RTX 5070 Ti + Ryzen 7 9700X Sistem uyumu nasıl?

Beratea

80+
Reaksiyon skoru
1
Selam dostlar 👋

Uzun araştırmaların sonunda kendi sistemimi topladım, ama son dokunuşlardan önce fikirlerinizi almak istiyorum.
Hedefim: 2K çözünürlükte yüksek FPS, sessiz çalışma ve uzun ömürlü platform (AM5 + DDR5).

📸 Parça listesi aşağıda (ekran görüntüsünde).

Kullanım:
🎮 Oyun (2K / Ultra)
🎥 Ara sıra video düzenleme
💻 Günlük sessiz, stabil sistem

💭 Merak ettiklerim:

• Sistem genel olarak uyumlu/dengeli mi?
  • Ryzen 7 9700X bu kombinasyon için fazla mı, tam mı?
  • Alternatif PSU veya RAM öneriniz olur mu?

Görüşlerinizi merak ediyorum, şimdiden teşekkürler 🙏

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-31 152740.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-31 152740.webp
    41.2 KB · Hit: 55
PSU fazla olmuş RAM CL30 çekilebilir fiyat nedir tek siteden mi topladınız? Muhtemelen fiyat biraz tuzludur olması gerekene göre.

PSU fazla olmuş RAM CL30 çekilebilir fiyat nedir tek siteden mi topladınız? Muhtemelen fiyat biraz tuzludur olması gerekene göre.
Evet, PSU biraz fazla görünüyor ama sistemi ileride yükseltme veya overclock düşüncesiyle biraz daha güçlü aldım, güvenli bir pay bırakmak istedim. RAM’in CL30 olması konusunda tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum. Fiyat konusuna gelince taksit ödeme performansına göre 99 bin tl tutuyor monitörsüz.

Selam dostlar 👋

Uzun araştırmaların sonunda kendi sistemimi topladım, ama son dokunuşlardan önce fikirlerinizi almak istiyorum.
Hedefim: 2K çözünürlükte yüksek FPS, sessiz çalışma ve uzun ömürlü platform (AM5 + DDR5).

Kullanım:
🎮 Oyun (2K / Ultra)

💭 Merak ettiklerim:

Ustam on numara sistem valla. her şey dengeli ve güzel

parça + fiyat listesiyle atabilirseniz daha iyi bir değerlendirme yapılabilir.

Anakart ile soğutucu değişebilir.Hazir sistem mi bu?

Selam dostlar 👋

Kullanım:
🎮 Oyun (2K / Ultra)

💭 Merak ettiklerim:

İşlemciyi AMD Ryzen 7 7800X3D yapsan daha iyi olmaz mı? Fiyatları birbirine çok yakın.

Ustam on numara sistem valla. her şey dengeli ve güzel
Sağ ol dostum 😎 Elimden geldiğince dengeli ve uzun ömürlü bir sistem kurmaya çalıştım, beğenmene sevindim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart ile soğutucu değişebilir.Hazir sistem mi bu?
Hayır, hazır sistem değil; ben parçaları tek tek seçip topladım. Anakart veya soğutucu değişebilir, yani sistemi ihtiyaç ve bütçeye göre rahatça güncelleyebiliriz

İşlemciyi AMD Ryzen 7 7800X3D yapsan daha iyi olmaz mı? Fiyatları birbirine çok yakın.
7800X3D gerçekten güçlü bir oyun canavarı, ancak ben sistemde oyun dışında da işler yapacağımı düşündüm ve ileride yükseltme seçeneğini açık tutmak istedim. Bu yüzden 9700X’i tercih ettim — ama 7800X3D de kesinlikle göz ardı edilmeyecek bir seçenek

parça + fiyat listesiyle atabilirseniz daha iyi bir defdğerlendirme yapılabilir.
ekran kartı 50k
işlemci 13-14k
anakart 7-8k
psu 7-8k
kasa 3k
ram 9k

Son düzenleme:
Sağ ol dostum 😎 Elimden geldiğince dengeli ve uzun ömürlü bir sistem kurmaya çalıştım, beğenmene sevindim.

Hayır, hazır sistem değil; ben parçaları tek tek seçip topladım. Anakart veya soğutucu değişebilir, yani sistemi ihtiyaç ve bütçeye göre rahatça güncelleyebiliriz

7800X3D gerçekten güçlü bir oyun canavarı, ancak ben sistemde oyun dışında da işler yapacağımı düşündüm ve ileride yükseltme seçeneğini açık tutmak istedim. Bu yüzden 9700X’i tercih ettim — ama 7800X3D de kesinlikle göz ardı edilmeyecek bir seçenek

ekran kartı 50k
işlemci 13-14k
anakart 7-8k
psu 7-8k
kasa 3k
ram 9k
prime asusun giriş seviyesi olmuyor muydu 50k verilir mi ona?(normal fiyatı da öyleymiş msi gaming trio daha şık gözüküyor ona bakabilirsin istersen)

prime asusun giriş seviyesi olmuyor muydu 50k verilir mi ona?(normal fiyatı da öyleymiş msi gaming trio daha şık gözüküyor ona bakabilirsin istersen)
Taksit fırsatı açısından değerlendiriyorum diğer rog strix modelinde ya da msı da benim taksit fırsatım yok maalesef

Evet, PSU biraz fazla görünüyor ama sistemi ileride yükseltme veya overclock düşüncesiyle biraz daha güçlü aldım, güvenli bir pay bırakmak istedim. RAM’in CL30 olması konusunda tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum. Fiyat konusuna gelince taksit ödeme performansına göre 99 bin tl tutuyor monitörsüz.
Pahalı olmuş tek siteden parça parça aldığınız için

Bütçe çıkar mı? Bunda Gen5 m.2 desteği var daha uzun ömürlü olur ve en iyi b650lerden biri zaten

Sıvı soğutmayida bu yapın dehşet performanslı bir şey Arctic Liquid Freezer 3 360 Pro , Rog ryujin , Nzxt Kraken gibi soğutuculara denk

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,927
Üyeler
183,775
Son üye
ılGT
Geri