walterwhitww1
80+
- Reaksiyon skoru
- 46
Selam arkadaşlar bilgisayarım yeni ve 240gb ssdi var 1tb eski hard diskimi taksam sorun olur mu fps vs de
Hiç bir fikrim yokHDD kaç RPM ?
Modelini verirseniz bakabilirim 5400Rpm de çalışıyorsa oyun içinde drop yaşabilirsiniz.Hiç bir fikrim yok
Bu okuma hızı vs onlar biraz etkiliyor diye duymuştum bide sanırsam oyunda ki eşya işte kapalamalar onlar da renderlanma sorunu olur diyenler vs varHDD'de FPS düşüşü olmaz. Sadece oyun içi yükleme süreleri bir tık uzun olur. Hiçbir sorun olmaz kullanabilirsiniz.
Bakayım hemen 1dkaModelini verirseniz bakabilirim 5400Rpm de çalışıyorsa oyun içinde drop yaşabilirsiniz.
Fps kaybı yaşamazsınız arkadaşın dediği gibi sadece süre uzar.Bu okuma hızı vs onlar biraz etkiliyor diye duymuştum bide sanırsam oyunda ki eşya işte kapalamalar onlar da renderlanma sorunu olur diyenler vs var
Post automatically merged:
Bakayım hemen 1dka
Render'ı ekran kartı yapar HDD değil. Okuma hızı FPS'i etkilemez sadece yükleme sürelerini uzatır.Bu okuma hızı vs onlar biraz etkiliyor diye duymuştum bide sanırsam oyunda ki eşya işte kapalamalar onlar da renderlanma sorunu olur diyenler vs var
Bakayım hemen 1dka
Masaüstü ise %99 7200RPM.Modelini verirseniz bakabilirim 5400Rpm de çalışıyorsa oyun içinde drop yaşabilirsiniz.
eski ise içinden 5400Rpm de çıkabilir belli olmaz.Render'ı ekran kartı yapar HDD değil. Okuma hızı FPS'i etkilemez sadece yükleme sürelerini uzatır.
Masaüstü ise %99 7200RPM.
15 yıllık masaüstümde 7200RPM vardıeski ise içinden 5400Rpm de çıkabilir belli olmaz.
İyimiş15 yıllık masaüstümde 7200RPM vardıSonra çalındı
![]()
HDD kaç RPM ?