Neler Yeni

YENİ PC'nin oyunlarda saçma takılma sorununu 8 aydır kimse çözemedi

Farway

80+ Silver
Yüksek ihtimalle işlemcide sorun var onda yoksa ramlerde var.
3 program önereceğim dostum; Furmark indir dostum bu ekran kartı test programı. Çalıştır bakalım 2k ve msaa da bir donma kasma yaşayacakmısın. Eğer yoksa 2. Programı indir bu programın adı Prime95 işlemci testi için lazım(blend de kullanma high power yazanı seç yani orta ayar).
Furmark çalışırken yani ekran kartı yükteyken aynı zamanda işlemciyi sok devreye,bakalım ne olacak eğer sorun yok ise 3. Programa geç dostum o da Memtest86 direkt biostan kullanılan bir ram testi. Bu 3 ana bileşenler temel sürekli takılma yapabilecek bileşenler.
Ve oyunlarda afterburnerdan göstergeleride aç tüm ram kullanımı cpu gpu kullanımı frekansları falan yazsın ve kasmalar başlarken kontrol et hangisinin değerleri sürekli çıkıp iniyor.

Hiçbirinde sorun yoksa monitör sorunlu olabilir.

panizher

80+ Silver
Cpu kaynaklidir cpu cok zayif besleyemiyordur

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ÖzgeXONCE
Cevaplar için herkese teşekkür ederim. İşlemcim gayet benchmark testlerinde sağlıklı durumda. Boştayken 34 derece oyundayken 55 derece. Ekran kartı boşta 33 yükteyken 70 derece ayrıca gtx 1650 düz değil SUPER modeli. Herkese teşekkür ettim ama çoğu kişi basit ve sürü psikolojisiyle cevaplar yazmış. Arkadaşlar işlemci işlemci diyorsunuz öyle bir durum söz konusu bile olamaz. Çünkü bilgisayardaki her şey yeni Vatandan 0 alınma. Rica ediyorum tecrübe sahibi ve denediğim yöntemlerin dışındı mantık çercevesinde bana yardımcı biri umarım çıkar. Ömrümün sonuna kadar aklımdan asla çıkmaz o kişi.

Warstron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Deniz S.
Yanlış Bilgilendirme
Dostum merhaba konuya bir göz attım ve sisteme bakarak söyleyebilirim ki işlemcin ekran kartıyla uyuşmuyor yanı ekran kartın darboğaz yapıyor bundan dolayı amd ryzen 5 5500 almanı veya amd ryzen 7 alabılırsın

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Cevaplar için herkese teşekkür ederim. İşlemcim gayet benchmark testlerinde sağlıklı durumda. Boştayken 34 derece oyundayken 55 derece. Ekran kartı boşta 33 yükteyken 70 derece ayrıca gtx 1650 düz değil SUPER modeli. Herkese teşekkür ettim ama çoğu kişi basit ve sürü psikolojisiyle cevaplar yazmış. Arkadaşlar işlemci işlemci diyorsunuz öyle bir durum söz konusu bile olamaz. Çünkü bilgisayardaki her şey yeni Vatandan 0 alınma. Rica ediyorum tecrübe sahibi ve denediğim yöntemlerin dışındı mantık çercevesinde bana yardımcı biri umarım çıkar. Ömrümün sonuna kadar aklımdan asla çıkmaz o kişi.
Çok yanlış düşünce bu arada ürünü 0 almanız benchmark testi yapmanız o ürünün hatasız olduğunu doğrulamaz aynı şekilde bende sistem topladığım da tüm parçalarımı değiştirdim 0 dı zaten yine 0 aldım sadece işlemciyi değiştirmedim o kadar testler yaptım benchmark stress testi ama ona rağmen sorunum çözülmemişti yani benchmark testi yapmanızın bir manası yok tavsiyem lütfen işlemcinizi upgrade edin diğer parçalar değişmiş onuda değiştirin darboğaz sorunu da işlemci kaynaklı güç veya çekirdek hataları da bu tür sorunlara yol açabiliyor.

onur26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Onur
Pc kapalı iken Hdd yi sökün tamamen ssd yüklü olan bir oyunu oynayıp deneyin ben böyle çözmüştüm.

onur26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Onur
görev yöneticisinden performans sekmesinde oyun takıldığı anki göstergelerden hangisi %100 yapıyorsa veya anormallik varsa onda sıkıntı vardır

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ÖzgeXONCE
görev yöneticisinden performans sekmesinde oyun takıldığı anki göstergelerden hangisi %100 yapıyorsa veya anormallik varsa onda sıkıntı vardır
Gerek programlar olsun gerek görev yöneticisinden olsun oyun esnasında hiçbir zorlanma %100 olma durumu olmuyor. Gpu zaten full kullanım olmak zorunda o da öyle zaten. Başka yardımcı olmak isteyen yapıcı ve tecrübe sahibi kişiler LÜTFEN

Wabien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Can İbar
Çok bilgili değilim sadece tahmin için konuşacağım, çoğu kişi işlemci yazmış evet işlemcide sorun olma şansı var fakat 2600x 1650 yi besleyemeyecek bir işlemci değil. Fps filan düşmüyor sadece kasıyor yazmışsın anladığım kadarıyla acaba yırtılma oluyor olabilir mi diye düşündüm yada virüs kaynaklı bi sorun olabilir görev yöneticisinden filan bi kontrol et boştayken işlemciyi filan anormal kullanan bir şey var mı.

MeYuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Mert YÜKSEL
Çoğu parçanın kontrolü sağlanmış. Ramlere herhangi bir test yada değişimi yapıldı mı? Tek ihtimal Ram kalıyor. Yada windows kurulurken temiz kurulum yapılmadı bu da bir seçenek.

Onurkotlutok05

80+ Gold
memtest 86 ile amlerinizi test edip atar mısınız
her şey değiştiyse bir onlar kalıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Görkem çetinkaya
Gerek hikayeli single gerek online oyunlar olsun oyun oynamaya aşık biri olarak pc topladım. Sorunum RDR2, WİTCHER3, RUST, R6, CSGO, SPİDER-MAN REMASTERED, FORZA HORİZON 5, PUBG VB... diye gidiyor hepsini yazmama gerek yok çünkü bilgisayarım ''DON'T STARVE TOGETHER'' sistem gerektirmeyen oyunda bile takılma yaşıyor. Oynadığım oyunların fps değerleri gayet yüksekken takılma ve ekrana gelen görüntünün kekelediğini görüyorum. Hayata öyle küstüm öyle stres yaptım ki saçlarım bile döküldü. Çünkü denemediğim yöntem kapısını çalmadığım kimse kalmadı. Sorunu hiçbir insan çözemedi. Yaptıklarımı açıklıyorum CHİPSET, GPU DRİVER VE BİOS GÜNCELLENDİ. 40 defa format atıldı win11-win10 arasında geçişler yapıldı. PSU değiştirilip sistem denendi. ANAKART değiştirilip denendi. En şaşırdığım kafayı yememe sebep olan yöntem ise EKRAN KARTI değiştirildi sorun yine devam etti. SSD olmasına rağmen piyasadaki en kaliteli SSD aldım sorun yine düzelmedi. Monitör değiştirildi, monitör kablosu değiştirildi DÜZELMEDİ. Bu sitede bulunan kadim güçlere sahip olan bilge bir MASTER çıkar mı? Derdime derman olacak biri çıkar mı?

Son olarak sistemimi detaylıca yazıyorum.

PSU = COOLER MASTER 600W 80PLUS

ANAKART = PRIME B450M-K

CPU = RYZEN 5 2600X

RAM = 16GB 2x8 3000MHZ Crucial Ballistix

GPU = GTX 1650 SUPER 4GB

SSD = SAMSUNG EVO 250GB + CRUCICAL 240GB

HDD = 1TB WD
Bu pc 17 bin mi harbi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular