Neler Yeni

Yeni kasa kutusunu açınca oluşan statik elektrik

Rindo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan
Yeni bir kasa alıp eski kasadaki herşeyi yeni kasaya takmak istiyorum ama youtubedan falan baktım boş kasanın kutusunu açınca statik elektrik mi ne oluyomuş normalde vücuttaki statik elektriğin anakarta geçmemesi için anakarta çok değmememiz gerektiğini biliyorum ama yeni kasayı kutusundan çıkarınca extra bi elektrik falan mı oluyor?
Çok bir şey anlamadım anlatabilecek var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Furkan Borakazi
Yeni bir kasa alıp eski kasadaki herşeyi yeni kasaya takmak istiyorum ama youtubedan falan baktım boş kasanın kutusunu açınca statik elektrik mi ne oluyomuş normalde vücuttaki statik elektriğin anakarta geçmemesi için anakarta çok değmememiz gerektiğini biliyorum ama yeni kasayı kutusundan çıkarınca extra bi elektrik falan mı oluyor?
Çok bir şey anlamadım anlatabilecek var mı?
Elektriklenme oluyor tüplü televizyonlarda oluyordu onun gibi. Elektriklenme dağılsın anakart ekran kartını sonra montajlarsınız hocam. Çok etkilenmiyorlar ama riske atılmaz bence.

Rindo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elektriklenme oluyor tüplü televizyonlarda oluyordu onun gibi. Elektriklenme dağılsın anakart ekran kartını sonra montajlarsınız hocam. Çok etkilenmiyorlar ama riske atılmaz bence.
elektriklenme kendiliğinden dağılıyor mu artı bir şey yapmam gerek mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Furkan Borakazi
elektriklenme kendiliğinden dağılıyor mu artı bir şey yapmam gerek mi?
Ben kasayı açtığımda elektrik direk bana geçmişti. Ayağımı toprağa ofiste saksı vardı ordaki toprağa elimi daldırdım :D :D Yeni parçalar elektiriği dayanıklıda ben yine de yaptım. Kimisi duvara dokunun diyor. Yöntemleri vardır hocam.

Rindo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan
Ben kasayı açtığımda elektrik direk bana geçmişti. Ayağımı toprağa ofiste saksı vardı ordaki toprağa elimi daldırdım :D :D Yeni parçalar elektiriği dayanıklıda ben yine de yaptım. Kimisi duvara dokunun diyor. Yöntemleri vardır hocam.
anladım teşekkürler

Excaptan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Lütfi
pek emin olmamakla beraber pirizin yanındaki toprak hatlarına dokunursan nötrleneceğini düşünüyorum
ama dikkat et (çok kötü çarpılan ha :D)

Rindo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan
pek emin olmamakla beraber pirizin yanındaki toprak hatlarına dokunursan nötrleneceğini düşünüyorum
ama dikkat et (çok kötü çarpılan ha :D)
ara sıra meraktan dokunuyorum zaten bir şey olmuyor:D
ama işe yararmı ki?

Excaptan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Lütfi
ara sıra meraktan dokunuyorum zaten bir şey olmuyor:D
ama işe yararmı ki?
o dıştakli iki kanca zaten toprağa bağlıdır ev yapılırken toprağa metal bir şey çakılıp kablo ile tüm prizlere dağıtılır mantıken o kancalara değdiğine toprağa değmişsin gibi oluyor ama sen yine de bildiğini yap ben üstteki yorumu komiklik olsun diye yazdım

Rindo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan
o dıştakli iki kanca zaten toprağa bağlıdır ev yapılırken toprağa metal bir şey çakılıp kablo ile tüm prizlere dağıtılır mantıken o kancalara değdiğine toprağa değmişsin gibi oluyor ama sen yine de bildiğini yap ben üstteki yorumu komiklik olsun diye yazdım
birileri kalorifer, kapı kolu gibi yerlere dokunursan da statik elektriği atarsın demişti acaba o işe yarar mı

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,711
İsim
Mert Can Ergün
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Metin Kandemir
İlgilendiği Kategoriler
Donanım-Elektrik,Elektronik-Tıbbi Cihaz Teknikeri- Kısacası elektronik olan her şey
duvar toprak kapı kolu kalorifer peteği yöntemlerinin dışında suyla dahi (duş alarak) statik elektriği vücudunuzdan atabilirsiniz.

Top Bottom