Yardım Yeni sistem de ryzen 5 7500f yüksek ısınma sorunu

Tugrall

80+
Reaksiyon skoru
22
Yeni sistem aldım işlemci boşta bile 80 dereceler de geziyor pugb açınca 96 ları görüyor soğutucu olarak segotep fz6 pro var

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-17 021846.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-17 021846.webp
    77.5 KB · Hit: 52
Artic mx6 siparişi geçtim. Yarın dönüş yaparım bakalım umarım çözülür sonrasında
KIvamı tam yerinde. Jelatini cidden unuttularsa ayıp o kadar da olmaz yani

Hocam geçmiş olsun büyük ihtimal jelatini sökmeyi unutmuşlar, bence pcyi bu sorunu çözene kadar kullanmayın ne olur ne olmaz.
montaj hatasıdır normal değil zaten her işlemci boş 90 derece olur montaj hatalı olduktan sonra, yani kısaca ya işlemci montajını kontrol et pompa cpu fan kablo ve termal macun jelatin vs anlarsın onlara bak hallolur
Kıvamında sorun yaşamazsınız. Kule tipinin alt jelatini de üzerinde kalmış olabilir.
Önce ortadaki fanı sökmen lazım sonrasında iki tane vida yeri olur onları gevşet tam çıkmaz o vida başları. Ama bunu yapacaksan termal macun al açmışken kaliteli bir şey ile değişirsin
Öncelikle zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim tekrardan benim için önemliydi artic mx6 siparişim geldi soğutucu söktüm ve incehesaptan aldığım sistem de karşılaştığım manzara bu iyi kötü elim yatkın diye bir şekilde yaptım ben sizin de yardımınızla ama herkesin bunu yapacak bilgisi veya forumlar konusun da etkin olacak diye bir şey yok bundan sonra gerekirse 2 gün uğraşırım kendi sistemimi kendim toplarım

Ekler

• 20251117_215036.webp
    20251117_215036.webp
    702 KB · Hit: 12
Öncelikle zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim tekrardan benim için önemliydi artic mx6 siparişim geldi soğutucu söktüm ve incehesaptan aldığım sistem de karşılaştığım manzara bu iyi kötü elim yatkın diye bir şekilde yaptım ben sizin de yardımınızla ama herkesin bunu yapacak bilgisi veya forumlar konusun da etkin olacak diye bir şey yok bundan sonra gerekirse 2 gün uğraşırım kendi sistemimi kendim toplarım
valla haklısınız hocam macun olmasa daha iyiymiş güzelce ıslak mendille kuru mendille silip biraz islemci üstüne macun sıkıp kapatırsınız mis gibi olur

valla haklısınız hocam macun olmasa daha iyiymiş güzelce ıslak mendille kuru mendille silip biraz islemci üstüne macun sıkıp kapatırsınız mis gibi olur
İşlemci üzerinde doğru düzgün bir sey yoktu zaten kuru mendille bir sey kalmayana kadar iyice sildim çapraz şekilde de yenisini sıktım şuan boşta 35-40 takılıyor sıcaklık sistemi yeni almış gibi oldum

İşlemci üzerinde doğru düzgün bir sey yoktu zaten kuru mendille bir sey kalmayana kadar iyice sildim çapraz şekilde de yenisini sıktım şuan boşta 35-40 takılıyor sıcaklık sistemi yeni almış gibi oldum
ne kadar kötü bir macun kullanmışlar. geçmiş olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

istersen bi incehesab ile iletişime geç ne dicekler merak ettim.

İnanılmaz bi acemilik gerçekten.. işlemciyi yakmadan farketmeniz çok iyi olmuş hocam

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

istersen bi incehesab ile iletişime geç ne dicekler merak ettim.
Aradım konuştuğum kişinin ses tonundan eyvah dediğini anladım yani neredeyse gerekirse parçanın ya da sistemin sıfırını sağlarız dedi görsel istedi montaj birimine taşımak için bakalım bekliyorum ben de merakla
İnanılmaz bi acemilik gerçekten.. işlemciyi yakmadan farketmeniz çok iyi olmuş hocam
Bu forumun varlığından haberim olmasa veya kimse cevap vermese kolay kolay aklıma gelmezdi yine

Yeni sistem aldım işlemci boşta bile 80 dereceler de geziyor pugb açınca 96 ları görüyor soğutucu olarak segotep fz6 pro var
Evet aynı sorun bendede var 240mm aıo kullanıyorum bir bilgisayar teknisyeni olarak her şeyi doğru montajladığımdan eminim ama hala da ısınıyor boşta 35-40 derece olacağına 70-80 oluyor soğutmayı garantiye gönderdim bire bir değişim yaptılar lakin hala da ısınıyor sorun başka yerde demekki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,628
Üyeler
184,811
Son üye
Fırathshhss
Geri