Neler Yeni

İnceleme Yeni çıkan Türk yapımı oyunları bir konu altında depoluyoruz.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,393
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
2021 - 2030 yılları arasında gayet başarılı ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Özgün oyun stüdyolarımız açılmasa bile belirli bir kalitede oyun oluşturacağız diye düşünüyorum.
aynen ama oyun stüdyosu açılmalı bence açılabilir bence

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Alperen
1-)Erzurum : Ütopik bir Erzurum soğuğunda hayatta kalma oyunu.
Boş bir harita içinde çalıntı fikir olarak çıkmış maksat milli duyguları kabartıp satış yapmayı amaçlayan oyun. 4/10
2-) Potentia : Kıyamet sonrası hayatta kalma ve macera oyunu.
Aynı şekil çalıntı fikir olarak çıkmış hiç bir öznelliği olmayan kopya bir oyun fakat Erzurum gibi ''ulen iki türkü 2 bayrak koyalım da satışlar artsın'' kafasında yapılmadığı (veya benim onu sezmediğim) bir yapım. 6/10
5-) Kayra Online : MMORPG!
Gene aynı şekil tutmuş kült MMORPG'lerin güzel yanlarını alıp birleştirip optimizasyon sorunlu content olarak çok zayıf bir oyun yapmışlar. BETA'sında oynama fırsatı buldum ve karakter animasyonları, dengeleri, spot yoğunluğu vs. çok dengesiz olmuş. Bugdan geçilmemesi de cabası. Onun dışında oyun içinde para bugu mevcut. Daha yapım aşamasında olduğunu düşünürsek elbette bunları pek eksiden sayamayız düzeltilir fakat tutacağını düşünmüyorum. 6/10
---
Genel olarak hep çıkmış ve kendi türünde tutmuş oyunların kopyalarını piyasaya sürüp ''ulen Türk yapımı'' lafı altında satış yapmaya çalışan oyunlar çıkartmışlar. İçlerinde bir ihtimal üstüne düşülürse Kayra Online tutacağını düşünüyorum zira Türkiye'de aşırı derecede MMORPG kıtlığı var. Olanlar ya P2W ya da oyuncu sayısı bulunmayıp artık yıllardan beri oynayan belirli bir kitlenin alıp başının gittiği oyunlar mevcut. Diğer oyunları deneyimlemedim yorum yapamayacağım.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Boş bir harita içinde çalıntı fikir olarak çıkmış maksat milli duyguları kabartıp satış yapmayı amaçlayan oyun. 4/10

Aynı şekil çalıntı fikir olarak çıkmış hiç bir öznelliği olmayan kopya bir oyun fakat Erzurum gibi ''ulen iki türkü 2 bayrak koyalım da satışlar artsın'' kafasında yapılmadığı (veya benim onu sezmediğim) bir yapım. 6/10

Gene aynı şekil tutmuş kült MMORPG'lerin güzel yanlarını alıp birleştirip optimizasyon sorunlu content olarak çok zayıf bir oyun yapmışlar. BETA'sında oynama fırsatı buldum ve karakter animasyonları, dengeleri, spot yoğunluğu vs. çok dengesiz olmuş. Bugdan geçilmemesi de cabası. Onun dışında oyun içinde para bugu mevcut. Daha yapım aşamasında olduğunu düşünürsek elbette bunları pek eksiden sayamayız düzeltilir fakat tutacağını düşünmüyorum. 6/10
---
Genel olarak hep çıkmış ve kendi türünde tutmuş oyunların kopyalarını piyasaya sürüp ''ulen Türk yapımı'' lafı altında satış yapmaya çalışan oyunlar çıkartmışlar. İçlerinde bir ihtimal üstüne düşülürse Kayra Online tutacağını düşünüyorum zira Türkiye'de aşırı derecede MMORPG kıtlığı var. Olanlar ya P2W ya da oyuncu sayısı bulunmayıp artık yıllardan beri oynayan belirli bir kitlenin alıp başının gittiği oyunlar mevcut. Diğer oyunları deneyimlemedim yorum yapamayacağım.
Henüz Türkiye sektöründe ve pazarında açıkçası ben özgünlük beklemiyorum.Çünkü yatırım ve gerekli henüz firmalaşma başlamadı. Yazdıklarınız genellikle "kopyala yapıştır" gibi söylemlere denk geliyor ve fikrinize katılmıyorum. Kopyala yapıştır bile olsa orijinal oyundan neyi farklı yapmış,ne gibi bir artısı eksisi var diye bakılmalı en azından Türkiye pazarı için.

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
Erzurum oyunu hakkındaki incelemem ;
Oyunu milli değer olarak gördüm satın aldım. Destek olmak istedim. Ancak zaten çok iyi olmasını beklemiyordum. Yine de çok kötü çıkması beni üzdü. İçerik olarak hiç zengin değil. Yapılması zor olduğunu düşünmediğim şeyler yapılmamış. Hikayeyi güzel anlatabilir ve bunu oyuncuya iyi geçirebilirdi. .Çesitlilik olabilirdi. Bir hikaye var ancak anlatımı fazla kötü diyebilirim. Destek olmak için alınabilir aksi taktirde tavsiye etmem. Kendini sürekli tekrar eden çok az düşünülmüş bir oyun. Yürüyüş simülatör oyunları gibi. Çok ama çok eksik yanı var diyorum ancak tamamlanmamış oyun desek daha doğru olur şablon gibi.

---KÖTÜ YANLARI:
-BUG (7-8 kere kapatıp açmamı gerektiren buglar vardı)
-Mouse hassasiyeti ayarı yok
-Mekanikler kötü (kötü mekanik olmasına rağmen az da olsa platform öğreleri bulunması kötü olmuş)
-Yere atılan eşya geri alınamıyor. Kara deliğe düşüyor sanki.

----GÜZEL YANLARI
-Milli olması :)

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Erzurum oyunu hakkındaki incelemem ;
Oyunu milli değer olarak gördüm satın aldım. Destek olmak istedim. Ancak zaten çok iyi olmasını beklemiyordum. Yine de çok kötü çıkması beni üzdü. İçerik olarak hiç zengin değil. Yapılması zor olduğunu düşünmediğim şeyler yapılmamış. Hikayeyi güzel anlatabilir ve bunu oyuncuya iyi geçirebilirdi. .Çesitlilik olabilirdi. Bir hikaye var ancak anlatımı fazla kötü diyebilirim. Destek olmak için alınabilir aksi taktirde tavsiye etmem. Kendini sürekli tekrar eden çok az düşünülmüş bir oyun. Yürüyüş simülatör oyunları gibi. Çok ama çok eksik yanı var diyorum ancak tamamlanmamış oyun desek daha doğru olur şablon gibi.

---KÖTÜ YANLARI:
-BUG (7-8 kere kapatıp açmamı gerektiren buglar vardı)
-Mouse hassasiyeti ayarı yok
-Mekanikler kötü (kötü mekanik olmasına rağmen az da olsa platform öğreleri bulunması kötü olmuş)
-Yere atılan eşya geri alınamıyor. Kara deliğe düşüyor sanki.

----GÜZEL YANLARI
-Milli olması :)
Bu mesajınızı keşke "Erzurum" konu başlığı altına yapsanız. Bu konu yaptığım paylaşımları depolamak için.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Alperen
Henüz Türkiye sektöründe ve pazarında açıkçası ben özgünlük beklemiyorum.
Özgünlükten kastım grafiksel veyahut temasal özgürlük değil. Hiç yoktan hikayesel olarak bir özgünlük çıkartılabilirdi zira bu konular için çokta profesyonel olmaya gerek duyulmuyor. Sen tutup da hikayeyi baştan sona kopyala yapıştır yapıp sadece 2-3 farklı isim, cisim ekleyip oyun sürdüm diyemezsin maalesef piyasaya. Yabancı firmaların yaptığı aynı türün oyunlarının arasında bile bir sürü farklılık bulunabiliyor. Hepsi çıktığı alana özel bir şey katıyor ki ayakta duruyor. Örnek vermek gerekirse Battle Royale modunda Fortnite, PUBG, Apex Legends üçlüsü. Üçü de bir battleroyale fakat özünde farklılıklar barındırıyor. Potentia'ya baktığımda özünde TLOU'dan farklı olarak pek bir şey göremiyorum açıkçası. Tek artı noktası PC üzerinden TLOU'ya benzer bir deneyim elde edebileceğiz. Baktığımızda ERZURUM adlı oyun ise The Long Dark'ın kopyala yapıştırı olup ona rağmen çok fazla eksiği bulunan içeriksiz bir oyun olmuş.
Kopyala yapıştır bile olsa orijinal oyundan neyi farklı yapmış,ne gibi bir artısı eksisi var diye bakılmalı en azından Türkiye pazarı için.
Genel olarak farklı olan şeyler ERZURUM adına konuşmak gerekirse iki türkü iki Türk bayrağı dışında farklılık bulamıyorsun çünkü farklılık yaratabileceği bir content yok. Atmosfer kopyala yapıştır The Long Dark fakat oyunun içerisinde içerik yok. Milli duygu sömürme amacı ile yapılmış bir oyun gerçekten.
Potentia'da aynı şekil TLOU'ya göre artısı olmayıp kopyala yapıştır olarak yapılmış bir oyun. Hikaye aynı işleyiş aynı sadece karakterler farklı denebilir.
Kayra Online ise dediğim gibi Rosh online, Knight online, Metin2, IKV.... toplanmış ortaya güzel özellikleri alınıp karışık bir oyun yaratılmaya çalışılmış fakat olmamış. Oyunda ciddi anlamda bir content eksikliği var ki bir yerden sonra slot kesmek dışında hiç bir içeriğiniz yok. Slot dediğime de bakmayın spotlar aşırı dengesiz dağıldığı için menzilci karakterler dışında kasabilen olmuyor.
Özgün içerik sunmazsanız zaten ayakta duramazsınız. The Long Dark gibi stabil ve kendi türünde tutmuş bir oyun varken yabancı birinin ERZURUM oynayayım diyeceğini sanmıyorum. Potentia bir ihtimal PC sürümünde çıktığı için çerezlik olarak oynanabilir fakat yine de ahım şahım etkiler bırakmayacaktır. Kayra Online'de dediğim gibi tutarsa TR piyasasında MMORPG kıtlığından dolayı tutabilir.

pLowstone

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Kadir
2021 - 2030 yılları arasında gayet başarılı ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Özgün oyun stüdyolarımız açılmasa bile belirli bir kalitede oyun oluşturacağız diye düşünüyorum.
Bunu ben de düşünüyorum ama şu an ki yapılan oyunlara bakarak değil. Çünkü eğer bakarsam çok kötü karanlık bir gelecek gibi geliyor.

Top Bottom