Neler Yeni

YENİ SİSTEM ALINCA YAPILACAKLAR

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Uğur Yusuf Bengü
Arkadaş ilk defa adam akıllı bir sistem topluyorum. Sistem elime gelince windows kurma dışında neler yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Hem de benim gibi olanlara bilgi olmuş olur. Sistem (Nvidia ekran kartı Amd işlemci)

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson
Kurulumu ethernet kablosu bilgisayara bağlı yaparsan Windows otomatik olarak çoğu yüklenmesi gereken driver ı kuruyor. Sen de manuel olarak Chipset Driver, Ekran Kartı, ve ses sürücüsünü güncelleyebilirsin. Ha bir de kesinlikle bios update yap.

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Uğur Yusuf Bengü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kurulumu ethernet kablosu bilgisayara bağlı yaparsan Windows otomatik olarak çoğu yüklenmesi gereken driver ı kuruyor. Sen de manuel olarak Chipset Driver, Ekran Kartı, ve ses sürücüsünü güncelleyebilirsin. Ha bir de kesinlikle bios update yap.
Hocam anakartın sitesinde eğer sistem doğru çalışıyorsa güncelleme yapmayın diyor. Biostar marka ddr5 bi anakart.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Hasan Can ÜNSAL
Bios güncellemelerin ne gibi dezavantajları var ?

Ysuflix

80+ Gold
1. bios update yap
2. xmp aç fast boot aç
3. temiz kurulum windows kur
4. ekran kartı sitesinden anakart sitesinden sürücüleri kur
5. windows updateleri yap
6. keyfini sür

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri
Arkadaş ilk defa adam akıllı bir sistem topluyorum. Sistem elime gelince windows kurma dışında neler yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Hem de benim gibi olanlara bilgi olmuş olur. Sistem (Nvidia ekran kartı Amd işlemci)
Format sonrası temel chrome veya opera gx kur ardından winrar kur unutma :) sonrasında driverlerini biliyorsan manuel kur yoksa driver boostee gibi programlardan destek alarak kur sistemin sıcaklıkları afterburner ile biraz takip et extreme ısınma durumu vs var mı işlemci macunu düzgün sürmüş müsün fan düzgün oturmuş mu fikir sahibi olursun disklerinde bir sorun var mı disk sağlığını extra bir peogramla test et ramlerin düzgün mü yine memtest yapabilirsin şimdiden hayırlı olsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson
Hocam anakartın sitesinde eğer sistem doğru çalışıyorsa güncelleme yapmayın diyor. Biostar marka ddr5 bi anakart.
DDR 5 ler hakkında bir bilgim yok hocam ben DDR4 sistem sandım. Eski sürüm bios ile geliyor çünkü bios versiyonu genelee
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. bios update yap
2. xmp aç fast boot aç
3. temiz kurulum windows kur
4. ekran kartı sitesinden anakart sitesinden sürücüleri kur
5. windows updateleri yap
6. keyfini sür

Bios güncellemelerin ne gibi dezavantajları var ?
Bios güncellemesi yapmanın bir dezavantajı var diye bi cümle mi kurdum ben?

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Uğur Yusuf Bengü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Format sonrası temel chrome veya opera gx kur ardından winrar kur unutma :) sonrasında driverlerini biliyorsan manuel kur yoksa driver boostee gibi programlardan destek alarak kur sistemin sıcaklıkları afterburner ile biraz takip et extreme ısınma durumu vs var mı işlemci macunu düzgün sürmüş müsün fan düzgün oturmuş mu fikir sahibi olursun disklerinde bir sorun var mı disk sağlığını extra bir peogramla test et ramlerin düzgün mü yine memtest yapabilirsin şimdiden hayırlı olsun
Çok teşekkür ederim. Değiniz her şeyi hardiyen yapacağım.

Unutmam, çok teşekkür ederim yardımınız için dediklerinizi yapacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson
Driver booster gibi 3.parti driver uygulamaları var olan driverları da bozuyor hiçbir şekilde önerilmiyor bu tür programlar

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri

Rica ederim güle güle kullanın hocam sisteminizi

Driver booster gibi 3.parti driver uygulamaları var olan driverları da bozuyor hiçbir şekilde önerilmiyor bu tür programlar
Örnek olarak verdim manuel olarak kurmayan arkadaşlar kullanabilir türevi çok uygulama var yıllardır kendimde kullanırım lazım olduğunda şayet bir problem yaşamadım

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson

Ekran kartı driverını ekran kartının sitesinden kursa, Anakart sitesinden chipset driver kursa geriye kalan driverlar Windows tarafından otomatik kuruluyor zaten. Chipset driver önemli ama

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Hasan Can ÜNSAL
DDR 5 ler hakkında bir bilgim yok hocam ben DDR4 sistem sandım. Eski sürüm bios ile geliyor çünkü bios versiyonu genelee

Bios güncellemesi yapmanın bir dezavantajı var diye bi cümle mi kurdum ben?

Bios güncellememenin yazmak istedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson

Bios güncellememenin yazmak istedim
Şöyle söyleyeyim hocam, mesela eski bios versiyonunda bir hata vardır yada eksik bir nokta vardır güncelleme ile bu düzeltilmiştir mesela en basit örnek. Yazılım olarak Bios en temel bileşeni olduğu için bilgisayarın güncel tutmakta fayda var

Top Bottom