Neler Yeni

Yardım Yeni bilgisayar topladım ama ekran görüntü gelmiyor

Vefa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali vefa çınar
Onuda denedim yer değiştirdim tek çalıştırdım

Vefa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali vefa çınar
Onuda dedim işlemci güç kablosunu da çıkardım taktım

Akif Erdem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Akif Erdem
Onuda dedim işlemci güç kablosunu da çıkardım taktım
Hocam Kasanın işlemcinin fanlar falan dönüp mü görüntü gelmiyor yoksa hiç tepki bile vermiyor mu

Vefa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali vefa çınar
Fanlar dönüyor RGB ledler yanıyor ekran kartı kasa fanları ledleri işlemci soğutucusu ledleri yanıyor fanları da çalışıyor ama görüntü gelmiyor
Hocam Kasanın işlemcinin fanlar falan dönüp mü görüntü gelmiyor yoksa hiç tepki bile vermiyor mu

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
957
İsim
Ahmet Melih Alemdar
G.Skill 32GB(2x16) Flare X5 5600Mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Ram (F5-5600J3036D16GX2-FX5)
MSI B650 Tomahawk wifi anakart
Ryzen 7 9700x işlemci
Bilgisayari topladıktan sonra çalıştı ama anakartta CPU led ışığı kırmızı VRAM ışığı sarı yanıyor.
Bilgisayar tamircisine gösterdim. İşlemcide ve anakartta sorun yok dediler. Ramler uyumlu değil dediler. Napacagimi bilmiyorum acil yardım edermisiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeni ram mi almalıyım uyumlu diye almıştım aslında
Merhaba arkadaşım
B650 serisi anakartlar ( Msi özelinde yazıyorum) 7000 serisi işlemcilerle uyumlu gelir. Eger elinde yada çevrende 7500f gibi işlemci bulabilirsen geçici olarak takıp Bios unu guncelledikten sonra kendi islemcini takıp kullanırsın. Eger temin edemiyorsan Msi Bios Flashback yaparak biosunu guncelleyebilirsin. Bu videodan fikir edinebilirsin

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Vahit Sarıkaya
Merhaba arkadaşım
B650 serisi anakartlar ( Msi özelinde yazıyorum) 7000 serisi işlemcilerle uyumlu gelir. Eger elinde yada çevrende 7500f gibi işlemci bulabilirsen geçici olarak takıp Bios unu guncelledikten sonra kendi islemcini takıp kullanırsın. Eger temin edemiyorsan Msi Bios Flashback yaparak biosunu guncelleyebilirsin. Bu videodan fikir edinebilirsin
Bu şekilde çözülecektir.

Vefa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali vefa çınar
Merhaba arkadaşım
Deneyip yazıcam

Vefa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali vefa çınar
Bu şekilde çözülecektir.
Olmadi ramler uyumsuz galiba

Merhaba arkadaşım
Olmadı ramler uyumsuz galiba

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
957
İsim
Ahmet Melih Alemdar
Olmadi ramler uyumsuz galiba

Olmadı ramler uyumsuz galiba
Flashback i dogru yaptığına emin misin ? Ddr5 expo ozellikli ramlerin uyumsuz değil bozuk olma ihtimali daha yüksek

Vefa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ali vefa çınar
Flashback i dogru yaptığına emin misin ? Ddr5 expo ozellikli ramlerin uyumsuz değil bozuk olma ihtimali daha yüksek
Çalıştırdım basılı tutmam gerekiyor yoksa bios ışığı yanmıyor

3 saniye basılı tutuyorum o zaman yanıyor bios ışığı bırakınca sönüyor

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
748
İsim
Burak
Anakart sorunlu olabilir bir arkadaşıma oldu aynısı monitör başka cihazlarda çalışıyor yani görüntü geliyor misal ekran kartında öyle kendi PC sinde gelmiyor garantiye verdi sistemi servis anakartta sorun olduğunu belirtip 0 ile değiştirip testlerini yapıp gönderdiler sizdede aynısı olabilir hocam

3 saniye basılı tutuyorum o zaman yanıyor bios ışığı bırakınca sönüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,084
Üyeler
172,032
Son üye
turhan0505