Neler Yeni

Yeni bir din projesi planlıyorum ...

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
630
İsim
Salih ÇARDAK
Bu sadeece bir proje ve gelişim sürecinde, ilk amacı köhne, yalan batıl din ve akımlardan ziyade sadece ama sadece kendimizi öncelememizdir.
Din bağlayıcıdır, hususi değil umuma yöneliktir. Burada tek bir kafadan çıkma, hiçbir temeli ve bağlayıcılığı olmayan birkaç madde sıralanmış sadece. Aslında bunlarla birlikte mehdilik veya peygamberliğini ilan etmelisin ki belki müridlerin olur.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Tekin Ayber
Peki hocam tanrı olmak için bir gücün var mı bana kalırsa bir tanrı kuru kuru olmamalı senin diğer insanlardan ne üstünlüğün olabilicek ki de sen bir tanrı olucaksın
Bu bir savaş ve süreç olacak, ahirette dahi bu savaş bitmeyecek, ne zaman ki tek kalan veya herkesi kendi kul ve kölesi yapan kazansın...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Din bağlayıcıdır, hususi değil umuma yöneliktir. Burada tek bir kafadan çıkma, hiçbir temeli ve bağlayıcılığı olmayan birkaç madde sıralanmış sadece. Aslında bunlarla birlikte mehdilik veya peygamberliğini ilan etmelisin ki belki müridlerin olur.
Peygamber veya mehdi filan olmayacak bu din veya akımda, inançta, sadece kişinin kendisi ve kul ya da köleleri..

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,347
İsim
Abdullah Aydoğdu
Zaten bu devirde de herkes biraz böyle değil mi? Bir dine inanıyuoruz diyorlar ama neye inandıklarını bile bilmiyorlar... Hep savaş, hep hile, bari kendimiz için yapalım savaşları da başkalarının kulu ve kölesi olmak yerine tanrı olalım . :)

arda.wqqp

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
Bu bir savaş ve süreç olacak, ahirette dahi bu savaş bitmeyecek, ne zaman ki tek kalan veya herkesi kendi kul ve kölesi yapan kazansın...
İyi de bu dinde kimse kimseyi kulu kölesi yapamaz çünkü din kendisi ile çelişir bunun sebebi diyelim ki sen bir tanrısın ve bir kişi sana tapacak sana taptığında senin dinini de benimsemeli ama senin dininde kişi sadece kendisine inanır başkasına inanmaz yazıyor bence bu bir din değil narsizm

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Tekin Ayber
İyi de bu dinde kimse kimseyi kulu kölesi yapamaz çünkü din kendisi ile çelişir bunun sebebi diyelim ki sen bir tanrısın ve bir kişi sana tapacak sana taptığında senin dinini de benimsemeli ama senin dininde kişi sadece kendisine inanır başkasına inanmaz yazıyor bence bu bir din değil narsizm
Firavunluk gibi, inanmayana yaptırım var yani güç ile zor ile kul veya köle yapmak işin sonu, ya seve seve inanırlar ya da başka hiç bir seçenek kalmaz ise en sonunda savaş var... Aslında öncelik diğer her şeyi aldatmak, hile ile sömürmek ta ki tanrılık ilan etmeye yakın bir noktada onları Firavun gibi yönetmek.

Bu din veya akım ya da inanç diğer felsefi akımlara benziyor ama farklı noktaları da olmalı, sır da burda gizli olmalı, herkes her bildiği şeyi açıklamamalı çünkü bilgi özellikle dinin en öenmli bilgilerinden biri kişinin tanrılığına yakışan SIR yani öz bilgidir.

arda.wqqp

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
Firavunluk gibi, inanmayana yaptırım var yani güç ile zor ile kul veya köle yapmak işin sonu, ya seve seve inanırlar ya da başka hiç bir seçenek kalmaz ise en sonunda savaş var...

Bu din veya akım ya da inanç diğer felsefi akımlara benziyor ama farklı noktaları da olmalı, sır da burda gizli olmalı, herkes her bildiği şeyi açıklamamalı çünkü bilgi özellikle dinin en öenmli bilgilerinden biri kişinin tanrılığına yakışan SIR yani bilgidir.
Bana çok saçma geldi sanki üstüne sadece 10 dakika düşünülmüş gibi belki uzun bir düşünce sonrasında mantıklı bir şey olur ama o zaman da yayabilir misin o var size kolay gelsin yine de

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Tekin Ayber
Bana çok saçma geldi sanki üstüne sadece 10 dakika düşünülmüş gibi belki uzun bir düşünce sonrasında mantıklı bir şey olur ama o zaman da yayabilir misin o var size kolay gelsin yine de
Bu dinin yayılması değil yayılmaması gerek, herkes tanrıcılık oynarsa o zaman rakip çok olur, tek tanrı olmalı ve o da iki cihanda da kişinin kendisi olmalı. Bu biraz karışık ama anlatabildim biraz galiba. Bu din proje olduğundan biraz açıkladım sadece...

arda.wqqp

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Instagram
arda.wqqp
IMG_1351.jpeg

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Tekin Ayber
Yavrucuğum,Teknoloji Tasarım dersinde değilsin din tasarlamak ne bide felsefe diyor ...
Sen değil ben büyüğüm belki de, saygı duymaz isen sana da saygılı olamazlar.... Fikir sadece, bakalım sonu nereye varır orasını bilmiyorum ama aslında şu dünyaya bir bak, zaten aslında çoğu insan Firavun mış gibi değil mi? Neden ben onların kölesi kulu olayım ki, madem öyle onlar benim kulum, kölem olsun... Anlayışın esas başlangıç yeri burası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında bunu paylaşmazdım da belki bazıları için bir fikir olur, arayış içerisinde olanlar okur diye yazdım :p

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,076,370
Üyeler
171,017
Son üye
KingCoom
Top Bottom