Merhaba arkadaşlar Sizce bu karta gerek varmıydı Yada neden Yine 4090 adını kullandılar 4080 ti yada SUPER yapılamazmıydı ?
Kartın Teknik özellikleri Şöyle ;
İsmini 4080Ti yapsalar fiyat düşürmek zorunda kalırlardı 4090D diyerek normal 4090 ile aynı fiyata satabiliyorlar
Çinde belli bir gücün üstündeki ekran kartları yasaklandığı için 4090 da yasak kapsamına girdi millet de 7900XTX e saldırdı. Nvidia da bu durum karşısında 4090ı biraz kırpıp bir de overclock kilidi koyup bu kartı çinde satışa çıkardı. Kesinlikle gerek vardı, zaten çin harici bir yerde satmazlar bunu.
Merhaba arkadaşlar Sizce bu karta gerek varmıydı Yada neden Yine 4090 adını kullandılar 4080 ti yada SUPER yapılamazmıydı ?
Kartın Teknik özellikleri Şöyle ;
Çin için yapıldı. Cine karşı abd 4090 ambargosu uyguluyor. Sebebi ise yapay zekada gelişmesini yavaşlatmak. Nvidia da 4090'ı biraz kırparak çözüm bulmuş. Sonuçta koskoca şirket 1.5 milyarlık çini amd'ye kaptırmak istemez.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama muhtemelen bu kart dünyada 4080Ti adıyla çıkacaktır.
Çin için yapıldı. Cine karşı abd 4090 ambargosu uyguluyor. Sebebi ise yapay zekada gelişmesini yavaşlatmak. Nvidia da 4090'ı biraz kırparak çözüm bulmuş. Sonuçta koskoca şirket 1.5 milyarlık çini amd'ye kaptırmak istemez.
Amd genelde iş odaklı pazarlara yöneldi. Sebebi ise oyuncuların hala amd almaması. Steam donanım anketine baktığımızda amdnin pazar payı sadece yüzde 15. Pazarın %75'i hala nvidia'da. Geri kalanda intel. Yani amd de para kazanmak için saf gücün ön planda olduğu durumlara yöneliyor. Neydi mesela bu mining. Mining dönemi piyasada amd kart yoktu. Nvidia gene buluyorduk. Ben hatırlıyorum 5700xt'ler 2.elde 3070 ile ayni paraya falan satılıyordu. Şimdi ne oldu yapay Zeka. 7000 serisi de fena değil. Amd de napsın oyunculara satamayinca onlara satıyor. Sonuçta adam için nereye kullanıldığı önemli değil ki. Satılsın yeter diyorlar .
Nvidia’nın RTX 4090 kartının Çin’de yasaklanmasının ardından AMD'nin üst düzey oyun GPU'su satışları Çin'de arttı. Bu, AMD tarafında ekran kartı kıtlığı yaratabilir.
Ama muhtemelen bu kart dünyada 4080Ti adıyla çıkacaktır.
ABD'li çip üreticisi Nvidia, ihracat kısıtlamalarının ardından Çin'e yönelik yeni bir oyun çipini piyasaya sürdü.
www.google.com
Amd genelde iş odaklı pazarlara yöneldi. Sebebi ise oyuncuların hala amd almaması. Steam donanım anketine baktığımızda amdnin pazar payı sadece yüzde 15. Pazarın %75'i hala nvidia'da. Geri kalanda intel. Yani amd de para kazanmak için saf gücün ön planda olduğu durumlara yöneliyor. Neydi mesela bu mining. Mining dönemi piyasada amd kart yoktu. Nvidia gene buluyorduk. Ben hatırlıyorum 5700xt'ler 2.elde 3070 ile ayni paraya falan satılıyordu. Şimdi ne oldu yapay Zeka. 7000 serisi de fena değil. Amd de napsın oyunculara satamayinca onlara satıyor. Sonuçta adam için nereye kullanıldığı önemli değil ki. Satılsın yeter diyorlar .
Nvidia’nın RTX 4090 kartının Çin’de yasaklanmasının ardından AMD'nin üst düzey oyun GPU'su satışları Çin'de arttı. Bu, AMD tarafında ekran kartı kıtlığı yaratabilir.
Aynen öyle 5 yıl içinde nvidia'nın tekelliği bitecek diye düşünüyorum oyuncu taraf belki yine amd almaz ama iş için amd kartlarda tercih edilebilir konuma gelecek gibi. Bu tür işlerde vram'de çok önemli nvidia'nın sadece 4090'a yüksek vram vermiş amd tarafının seçilmesinden büyük etkenlerden biride bu.
Şuan firmalar nvidia'nın tekelleşmesini istemiyor çünkü her şey cuda üstüne yazılmış haliyle iş yapan nvidia tercih etmek zorunda kalıyor. Bu konu ile bir makale okumuştum microsoft ve amd birlikte çalışıyor şuanda amd kartları yazılımla 10x hızlandırabiliyoruz yapay zeka programlarında. Yazılımın ismi microsoft olive idi yanlış hatırlamıyorsam.
Nvidia'yı yıkmak lazım hem rakabet açısından hemde kullanıcı açısından. Nvidia şuan tekel durumda diye istediği gibi kart piyasaya sürüp en üst fiyattan satıyor kullanan var alan var.
Hata şuan 7900xtx adobe programlarında 4090'a bile yakın bazen geçebiliyor video ve fotoğraf editte