Yeni işlemci takdım ama sistem açmıyor

Kedici739

80+
Reaksiyon skoru
12
5600 işlemci aldım pcye taktım sistem çalışıyor bir süre sorna 3 kırmızı ışık yanıp sönüyor reset atıyor aynı sey loop oluyor eski işlemciyi 5500 taktım sistem çalışıyor bunu nedir acaba

5600 işlemci aldım pcye taktım sistem çalışıyor bir süre sorna 3 kırmızı ışık yanıp sönüyor reset atıyor aynı sey loop oluyor eski işlemciyi 5500 taktım sistem çalışıyor bunu nedir acaba
eski işlemcin takılıyken bios update yap sonra yeni işlemciyi tak sorun çözülür

bios update istiyordur. kendi web sitesinden sürümüne kadar kendi anakartını bul en güncel biosu kur. aman diyim dikkat gigabyte anakartlarda rev diye bir şey var. örn rev 1.0 anakartın varsa ve sen buna aynı anakartın rev 1.4 sürümünün biosunu kurarasan sıkıntı yaşarsın. dikkat et.

bios update istiyordur. kendi web sitesinden sürümüne kadar kendi anakartını bul en güncel biosu kur. aman diyim dikkat gigabyte anakartlarda rev diye bir şey var. örn rev 1.0 anakartın varsa ve sen buna aynı anakartın rev 1.4 sürümünün biosunu kurarasan sıkıntı yaşarsın. dikkat et.
Acaba rev olayına nasıl bakabilirim?

Acaba rev olayına nasıl bakabilirim?
anakartın üzerinde veya sticker şeklinde yazar. yada anakartın kutusunun barkodunda yazar. web sitesinde de aşağıdaki gibi görünür.
gibis.jpg

işlemci bozuktur iade et çünkü ryzen 5500 de zaten 5000 ailesine ait çalışmasa bios yüzünden 5500 de çalışmazdı işlemci hatalı

Bios default ayarlara sıfırlayıp işlemci değiştir. Hala sorun devam ediyorsa işlemci sorunludur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,985
Üyeler
183,932
Son üye
Wayz991
Geri