Yeni topladığım bilgisayar elektrik çarpıyor.

statik elektrik çarpıyor olabilir ilk önce elektriğinizi bir yere aktarın aynı sorun benim yazlık evdede oluyor bilgisayara dokunmadan önce kapı koluna dokunuyorum bir sorun olmuyor bi kaç kere yapmayı unutmuştum aynı sorunu bende yaşamıştım
Hocam malesef ki öyle değil. Kontrol kalemi ile dokundugum neredeyse her yerden elektrik alıyorum. Tabi Topraklaması olan bir prize taktıgımda hiç olmuyor. Dışarı sızdırması bana ilginç geldi. Ne olursa olsun tüm kasaya bu elektriğin yayılması değişik. Sadece psu da kalsa anlarım. En azından çözümüm var. Öyle düşünüp kendimi rahatlatıyorum :D Topraklaması olmayan bir prizde kullanmayacağım.

Hocam anakart yükseltmesi nedir ? Benim onunla alakalı bir bilgim yok. Direk kasaya montajladım anakartı. İlk kez duyuyorum kusura bakma o yüzden biraz şaşırdım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet hocam. Evde topraklama var. Olmayan bir prize taktımız zaman oluyor. Öyle anlatayım kısacası
ondan oluyor psu bir yerinden kasa temas var kaçak yapıyor anakart kaynaklı pirinç vida kaynaklı anakart temas eden kaynaklı sorun var

ondan oluyor psu bir yerinden kasa temas var kaçak yapıyor anakart kaynaklı pirinç vida kaynaklı anakart temas eden kaynaklı sorun var
Hocam baktım ona. Kasa yükseltmeleri zaten mevcutmuş. Malesef ki topraklaması olmayan bir yerde kullandığım anda tüm portlardan, monitör dahil elektrik kaçağı oluyor. Durumu kabullendim artık yapacak bir şey yok

Geri