Yeni Bilgisayarda Yaşanan Problemler

peg'

80+
Reaksiyon skoru
11
Arkadaşlar, İtopya'dan hazır sistemli Ryzen 5 7600+rx 7700 XT'li aldığımız bir sisteme belli başlı uygulamaları kurdum. Radeon Software, Gigabyte uygulaması vb. ancak bilgisayar birçok şeyde çok yavaş windowsu güncelledik. En başlıca gördüğümüz problemse Valorant'a girmeye çalışırken oldu, başlangıç ekranında kaldı ALT+F4 atmaya çalıştığımız sırada oyundan çıkmadı görev yöneticisinden kapatmaya çalışıyoruz o da yanıt vermiyor hatası yaşatıyor.

Bunun yanı sıra bilgisayar genel olarak olması gerektiğinden çok yavaş, bir çok uygulamayı açmak için yıllanmış bilgisayarı bekler gibi bekliyoruz. Anlam veremediğim bi hantallık var bilgisayarda radeon uygulamaları da güncel. Valorant için secure boot açmam gerekti uefi hatası verdi windows 11'den ötürü. Yani aldığımız gün böyle sorun yaşamamız garip geldi. Ek olarak vermem gereken bilgi olarak sayılacaksa ekran kartını ve işlemci fanını ben taktım bunlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü sisteme bir çok şeyi yükledim illaki sorun yaşardım. Çok uzun oldu ama can çekiştim resmen eğer yardımcı olabilecek birisi varsa lütfen yanıt verebilir mi, teşekkürler buraya kadar okuduğunuz için.

Sistem: B650M S2H + Ryzen 5 7600 + RX 7700 XT 12GB + 32 GB ram

Tüm sürücüleri düzgün bir şekilde kurduğundan emin misin? Aygıt yöneticisinde herhangi bir bilinmeyen aygıt veya uyarı var mı? Olay görüntüleyicisinde uyarı veya hata kayıtlarını incele, belki sorunla ilgili bir hata kaydı vardır. Ve yavaşlığın sebebini bulabilir veya video atabilir misin? İşlemcin bir sebepten ötürü çok yavaş çalışıyor olabilir, diskinde sorun olabilir. Ekran kartında/sürücüsünde sorun olabilir. Muhtemelen farkında olmadan bir şeyi eksik yapmış olabilirsin. Bios güncellemesi varsa yapabilirsin. Ayrıca secure boot windows 11 için varsayılan olarak gerekiyor, ne tür bir hata verdi ki?

AM5 olduğu için Memory context restore bunu aç expo ile CL değerini düşür diskin yazma okuma hızını bildir

Tüm sürücüleri düzgün bir şekilde kurduğundan emin misin? Aygıt yöneticisinde herhangi bir bilinmeyen aygıt veya uyarı var mı? Olay görüntüleyicisinde uyarı veya hata kayıtlarını incele, belki sorunla ilgili bir hata kaydı vardır. Ve yavaşlığın sebebini bulabilir veya video atabilir misin? İşlemcin bir sebepten ötürü çok yavaş çalışıyor olabilir, diskinde sorun olabilir. Ekran kartında/sürücüsünde sorun olabilir. Muhtemelen farkında olmadan bir şeyi eksik yapmış olabilirsin. Bios güncellemesi varsa yapabilirsin. Ayrıca secure boot windows 11 için varsayılan olarak gerekiyor, ne tür bir hata verdi ki?
Ayrıca fanları taktıktan sonra sorunun ondan kaynaklanmadığını sisteme birçok şey yükleyerek nasıl anladın :) Belki de fanı ters taktın ve işlemci çok ısındığından kapanmamak için hızını düşürüyor. Sıcaklık değerlerine mutlaka bak

Ayrıca fanları taktıktan sonra sorunun ondan kaynaklanmadığını sisteme birçok şey yükleyerek nasıl anladın :) Belki de fanı ters taktın ve işlemci çok ısındığından kapanmamak için hızını düşürüyor. Sıcaklık değerlerine mutlaka bak
hocam ilgin için teşekkürler öncelikle fanı hem kitapçığından baktım hem de videolarını izleyerek taktım. Onun dışında bilgisayar ilk kurulumundan itibaren çok yavaştı. dediğim gibi sürücüleri de en güncel haline getirdim sorun falan da görünmüyor. hala çözemedik hatta çok saçma şekilde windowsu baştan kurmayı deneme düşüncesiyle taktığım flaşı dahi görmedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,516
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri