Neler Yeni

Yeni Bilgisayarımda Fpsler Çok Düştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
yeni pc aldım daha 3 aylık olmasına rağmen performans anlamadığım şekilde düştü valoda 700 den 400e fortnite full grafiklerde 180 den 120 ye gibi
güncellemeler yapıldı virüs scan de attım winsat testi sonuçlarındada sıkıntı yok neden dolayı bu düşüş

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
Dikkatimi bazı şeyler çekti, anakart sıcaklığı max 70 dereceyi görmüş. Anakart için fazla bir değer sayılır bence. O kadar ısınması normal değil anakartın. Max 55-60 derecelere ulaşması gerek diye düşünüyorum. 2. şey ise PSU 3.3V kanalından max 2V vermiş. Aradaki fark fazla sayılır 3.3V kanalının stabil olarak 3.3V'larda vermesi gerek. Burdanda şüphelendim. 3. sü ise CPU IA limit yüzünden throttle yemiş yani frekans kısıp performans düşmüş. Bu yüksek sıcaklıktan ötürü oluşan limit türüdür. Aşağıdaki rehberlerimi okuyabilirsiniz daha detayı bilgi için.
çözüm olarak ne yapabilirim okudum rehberi sıvı soğutma mı almam lazım birisi öyle demişti

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Draq123
Bişe dicemde bende intel i5 12400f ve amd 7500f var amd ısınıyor diye kule tipi soğtucu aldım ama intelin ısınmaması gerekiyor çünkü ben 2 ay kadar stok soğtucu ile sıcaklık ortlama 75 77 civarıydı intelin 12400f si ısınan bi işlemci değil benim bildiğim kadarıyla sorun başka bişe gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı 4060

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
Bişe dicemde bende intel i5 12400f ve amd 7500f var amd ısınıyor diye kule tipi soğtucu aldım ama intelin ısınmaması gerekiyor çünkü ben 2 ay kadar stok soğtucu ile sıcaklık ortlama 75 77 civarıydı intelin 12400f si ısınan bi işlemci değil benim bildiğim kadarıyla sorun başka bişe gibi

Ekran kartı 4060
bilmiyomki sen ne diyosun @yasincaglar

• Beğen

NZXT

80+ Bronze
bilmiyomki sen ne diyosun @yasincaglar
Sorunun güncelleme veya driver kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sorunun işlemcidende kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü OCCT testi sistemi fazla zorlar zaten işlemciyi %100 kullanıma zorlar ve işlemci yüksek W değerlerinde dolaşır. Turbo W değeri 117 W zaten o işlemcinin. Stok fanda olunca 90 dereceleri OCCT testinde görmesi normal karşılanabilir aslında. Şimdi fpsinizin düştüğünü söylediğiniz oyunda 15 dk oynayın msi afterburner ile saat hızı W ve voltaj değerlerinin göstergelerini açın. Aynı zamanda sıcaklığıda açın. Ama mutlaka saat hızı W ve voltaj göstergesini açın cpu ve gpu için. 15 dakika oynayın o oyunu sonra videosunu buraya atın sorun daha net anlaşılır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
İbrahim Öztürk
Anakartınız nedir belki overclock sıfırlanmıştır. Nadir de olsa bazı anakartlar 12400f ye oveclock yapabiliyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Görkem
Sorunun güncelleme veya driver kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sorunun işlemcidende kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü OCCT testi sistemi fazla zorlar zaten işlemciyi %100 kullanıma zorlar ve işlemci yüksek W değerlerinde dolaşır. Turbo W değeri 117 W zaten o işlemcinin. Stok fanda olunca 90 dereceleri OCCT testinde görmesi normal karşılanabilir aslında. Şimdi fpsinizin düştüğünü söylediğiniz oyunda 15 dk oynayın msi afterburner ile saat hızı W ve voltaj değerlerinin göstergelerini açın. Aynı zamanda sıcaklığıda açın. Ama mutlaka saat hızı W ve voltaj göstergesini açın cpu ve gpu için. 15 dakika oynayın o oyunu sonra videosunu buraya atın sorun daha net anlaşılır.

Öncelikle dediğim şeyi yapın. 15 dakika boyunca kayıt alın oyununuzu bütün göstergeler açık olsun. Sonra gerekli değerlendirmeyi yaparız. Birde ThrottleStop indirip TS Bench yapın sonra limits kısmını ss olarak atın. Daha birçok şey isteyeceğim.

Öncelikle dediğim şeyi yapın. 15 dakika boyunca kayıt alın oyununuzu bütün göstergeler açık olsun. Sonra gerekli değerlendirmeyi yaparız. Birde ThrottleStop indirip TS Bench yapın sonra limits kısmını ss olarak atın. Daha birçok şey isteyeceğim.
böyle bi uyarı verdi dikkat etmem gerekiyıormu yoksa

Ekler

• resim_2024-03-12_200120929.png
    resim_2024-03-12_200120929.png
    6.6 KB · Hit: 22
Son düzenleme:
  • Beğen
Top Bottom