Arkadaş ilk defa adam akıllı bir sistem topluyorum. Sistem elime gelince windows kurma dışında neler yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Hem de benim gibi olanlara bilgi olmuş olur. Sistem (Nvidia ekran kartı Amd işlemci)
Hocam anakartın sitesinde eğer sistem doğru çalışıyorsa güncelleme yapmayın diyor. Biostar marka ddr5 bi anakart.Kurulumu ethernet kablosu bilgisayara bağlı yaparsan Windows otomatik olarak çoğu yüklenmesi gereken driver ı kuruyor. Sen de manuel olarak Chipset Driver, Ekran Kartı, ve ses sürücüsünü güncelleyebilirsin. Ha bir de kesinlikle bios update yap.
Bios güncellemelerin ne gibi dezavantajları var ?Kurulumu ethernet kablosu bilgisayara bağlı yaparsan Windows otomatik olarak çoğu yüklenmesi gereken driver ı kuruyor. Sen de manuel olarak Chipset Driver, Ekran Kartı, ve ses sürücüsünü güncelleyebilirsin. Ha bir de kesinlikle bios update yap.
Format sonrası temel chrome veya opera gx kur ardından winrar kur unutma sonrasında driverlerini biliyorsan manuel kur yoksa driver boostee gibi programlardan destek alarak kur sistemin sıcaklıkları afterburner ile biraz takip et extreme ısınma durumu vs var mı işlemci macunu düzgün sürmüş müsün fan düzgün oturmuş mu fikir sahibi olursun disklerinde bir sorun var mı disk sağlığını extra bir peogramla test et ramlerin düzgün mü yine memtest yapabilirsin şimdiden hayırlı olsunArkadaş ilk defa adam akıllı bir sistem topluyorum. Sistem elime gelince windows kurma dışında neler yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Hem de benim gibi olanlara bilgi olmuş olur. Sistem (Nvidia ekran kartı Amd işlemci)
DDR 5 ler hakkında bir bilgim yok hocam ben DDR4 sistem sandım. Eski sürüm bios ile geliyor çünkü bios versiyonu geneleeHocam anakartın sitesinde eğer sistem doğru çalışıyorsa güncelleme yapmayın diyor. Biostar marka ddr5 bi anakart.
1. bios update yap
2. xmp aç fast boot aç
3. temiz kurulum windows kur
4. ekran kartı sitesinden anakart sitesinden sürücüleri kur
5. windows updateleri yap
6. keyfini sür
Bios güncellemesi yapmanın bir dezavantajı var diye bi cümle mi kurdum ben?Bios güncellemelerin ne gibi dezavantajları var ?
Çok teşekkür ederim. Değiniz her şeyi hardiyen yapacağım.Format sonrası temel chrome veya opera gx kur ardından winrar kur unutma sonrasında driverlerini biliyorsan manuel kur yoksa driver boostee gibi programlardan destek alarak kur sistemin sıcaklıkları afterburner ile biraz takip et extreme ısınma durumu vs var mı işlemci macunu düzgün sürmüş müsün fan düzgün oturmuş mu fikir sahibi olursun disklerinde bir sorun var mı disk sağlığını extra bir peogramla test et ramlerin düzgün mü yine memtest yapabilirsin şimdiden hayırlı olsun
Unutmam, çok teşekkür ederim yardımınız için dediklerinizi yapacağım.Format sonrası temel chrome veya opera gx kur ardından winrar kur unutma sonrasında driverlerini biliyorsan manuel kur yoksa driver boostee gibi programlardan destek alarak kur sistemin sıcaklıkları afterburner ile biraz takip et extreme ısınma durumu vs var mı işlemci macunu düzgün sürmüş müsün fan düzgün oturmuş mu fikir sahibi olursun disklerinde bir sorun var mı disk sağlığını extra bir peogramla test et ramlerin düzgün mü yine memtest yapabilirsin şimdiden hayırlı olsun
Driver booster gibi 3.parti driver uygulamaları var olan driverları da bozuyor hiçbir şekilde önerilmiyor bu tür programlarFormat sonrası temel chrome veya opera gx kur ardından winrar kur unutma sonrasında driverlerini biliyorsan manuel kur yoksa driver boostee gibi programlardan destek alarak kur sistemin sıcaklıkları afterburner ile biraz takip et extreme ısınma durumu vs var mı işlemci macunu düzgün sürmüş müsün fan düzgün oturmuş mu fikir sahibi olursun disklerinde bir sorun var mı disk sağlığını extra bir peogramla test et ramlerin düzgün mü yine memtest yapabilirsin şimdiden hayırlı olsun
Rica ederim güle güle kullanın hocam sisteminiziÇok teşekkür ederim. Değiniz her şeyi hardiyen yapacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Unutmam, çok teşekkür ederim yardımınız için dediklerinizi yapacağım.
Örnek olarak verdim manuel olarak kurmayan arkadaşlar kullanabilir türevi çok uygulama var yıllardır kendimde kullanırım lazım olduğunda şayet bir problem yaşamadımDriver booster gibi 3.parti driver uygulamaları var olan driverları da bozuyor hiçbir şekilde önerilmiyor bu tür programlar
Ekran kartı driverını ekran kartının sitesinden kursa, Anakart sitesinden chipset driver kursa geriye kalan driverlar Windows tarafından otomatik kuruluyor zaten. Chipset driver önemli amaÇok teşekkür ederim. Değiniz her şeyi hardiyen yapacağım.
Unutmam, çok teşekkür ederim yardımınız için dediklerinizi yapacağım.
DDR 5 ler hakkında bir bilgim yok hocam ben DDR4 sistem sandım. Eski sürüm bios ile geliyor çünkü bios versiyonu genelee
Bios güncellemesi yapmanın bir dezavantajı var diye bi cümle mi kurdum ben?
Şöyle söyleyeyim hocam, mesela eski bios versiyonunda bir hata vardır yada eksik bir nokta vardır güncelleme ile bu düzeltilmiştir mesela en basit örnek. Yazılım olarak Bios en temel bileşeni olduğu için bilgisayarın güncel tutmakta fayda varMesaj otomatik birleştirildi:
Bios güncellememenin yazmak istedim