Neler Yeni

Yeni sistem BIOS ayarları sonrası geç açılıyor

Joellie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emre Gün
Yeni sistem aldım, montajı yapılıp geldiğinde sistem hızlıca açılıyordu. RAM mhzlerinin düşük olduğunu fark edip bios üzerinden profil ayarını yaptım. Kaydedip çıktıktan sonra bilgisayar başlarken Bios ile ilgili bir uyarı mesajı verdi ama tam okuyamadan gitti. O olduğundan beri bilgisayarım geç açılıyor. Aslında açılması hızlı ama kasanın tuşuna bastıktan sonra sistem açılıyor fanlar rgbler çalışıyor 10 15 saniye siyah ekranda kalıyor ardından normal açıyormuşum gibi açılıyor. Acaba ram ayarı yaparken başka bir şeyi mi değiştirdim? Yardım bekliyorum arkadaşlar.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
amd am5 mi?
memory context restore ayarını enable yapın expo da açıksa.

Joellie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emre Gün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
amd am5 mi?
memory context restore ayarını enable yapın expo da açıksa.
am5 dediğiniz şeyi açtıktan sonra düzeldi birazdan tekrar deneyeceğim. Çok teşekkür ediyorum. Bir sorum daha olacak bu ayarı açmadan cpu kırmızı dram sarı yanıyor bekliyor ondan sonra açılıyordu. Şimdi ikisi de birkaç saniye sanıyor sonra sönüyor bilgisayar açılıyor. Şuanlık sorun yok gibi duruyor. Bir sıkıntı olabilir mi?

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
am5 dediğiniz şeyi açtıktan sonra düzeldi birazdan tekrar deneyeceğim. Çok teşekkür ediyorum. Bir sorum daha olacak bu ayarı açmadan cpu kırmızı dram sarı yanıyor bekliyor ondan sonra açılıyordu. Şimdi ikisi de birkaç saniye sanıyor sonra sönüyor bilgisayar açılıyor. Şuanlık sorun yok gibi duruyor. Bir sıkıntı olabilir mi?
Ram zamanlama yeniden öğrenme süresini kısalıyorsunuz. Anormal bir durum yok

Top Bottom