Yardım Yeni psu önerisi 1660 super ve 11700K sistem

Ahmet3718

80+
Reaksiyon skoru
58
İ7 11700K işlemci
MSİ GTX 1660 SUPER VENTUS XS ekran kartı
MSİ MAG Z490 TOMAHAWK anakart
DEEPCOOL AK400 ZERO DARK PLUS soğutma
16gb ram
2x 512gb ssd
Merhaba arkadaşlar bu birbiriyle aşırı uyumlu parçalardan oluşan sistemde bir de cooler master 650w 80+ gold sertifikalı psu vardı ancak psu aramızdan ayrıldı sistemi hiçbir türlü açmıyor her şeyi denedim ama olmuyor, arkadaşımın psu'sunu denediğimde ise tak diye açılıyor o yüzden mümkünse garantiye göndereceğim ama her türlü onu satıp yeni bir psu almayı düşünüyorum. sistemde yükseltme yapmayı çok düşünemiyorum en fazla 3060 falan takarım daha da yükseltmem zaten yeni bilgisayar alacağım o yüzden sistemi kaldırabilecek uygun fiyatlı bir psu almayı düşünüyorum. kasam msi mag shield 110r ve atx kasa. bu sisteme göre hangi psu'yu önerirsiniz min kaç watt bir psu seçmeliyim? uygun fiyatlı olsa iyi olur ama gidip de powerboost veya rampage markalı bomba gibi psu istemiyorum. piyasa fiyatlarına hakim değilim ama sanırsam 1.5-2k bandında bulunabilir gibi sıfırı sanki. bir de ikinci el önerir misiniz güvenebilir miyim çok sanmıyorum ama yine de fikrinizi belirtmekte serbestsiniz.

psu'ya ne oldu konusunda da, normalde bilgisayarım alındığı günden beri ara ara beni kendiyle uğraştırıp duruyor stabil bir sistem olmadığı için masrafları da bitmiyor, en son durumda normalde sistem en azından çalışıyor iyi kötü işimi görüyor diyordum ona da nazar değdi. Bir gün sistemi açacağım sıra baktım açma düğmesine tıklayınca tık sesi geliyor sadece psu fanı birkaç milimetre hareket ediyor öyle kalıyor, daha 2 aya yakın kuzenimde de durdu ama çözüm bulamadık bir türlü, en son sorunun kaynağını bulmak için arkadaşıma götürdüm onda da denedik aynı, kablo değiştirdik priz değiştirdik falan en son psu'yu değiştirdik arkadaşın psu'sunu taktık denedik tak diye açıldı ama o zaman kadar psu ile ilgili tüm kombinasyonları denemiştik yok anakarta en ufak enerji akışını sağlamıyordu hiçbirşey olmuyordu. artık onu garantisi sürüyorsa servise göndermeyi deneyecez ama servise gidecek mi belli değil, zaten gitse tamir edilse bile satmayı düşünüyorum daha sağlam bir şey alıyım diye. zaten kasam atx anakart atx falan ama psu'ya bi bakıyosun mini atx gibi bişey küçücük kalıyor kasa içinde. Yani yuvasını doldurmuyor bile öyle bi uyumsuzluk da vardı. zaten sistemde birçok konuda da uyumsuzluk var işlemci 2k 4k oyunları bile kaldıracak seviyede ama ekran kartına bakıyorsun 1080p orta düzey bir kart. onun dengi normalde 3060ti 3070 falan olsa gerek ama bakıyorsun durum böyle. ram de tek kanal 16gb ve 3600mhz ama işlemcim max 3200mhz desteklediğinden rami bile kendi performansında kullanamıyorum. zaten sorunlu bir sistem denebilir ama zaten üniversiteye geçeceğim ve kardeşime kalacak o da anca valorant mc falan oynar ona da aslında çok sorun olmaz ama en azından çalışan bir bilgisayar kalsın diyorum. kendime de üni için laptop almayı düşünüyorum zaten o yüzden artık o bilgisayara masraf çıkarmamaya çalışıyorum. ama ne dersin, psu'nun bize bir süprizi varmış...

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: VeV1
ram 2 kanal yaparsan çok iyi olur aslında 8x8 = 16 gb rahatlıkla yetermiş şimdi bir 16 daha almaya kalkmak maliyetli olur. 650w 80+ gold rahatlıkla yetmesi gerekir bu sisteme ama demekki doğrudan psu içinde bir arıza var. Bence garantiye gönder tamir olmuş veya yenisi gönderilmiş halini kullanmaya devam et. Ama illa alırım diyorsan düşük bütçeye 2. el olabilir. Ama test edebilme imkanın olan gerekirse iade edebileceğin sarısitedeki param güvende gibi bir sistemle almanı önerebilirim.

ram 2 kanal yaparsan çok iyi olur aslında 8x8 = 16 gb rahatlıkla yetermiş şimdi bir 16 daha almaya kalkmak maliyetli olur. 650w 80+ gold rahatlıkla yetmesi gerekir bu sisteme ama demekki doğrudan psu içinde bir arıza var. Bence garantiye gönder tamir olmuş veya yenisi gönderilmiş halini kullanmaya devam et. Ama illa alırım diyorsan düşük bütçeye 2. el olabilir. Ama test edebilme imkanın olan gerekirse iade edebileceğin sarısitedeki param güvende gibi bir sistemle almanı önerebilirim.
rami ben de 2x8 3200mhz olarak değiştirmeyi düşünüyorum psu da garantiye göndermeye çalışırım tamir olursa. bir daha sıkıntı yaşamamak adına da onu satıp yenisini alsam mı diye düşünüyordum da o zaman dediğin gibi almam mantıklı olur. peki kaç watt psu bakmam lazım bu sisteme 500w psu yeterli olur mu yoksa 550w falan mı olur?

rami ben de 2x8 3200mhz olarak değiştirmeyi düşünüyorum psu da garantiye göndermeye çalışırım tamir olursa. bir daha sıkıntı yaşamamak adına da onu satıp yenisini alsam mı diye düşünüyordum da o zaman dediğin gibi almam mantıklı olur. peki kaç watt psu bakmam lazım bu sisteme 500w psu yeterli olur mu yoksa 550w falan mı olur?
önerilen 550 aksine bir şey demeyeyim. büyük ihtimal 500 de yeter ama denemeden bir şey demek olmaz seni riske atacak bir şey yazmak istemem.

Geri