"yeni" sistemde Windows Deaktif oldu?

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,362
Bilgisayarda Windows'u etkinleştirmiştim normalde ama anakart, ssd, RAM değiştirdim şuanda Windows Etkinleştirilmemiş demeye başladı yeniden.
Diğer bir sorun: Windows'un kurulu olduğu SSD aynı ama yeni SSD de aldım o daha üst model diye onu anakartın merkez ssd yerine taktım ama sanırım orası GEN 5 ve benim SSD Gen 4 diye onu da algılamadı, normalde algılıyor diye biliyordum ama

Bilgisayarda Windows'u etkinleştirmiştim normalde ama anakart, ssd, RAM değiştirdim şuanda Windows Etkinleştirilmemiş demeye başladı yeniden.
Diğer bir sorun: Windows'un kurulu olduğu SSD aynı ama yeni SSD de aldım o daha üst model diye onu anakartın merkez ssd yerine taktım ama sanırım orası GEN 5 ve benim SSD Gen 4 diye onu da algılamadı, normalde algılıyor diye biliyordum ama
Algılıyor da hocam o daha iyi diye onu seçemezsiniz windowsu o ssd ye kurmadıkca bişe farketmez

anakart değiştirince bende de aynisi oldu. 20tlye itemsatistan al gitsin.

Windows ta önemli veriniz yoksa yeniden kurulum yapın ayrıca özellikle değiştirdiğiniz bios ayarı yoksa yeni parça taktiktan sonra bios pilini çıkartıp biosu sıfırlayın ayrıca eğer güncellemesi var sa anakartin biosu da guncelleyin

Windows anahtarı anakarta yazıldığı için anakart değiştirince tekrar etkinleştirme istemesi normal. Yeni key alın.

PowerShell de bu scripti kullanarak kalıcı kayıt yapabilirsin
(irm https://get.activated.win | iex)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Parantez içini olduğu gibi kopyala

Algılıyor da hocam o daha iyi diye onu seçemezsiniz windowsu o ssd ye kurmadıkca bişe farketmez
Anlamadım seçmek derken? İki ssd de takılı sadece SSD soğutucunun daha büyük olduğu yere daha hızlı olan SSD'yi taktım

Alâkası yok. Yine de Massgrave ile etkinleştir

Anlamadım seçmek derken? İki ssd de takılı sadece SSD soğutucunun daha büyük olduğu yere daha hızlı olan SSD'yi taktım
yani şunu diyorum eğer daha iyi olan ssd yi en iyi yere taksanda 1. slota, yinede windows onun üzerinden calısmayacak. windows hangi ssd de kuruluysa sistem onun performansına göre calısır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,140
Üyeler
183,389
Son üye
Serhadreis
Geri