ekran kartı güç kablosu çıkar takOnuda denedim yer değiştirdim tek çalıştırdım
Hocam Kasanın işlemcinin fanlar falan dönüp mü görüntü gelmiyor yoksa hiç tepki bile vermiyor muOnuda dedim işlemci güç kablosunu da çıkardım taktım
Hocam Kasanın işlemcinin fanlar falan dönüp mü görüntü gelmiyor yoksa hiç tepki bile vermiyor mu
Merhaba arkadaşımG.Skill 32GB(2x16) Flare X5 5600Mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Ram (F5-5600J3036D16GX2-FX5)
MSI B650 Tomahawk wifi anakart
Ryzen 7 9700x işlemci
Bilgisayari topladıktan sonra çalıştı ama anakartta CPU led ışığı kırmızı VRAM ışığı sarı yanıyor.
Bilgisayar tamircisine gösterdim. İşlemcide ve anakartta sorun yok dediler. Ramler uyumlu değil dediler. Napacagimi bilmiyorum acil yardım edermisiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yeni ram mi almalıyım uyumlu diye almıştım aslında
Bu şekilde çözülecektir.Merhaba arkadaşım
B650 serisi anakartlar ( Msi özelinde yazıyorum) 7000 serisi işlemcilerle uyumlu gelir. Eger elinde yada çevrende 7500f gibi işlemci bulabilirsen geçici olarak takıp Bios unu guncelledikten sonra kendi islemcini takıp kullanırsın. Eger temin edemiyorsan Msi Bios Flashback yaparak biosunu guncelleyebilirsin. Bu videodan fikir edinebilirsin
Deneyip yazıcamMerhaba arkadaşım
B650 serisi anakartlar ( Msi özelinde yazıyorum) 7000 serisi işlemcilerle uyumlu gelir. Eger elinde yada çevrende 7500f gibi işlemci bulabilirsen geçici olarak takıp Bios unu guncelledikten sonra kendi islemcini takıp kullanırsın. Eger temin edemiyorsan Msi Bios Flashback yaparak biosunu guncelleyebilirsin. Bu videodan fikir edinebilirsin
Olmadi ramler uyumsuz galibaBu şekilde çözülecektir.
Olmadı ramler uyumsuz galibaMerhaba arkadaşım
Flashback i dogru yaptığına emin misin ? Ddr5 expo ozellikli ramlerin uyumsuz değil bozuk olma ihtimali daha yüksekOlmadi ramler uyumsuz galiba
Olmadı ramler uyumsuz galiba
Çalıştırdım basılı tutmam gerekiyor yoksa bios ışığı yanmıyorFlashback i dogru yaptığına emin misin ? Ddr5 expo ozellikli ramlerin uyumsuz değil bozuk olma ihtimali daha yüksek
3 saniye basılı tutuyorum o zaman yanıyor bios ışığı bırakınca sönüyorÇalıştırdım basılı tutmam gerekiyor yoksa bios ışığı yanmıyor
Çalıştırdım basılı tutmam gerekiyor yoksa bios ışığı yanmıyor
3 saniye basılı tutuyorum o zaman yanıyor bios ışığı bırakınca sönüyor