Neler Yeni

Yeni ekran kartı sonrası sistem açılmıyor

Excator23cm

80+ Gold
basit bir sorunda olabilir ekran karrtına hangi kablo ile bağlanıyorsunuz?

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Apu kullanıyorsanız önce bios tan vga tercihini pcie olara değiştirmeniz gerek, dalgınlıkla hdmi kablosunu anakart üzerinden çıkartıp ekran kartına takmayı unutmuş olabilirsiniz...

doguzkaan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Oğuz Demir
Apu kullanıyorsanız önce bios tan vga tercihini pcie olara değiştirmeniz gerek, dalgınlıkla hdmi kablosunu anakart üzerinden çıkartıp ekran kartına takmayı unutmuş olabilirsiniz...
Hocam hdmi'ı ekrna kartına takmıştım da daha led yanmazken de nasıl Bios a giricem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu garanti sebebi midir?

Son düzenleme:

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Hocam hdmi'ı ekrna kartına takmıştım da daha LED yanmazken de nasıl Bios a giricem
önce apu da sistemi açın öncelikli vga tercihini pcie olarak ayarlayın kaydedin, işlemciyi değiştirdiyseniz biosu sıfırlayıp ekran kartına hdmi takılı şekilde boot edin.

doguzkaan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Oğuz Demir
önce apu da sistemi açın öncelikli vga tercihini pcie olarak ayarlayın kaydedin, işlemciyi değiştirdiyseniz biosu sıfırlayıp ekran kartına hdmi takılı şekilde boot edin.
Hocam ekran kartını çıkartmama rağmen çalışmıyor. Aslında bir şeyden şüpheleniyorum ilk takmamda ekran kartı kablosunu yanlış takmış olabilirim. PCI ile CPU kabloları karıştı büyük ihtimalle. Bundan dolayı PSU'ya zarar gelir mi?

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Hocam ekran kartını çıkartmama rağmen çalışmıyor. Aslında bir şeyden şüpheleniyorum ilk takmamda ekran kartı kablosunu yanlış takmış olabilirim. PCI ile CPU kabloları karıştı büyük ihtimalle. Bundan dolayı PSU'ya zarar gelir mi?
Bios u sıfırladınız mı? önce bios u sıfırladığınızdan emin olun eski sistemede nasıl açıyorsanız o şekilde bilgisayarı açın, Açılmıyorsa psu yada başka bir bileşen zarar görmüş olabilir..?

alperenn01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,519
İsim
Alperen Ceylan
Instagram
Alperen.cyln
Yeni ekran kartını taktıktan sonra sistemde bir LED bile yanmamaya başladı. Olmadı diye ekrana kartını çıkarttım yine çalışmadı, bütün kabloları çıkartıp taktım yine çalışmadı. Yardımcı olursanız sevinirim :)
Bios ile düzelebilir

doguzkaan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Oğuz Demir
Hocam başka eski PSU'm ile denedim, önce kısa devre yaptım eski olduğu için kötü çalışsa da çalıştı. Sonra anakarta taktım ekran kartını voltaj yetmeyeceği için çıkardım. Sonuç yine olumsuz çıktı.

Dediğiniz BIOS format olayında BIOS pilini 2-3 kere en az 15 dakika olmak üzere çıkarılmış bıraktım.

Yeni PSU'yu taktığıma gelirsek sadece kısa devre yapınca fanlar çalışıyor ve sonra duruyor.

Ben şu an en iyi ihtimalle PSU ve BIOS pilinden, rasyonel düşünürsem PSU ve anakarttan şüpheleniyorum. Başka PSU ile çalışmamasının sebebi ne olabilir?

Bu arada yeni PSU yu takınca hala hiç bir led yanmıyordu(HDD led kablolarını takmama rağmen) .

Eski PSU ile durum ekte, yanlış taktığım bir şey falan var mı?
IMG_20201202_144457.jpg

Top Bottom