- Konu Sahibi Konu Sahibi
yanlış anlamayın düşünce ve görüşleriniz çok önemliBol şans dostum o zaman
yanlış anlamayın düşünce ve görüşleriniz çok önemliBol şans dostum o zaman
O zaman 3 5 kişi ile The Last Of Us gibi bir oyun yapamayacağınızı yapsanız bile düşündüğünüzden 3 4 kat fazla zaman alacağınızı hesaplamalarınıza katmanızı öneririm.yanlış anlamayın düşünce ve görüşleriniz çok önemli
mesela bi şablon kullansanız bile yaparken tool ve pluginlere ihtiyac duyacaksınız ki 3d bi oyun yapmak istiyorsanız ya unreal engine yada Unity kullanmanız gerek unity'i şahsen tavsiye etmem başlangıç için iyi olsada oyunu optimize etmeside bir hayli zor oluyor başlangıçta Ue4 ile başlayıp temel bi demo sürüm oluşturmaya çalışın derim ki bazı pluginler binlerce liraları bulabiliyor.neden maliyetli olsun ki
3-4 iyi ihtimal en azından 8-10 kat o kafada bir şey yapmakO zaman 3 5 kişi ile The Last Of Us gibi bir oyun yapamayacağınızı yapsanız bile düşündüğünüzden 3 4 kat fazla zaman alacağınızı hesaplamalarınıza katmanızı öneririm.
tahminleri 7 yıl ise 3-4 kat iyidir hocam .mesela bi şablon kullansanız bile yaparken tool ve pluginlere ihtiyac duyacaksınız ki 3d bi oyun yapmak istiyorsanız ya unreal engine yada Unity kullanmanız gerek unity'i şahsen tavsiye etmem başlangıç için iyi olsada oyunu optimize etmeside bir hayli zor oluyor başlangıçta Ue4 ile başlayıp temel bi demo sürüm oluşturmaya çalışın derim ki bazı pluginler binlerce liraları bulabiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
3-4 iyi ihtimal en azından 8-10 kat o kafada bir şey yapmak
Şahsen yapıcaksanız ilk oyun olarak Tycoon tarzı bir oyun yapmanızı öneririm güzel bir hikaye ve mekaniklerle yedirilirse üstüne LAN bağlantısı üzerinden online oynama şansı olursa tutar bkz: mad games tycoon 2
Kankacım ekibine güvensen bile 8-10 kişi hatta 20 kişi ile o oyunu kısa sürede o kalitede çıkaramazsınız imkansız. öyle olsaydı Rockstar şimdiye gta 20 çıkarıyor olurdu.biliyoruz bu işte tecrübeliyim kendime ve ekibime güveniyorum
ben size tlou yapacağız demedim ki türü ve konusu belki benzeyebilir dedimO zaman 3 5 kişi ile The Last Of Us gibi bir oyun yapamayacağınızı yapsanız bile düşündüğünüzden 3 4 kat fazla zaman alacağınızı hesaplamalarınıza katmanızı öneririm.
ekibimize güveniyoruz dediysek de hemen yarın çıkarmayacağız zatem oyunu bunun bilincinde karar verdikKankacım ekibine güvensen bile 8-10 kişi hatta 20 kişi ile o oyunu kısa sürede o kalitede çıkaramazsınız imkansız. öyle olsaydı Rockstar şimdiye gta 20 çıkarıyor olurdu.
Ben dalga gecme babinda soylemedim zaten. Gercek anlamda bol sans.yanlış anlamayın düşünce ve görüşleriniz çok önemli
100$ steame verip karşılığını almamız biraz riskli olur sanki hocamPlatform oyunu her zaman iyidir ve tutması daha olası
(anladım anladım sıkıntı yok çok teşekkürler)konu ve senaryoya karar verdik sayılır zaten karar verdiğimizde tekrar bakmanızı isterimBen dalga gecme babinda soylemedim zaten. Gercek anlamda bol sans.
hemen yarın çıkaracaksınız demiyorum bende zaten 20 kişi bile olsa ilk oyununuz birçok yerde fikir ayrılığı olur yada başka bir fikir gelir aklınıza oyuna eklemeye çalışırken sıkıntı çekersiniz falan ondan biraz daha ufak çaplı işlerle başlayın derim yukarıda verdiğim tycoon yada açık dünya fikirlerini bi gözden geçir derim düzgün yapılırsa özellikle açık dünya işi sağlam tutar. İndie oyun lazım oynamaya 3a oyun yapımcıları şu sıra bozdu.ekibimize güveniyoruz dediysek de hemen yarın çıkarmayacağız zatem oyunu bunun bilincinde karar verdik
Hocam yanlış anlamayın ama Pixel ise çok bir şey beklemeyin sadece cv yazacak bir şey olur ki onunda çok etkisi olacağını sanmıyorum özelliklede rürkiye'de mali TR'de pixel oyun seven kişi sayısı neredeyse yok denecek kadar az Enis kiraz oğlu'nun oyunu bile sırf YT oluduğu için ve destek amaçlı bu kadar sattı yoksa emin olun şuan sattığının %5'i ni bile satamazdı muhtemelen oyunu güzel ama o tarzın seveni az Yoksa Normal Bir oyun yapsaydı 3D o zaman işte harbi patlardı oyun mesela Erzurum bile çöpün çöpü bir oyun ama sırf Yerli olduğu için bu kadar satıldı Mesela bakın yakında Elraen'nin oyunu çıktığında direk TR'de satış rakamları kıracak Hatta Bir anada o kadar çok indirme aldığı için steam'de ödül bile alabilir ama bu oyunun güzel olmasından ziyade Tuğkan abi'nin popüleritesi ve yerli oyunlarımıza sahip çıkmak ve gelişmemiz için destek vermemiz'den dolayı ve gerçekten AAA diyebileceğimiz (Türkiye için XD) bir oyun olduğu için yani eğer Steam koymak ne bilim para kazanmak istiyorsanız pixel'i unutun bencepixel tarzı stardew valley gibi
öyle oyunlara aşığım çok tatlı oluyorlar
bütçeyi de çok zorlamamış olursunuz
evet haklısın fakat dediğim gibi sadece kendi fikrimHocam yanlış anlamayın ama Pixel ise çok bir şey beklemeyin sadece cv yazacak bir şey olur ki onunda çok etkisi olacağını sanmıyorum özelliklede rürkiye'de mali TR'de pixel oyun seven kişi sayısı neredeyse yok denecek kadar az Enis kiraz oğlu'nun oyunu bile sırf YT oluduğu için ve destek amaçlı bu kadar sattı yoksa emin olun şuan sattığının %5'i ni bile satamazdı muhtemelen oyunu güzel ama o tarzın seveni az Yoksa Normal Bir oyun yapsaydı 3D o zaman işte harbi patlardı oyun mesela Erzurum bile çöpün çöpü bir oyun ama sırf Yerli olduğu için bu kadar satıldı Mesela bakın yakında Elraen'nin oyunu çıktığında direk TR'de satış rakamları kıracak Hatta Bir anada o kadar çok indirme aldığı için steam'de ödül bile alabilir ama bu oyunun güzel olmasından ziyade Tuğkan abi'nin popüleritesi ve yerli oyunlarımıza sahip çıkmak ve gelişmemiz için destek vermemiz'den dolayı ve gerçekten AAA diyebileceğimiz (Türkiye için XD) bir oyun olduğu için yani eğer Steam koymak ne bilim para kazanmak istiyorsanız pixel'i unutun bence