Yeni pc aldım kasıyor

Berkment

80+
Reaksiyon skoru
0
bu pcyi aldım bu gün geldi.Pcye windows kurarken biosta yanlış bir şeyler yaptım mı bilmiyorum.İnternette pcmin özelliklerini yazıp baktığımda lol de 300 üstü fps almam gerektiğin söylüyor fakat 200 üstüne çıkmıyor oynarken.Ekran kartını takarken mi bi sorun çıktı ne yaptım bilmiyorum.Pcyi her açtığımda bios menusu açılıyor ve biraz bekleyince gidiyor.Bir de pc bazen 2 sanşye boyunca cok fazla kasıyor sonra düzeliyor.Discordda konuşurken bile arkadaşlarımın sesleri kasılıyor o sırada.Yardımcı olursanız sevinirim.

bu pcyi aldım bu gün geldi.Pcye windows kurarken biosta yanlış bir şeyler yaptım mı bilmiyorum.İnternette pcmin özelliklerini yazıp baktığımda lol de 300 üstü fps almam gerektiğin söylüyor fakat 200 üstüne çıkmıyor oynarken.Ekran kartını takarken mi bi sorun çıktı ne yaptım bilmiyorum.Pcyi her açtığımda bios menusu açılıyor ve biraz bekleyince gidiyor.Bir de pc bazen 2 sanşye boyunca cok fazla kasıyor sonra düzeliyor.Discordda konuşurken bile arkadaşlarımın sesleri kasılıyor o sırada.Yardımcı olursanız sevinirim.
çözüm buldu iseniz nasıl yaptınız ?

BIOS güncellemelerini yapın, sonrasında BIOS ayarlarını sıfırlayın.

Bağlantıda önerdiğim şekilde BIOS ayarları, sürücü güncellemeleri ve ince ayarları yapın.

Yaşadığınız sorun bellek miktarından olabilir. Güncel çoğu oyun, işletim sistemi ve arka plan uygulamaları için 16 GB artık yetersiz kalıyor. Bir tane daha 16 GB bellek takviyesi yaparsanız sorun büyük oranda çözülecektir.

Ayrıca bazı siteler (Gamegaraj da dahil) taşıma esnasında sorun yaşanmasın veya basit kullanıcı kule tipi soğutucu takmayı bilmediğinden (çünkü monte gönderirseniz yaprakları en kırılma ihtimali ürün bu) sıvı soğutucu ile gönderiyorlar. Sıvı soğutucunun kasa soğutmasına, kule tipi gibi bir faydası olmadığından ekstra kasanın ısınmasına da yol açıyor diyebiliriz.

Anakartın sol mosfetlerinde soğutma var, eğer değiştirmediyseniz ama onun da yetersiz kaldığı yerler olabilir. Ara sıra yaşanan 2-3 FPS düşmeyi, yan kasa camını açıp oynarken test edin. Eğer geçiyorsa mosfetler ısınıp sorun yaşıyordur. Bunun çözümü ise sıvı soğutucuyu çıkarıp, düzgün bir kule tipi takmak diyebilirim. Kule tipi sadece işlemciyi değil anakartı da soğutur.

Geri