Yeni internete geçtim ve eskisinden iyi olmasına rağmen ping yüksek

nqaaN

80+
Reaksiyon skoru
0
Önceden YakaNet isminde, oyun için uygun olmayan ve sadece internette dolaşmak için kullanılan bir internet hattım vardı. O zamanlar TR sunucularında ortalama 35 ms ping alıyordum ve ping değerleri sabit değildi ve zaman zaman 50 ms'lere kadar çıkıyordu.

Dün TürkNet’e geçiş yaptım. Kurulum zorlu geçti, aradan 10 gün geçti ama ne gelen oldu ne giden kimse kontrol etmedi, biz kendimiz her şeyi kurduk. Şu anda hız ve bağlantı dışında her şey normaldi ancak bugün upload hızım da düştü; dün 15mbps olan upload, şu an 7.5/8mbps civarına geriledi. Ping ise sabit şekilde 45 ms'de kalıyor.

TürkNet destek ekibine durumu ilettim. Benden bu testleri yapmam istendi ve yaptım; test sonuçlarını ekte paylaşıyorum. Fakat henüz geri dönüş alamadım ve sorunum çözülmedi.

Ekler

• test.webp
    test.webp
    60.7 KB · Hit: 20
Binadaki kablo sistemi nasıl?
Belki bina kablosunda problem vardır.
Saha dolabına uzaklığını biliyor musun?
Ve Ankastreden eve gelen kablon kaç metre?

Binadaki kablo sistemi nasıl?
Belki bina kablosunda problem vardır.
Saha dolabına uzaklığını biliyor musun?
Ve Ankastreden eve gelen kablon kaç metre?
Bina çok eski bir fikrim yok ve uzaklığıda bilmiyorum. Kablo 20 metre

kabloya ek yapmışsalar bile ping artıyor. ethernet ise cat6 dan aşağı kullanma( kablo uzadıkca ping az da olsa artabilir ), internetin adsl ve vdsl olmasına göre değişir. modem kablosuzsa wifi kaçı desteklediği önemli şuan turkcell wifi 5 veriyor mesela 6 türkiyede pek yok altyapısı 5g gibi düşün. birde saha dolabina uzaksa adam sana sürekli gelsin die 24 e cekmesi gerekli mesela bendeki 50mbps destekliyor cevre ve fiber değil o yüzden 50 alsamda 24 kur dedim gelene saha dolabı uzak die 50 de sürekli internet kesiliyor çünkü ama 24 sabit alıyorum kasma 50 den daha az ve ping max 10 görüyorum cat6 ile

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,963
Üyeler
183,497
Son üye
Kunakan1740
Geri