarayı kartonla falan kapatırlar.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Her araçta kalorifer motoru var. Genelde sağ tarafta torpidonun altında kazanın yanında olur.
Eski sistemlerde peteğe sıcak su gelmeden ısınmıyor. Petekte kazanın yanındadır.
Suyun ısınması için de mecburen motorun ısınması lazım.
Yeni araçlarda farklı rezistans sistemleri var.
Bu sistem bir nevi webasto gibi. Yalnız webastoda mazot yakar , bu sistemlerde elektrik kullanılıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,030,930
Üyeler
163,410
Son üye
Gundgann