Mavi Ekran Yeni sistem sürekli mavi ekran

Intel ME sürümünü kontrol ettin mi hocam?
Hocam denemediğim şey kalmadı, geçen gün anakartı servise gönderdim sorun acaba o mu diye anakart sağlammış. Denemişler ve onlarda hiçbir sorun çıkmamış, sorunsuz windows kurabilmişler. Şu an sistemi tekrar topladım deniyorum ve yine hatalar devam ediyor.

Hocam denemediğim şey kalmadı, geçen gün anakartı servise gönderdim sorun acaba o mu diye anakart sağlammış. Denemişler ve onlarda hiçbir sorun çıkmamış, sorunsuz windows kurabilmişler. Şu an sistemi tekrar topladım deniyorum ve yine hatalar devam ediyor.
Bendede sürekli mavi ekran vetiyo arkadaştan emaneten aldığım ssd de sorun yok ama bi formatlicam belki duzelir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gpt baya yardımcı oluyor bu dene istersen

sistemine kasa olarak ne kullandın ? kısa devre yaptırıyor olmasın kasa
güç kaynağın verdiği voltajları kontrol ettin mi programla ?
ramlarden olmadına emin misin ?
tek slot ram denedin m?

sistemine kasa olarak ne kullandın ? kısa devre yaptırıyor olmasın kasa
güç kaynağın verdiği voltajları kontrol ettin mi programla ?
ramlarden olmadına emin misin ?
tek slot ram denedin m?
tek slot ram denedim b1 b2 sonra a slotlarını tek denedim ssitem uyumsuzluğu yaratır uyarısına rağmen ilerledim çözülmedi memtest86 yaptım ramlerde sorun çıkmadı ayrıca farklı ramler buldum bi bilgisayarcıda onunla da denedik olmadı kasa lian li sup01 di şimdi kasa olmadan uzay montaj kullanıyorum yine aynı psu 750w ama sorun onunla da alakalı değil çünkü 1200w psu ile de denedik yine sonuç olmadı

tek slot ram denedim b1 b2 sonra a slotlarını tek denedim ssitem uyumsuzluğu yaratır uyarısına rağmen ilerledim çözülmedi memtest86 yaptım ramlerde sorun çıkmadı ayrıca farklı ramler buldum bi bilgisayarcıda onunla da denedik olmadı kasa lian li sup01 di şimdi kasa olmadan uzay montaj kullanıyorum yine aynı psu 750w ama sorun onunla da alakalı değil çünkü 1200w psu ile de denedik yine sonuç olmadı
bi ekran kartı değiştirmediğini kalmış hocam. bir de işlemci
farklı ürünlerle deneseniz tam olacak

bi ekran kartı değiştirmediğini kalmış hocam. bir de işlemci
farklı ürünlerle deneseniz tam olacak
keşke imkanım olsada denesem bilgisayarcıları arayıp soruşturucam elinde dahili ekran kartlı işlemcisi bulunan bir yere gidip denemem lazım anca böyle anlayabilirim ve eğerki yine sorun çözülmezse ne yapacağımı bilmiyorum

Windows kurulumu sırasında;
Hata veren yerler; ntoskrnl.sys - ntfs.sys gibi ana dosyalar
Hata kodları; system_service_exception - kernel_lock_entry_leaked_on_thread_termination - driver_overran_stack_buffer

Son düzenleme:
İşlemciyi farklı sistem de denedin mi?

İşlemciyi farklı sistem de denedin mi?
Evet hocam, işlemci ekran kartı ve ssd zaten ddr4 sisteminden çıkardığım parçalar. Anakartım Gigabyte B760M DS3H dı MSI MPG Z790 EDGE WIFI DDR5 yükselttim yeni ram çektim oraya taktım parçaları.

Sistemi sökerken bir zarar verdiğimi düşünmüyorum, özellikle dikkat ettim. Yani anakart ve ram dışındaki parçalar zaten kullandığım parçalardı.

Windows hataları konusunda pek bir bilgim yok ama yukaruda da belirttiğim gibi bir çok mavi ekran veriyor farklı farklı kodlarka. Hatta en son verdiği şeydi.
fast_eresource_precondition_violation

Bunu araştırdım ve tp forumunda birbirleriyle uyumsuz ramler olduğu belirtilmiş ve öyle çözüm almış. Bu yüzden sürekli tek ram ile deniyorum.

Evet hocam, işlemci ekran kartı ve ssd zaten ddr4 sisteminden çıkardığım parçalar. Anakartım Gigabyte B760M DS3H dı MSI MPG Z790 EDGE WIFI DDR5 yükselttim yeni ram çektim oraya taktım parçaları.

Sistemi sökerken bir zarar verdiğimi düşünmüyorum, özellikle dikkat ettim. Yani anakart ve ram dışındaki parçalar zaten kullandığım parçalardı.

Windows hataları konusunda pek bir bilgim yok ama yukaruda da belirttiğim gibi bir çok mavi ekran veriyor farklı farklı kodlarka. Hatta en son verdiği şeydi.
fast_eresource_precondition_violation

Bunu araştırdım ve tp forumunda birbirleriyle uyumsuz ramler olduğu belirtilmiş ve öyle çözüm almış. Bu yüzden sürekli tek ram ile deniyorum.
Bulabilirsen bir tane farklı işlemci bulmaya çalış hocam. Bir de öyle dene.

Şu an elimde para kalmadı, bir süre sonra deneyecem inşallah.
İşlemciyi bu anakarta taktıktan sonra işlemcin bozulmuş olabilir. Bu Intel işlemcilerde problem olmuştu özellikle I9 13-14. nesilde. Bu işlemciyi bu MSI anakarta taktığın zamanki BIOS sürümü de bu sorunun olduğu zamanlara ait. İşlemcini uçurmuş olabilir yani BIOS.

İşlemciyi bu anakarta taktıktan sonra işlemcin bozulmuş olabilir. Bu Intel işlemcilerde problem olmuştu özellikle I9 13-14. nesilde. Bu işlemciyi bu MSI anakarta taktığın zamanki BIOS sürümü de bu sorunun olduğu zamanlara ait. İşlemcini uçurmuş olabilir yani BIOS.
Eğer ki böyle bir sorunsa sorun olmaz. İşlemcimin hem garantisi devam ediyor hem de kaskolu yani değişime göndertirim.

Zaten bir durum fark ettim, işlemcim nedense 3ghz gösteriyor bios içerisinde. Bunun bu kadar az olmaması gerekiyor. 5.4ghz diye biliyorum eski sistemden.

Geri