Yeni topladığım bilgisayar elektrik çarpıyor.

Hocam seninle anlaşamadım. Şimdi herşeyi sil baştan sorayım. Topraklaması olmayan bir prize powersupply'ı taktım. Sızıntı yaptı. Bu durum normal midir ? Yoksa powersupply arızalı mıdır ? Bu durumun uzun vadede sorun çıkaracağını biliyorum. Ama taktığım gibi prize vida kısmından elektrik sızıntısı yapıyor powersup

Bu durum normal değil ama olayın toprak hattı olup olmamasıyla bir ilgisi yok. Priz sıkıntılıdır. Ayrıca toprak hatlı olduğunu söylediğin prizin, içerinden topraklamasının bağlı olduğuna emin misin?
Evet hocam eminim. Topraklaması var prizin. Topraklaması olmayan bir 3'lü uzatma ile denediğimde bu sızıntı oluyor. Psu da sorun var diyorsunuz yani. Ama kontrol için gönderirsem topraklamalı denerlerse sorun olmadığını söyleyeceklerdir. Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilemedim.

Evet hocam eminim. Topraklaması var prizin. Topraklaması olmayan bir 3'lü uzatma ile denediğimde bu sızıntı oluyor. Psu da sorun var diyorsunuz yani. Ama kontrol için gönderirsem topraklamalı denerlerse sorun olmadığını söyleyeceklerdir. Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilemedim.

Topraklamasız olduğunu söylediğin prizi değiştir.

• Beğen
Reaksiyonlar: Uryu
Evet. Üçlü prizi değiştirdim. Sorun ortadan kalktı gibi duruyor. Tekrar yineliyorum hocam. Benim sorum aslında şu. Topraklama olmayan bir prize kasayı taktığımızda, Direk elektrik kaçırması normal midir ? Topraklamalı bir prizde bu sorun hiç yok. Psu'ya kadar kontrol kalemi ile denedim. Tüm bağlantıları çıkardım. Psu'yu yalnızca prize taktım. Topraklamalıda hiçbir sorun yok. Topraklamasızda ise direk sızıntı var. Vidasına dokunduğumda hemen elektrik kaçağı oldugunu görüyorum. Bu PSU'nun arızası mıdır ? Yoksa normal bir durum mudur ? Tekrar tekrar soruyorum kusura bakmayın. Kafam çok karışık. Cevaplarınız için ayrıca teşekkür ediyorum.
Sorun sadece topraklama olmaması olabilir. Prizin sorunu başkadır içini açıp bakmak gerekiyor bağlantı nasıl yapılmış diye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üçlü prizi de dizüstünde kullanıyormuş. Sorun çıkmadı diyor. Duvardaki prizde sıkıntı var gibi. Bunun toprak hattı olup olmamasıyla bir ilgisi yok. O kafa karıştırmasın.
Masaüstü ve laptop farklı. Başka masaüstü ile deneme imkanı varsa deneyebilir.

• Beğen
Sorun sadece topraklama olmaması olabilir. Prizin sorunu başkadır içini açıp bakmak gerekiyor bağlantı nasıl yapılmış diye.

Masaüstü ve laptop farklı. Başka masaüstü ile deneme imkanı varsa deneyebilir.
Garantiye göndersem de bir netice alır mıyım emin değilim hocam. Topraklama olmayınca direk tüm bilgisayara elektrik yayması bana masum gelmedi. Ama elimde bir çözüm de yok. Can sıkıcı bir durum cidden. İade süresi geçmese muhtemelen iade ederdim.

Garantiye göndersem de bir netice alır mıyım emin değilim hocam. Topraklama olmayınca direk tüm bilgisayara elektrik yayması bana masum gelmedi. Ama elimde bir çözüm de yok. Can sıkıcı bir durum cidden. İade süresi geçmese muhtemelen iade ederdim.
Benim bilgisayarım su an masaüstü zaten hocam. Sorunu masaüstü pc'de yaşıyorum.

Prizin topraklamasinda elektrik olabilir. Prizin görmeden bir şey diyemem.

Sorun prizde topraklama olmaması değil belki kaçak vardır o yüzden oluyordur. Prizin fotoğrafını atabilir misin? Tornavidan varsa içine bakabilirsin.

• Beğen
Prizin topraklamasinda elektrik olabilir. Prizin görmeden bir şey diyemem.
Sorun prizde topraklama olmaması değil belki kaçak vardır o yüzden oluyordur. Prizin fotoğrafını atabilir misin? Tornavidan varsa içine bakabilirsin.
Hocam benim sorum çok başka. Ben sana baştan kısaca anlatayım. Anlaşamadık bir türlü. Şimdi Evimde topraklama var benim. Diğer hiçbir elektronik cihazdan da elektrik çarpması vs sorunu yaşamadım bu güne kadar. Bir bilgisayar topladım ben. Raijintek cratos 850 w psu var. 3'lü priz çektim kasa ve monitörü bağladım. Klavye metal. Baktım elektrik çarpıyor. Sonra kontrol kalemiyle denedim. Cidden elektrik var. Kasaya baktım. Psu metal kısımlarına baktım evet elektrik var. Sonra normal prize taktım. Bu elektrik vs yok. Dedim ki demek topraklaması yok 3'lü prizin. Topraklaması olan bir 3'lü ile bu sorunu çözdüm. Benim aklıma takılan ise, Bu powersupply topraklaması olmadığı zaman neden tüm pc'nin elektrik çarpmasına sebep oluyor. Bu powersupply'ın bozuk olduğunu mu gösterir, yoksa tüm powersupply'lar topraklamasız bir prize takıldığında benim Powersupply gibi pc bileşenlerinin elektrik çarpmasına mı sebep olur ? Sorum yalnızca bu :D

Merhaba arkadaşlar. Ben yeni bir sistem topladım. Psu olarak Raijintek Cratos 850 w 80 + gold psu var. Üçlü priz yardımıyla kasa ve monitörü bağladığımda kasadan elektrik çarpması sorunu yaşadım. Direk prize taktığımda bu sorun olmuyor. Evde topraklama mevcut. Şimdi sorum şu. Psu da bir bozukluk olabilir mi ? Direk topraklaması olmayan bir prize taktığım gibi elektriği dışarı vermesi, Psu da bir sorun olduğunu gösterir mi ?
evde topraklama varmı

Hocam benim sorum çok başka. Ben sana baştan kısaca anlatayım. Anlaşamadık bir türlü. Şimdi Evimde topraklama var benim. Diğer hiçbir elektronik cihazdan da elektrik çarpması vs sorunu yaşamadım bu güne kadar. Bir bilgisayar topladım ben. Raijintek cratos 850 w psu var. 3'lü priz çektim kasa ve monitörü bağladım. Klavye metal. Baktım elektrik çarpıyor. Sonra kontrol kalemiyle denedim. Cidden elektrik var. Kasaya baktım. Psu metal kısımlarına baktım evet elektrik var. Sonra normal prize taktım. Bu elektrik vs yok. Dedim ki demek topraklaması yok 3'lü prizin. Topraklaması olan bir 3'lü ile bu sorunu çözdüm. Benim aklıma takılan ise, Bu powersupply topraklaması olmadığı zaman neden tüm pc'nin elektrik çarpmasına sebep oluyor. Bu powersupply'ın bozuk olduğunu mu gösterir, yoksa tüm powersupply'lar topraklamasız bir prize takıldığında benim Powersupply gibi pc bileşenlerinin elektrik çarpmasına mı sebep olur ? Sorum yalnızca bu :D
Demek istediğini çok iyi anladım. Topraksız diye elektrik çarpma durumu olabilir ama tek sorun bu değildir. Sorun kullandığın üçlü prizde elektrik kaçağı olabilir diyorum.
Anakart yükseltmesi iyi takıldı mi? Anakart kasaya değiyorsa yapabilir.

evde topraklama varmı
Evde topraklama var ve topraklı prizde çarpma yok. Topraksız üçlü priz çarpma oluyor diyor.

• Beğen
Demek istediğini çok iyi anladım. Topraksız diye elektrik çarpma durumu olabilir ama tek sorun bu değildir. Sorun kullandığın üçlü prizde elektrik kaçağı olabilir diyorum.
Anakart yükseltmesi iyi takıldı mi? Anakart kasaya değiyorsa yapabilir.

Evde topraklama var ve topraklı prizde çarpma yok. Topraksız üçlü priz çarpma oluyor diyor.
Hocam anakart yükseltmesi nedir ? Benim onunla alakalı bir bilgim yok. Direk kasaya montajladım anakartı. İlk kez duyuyorum kusura bakma o yüzden biraz şaşırdım.

evde topraklama varmı
Evet hocam. Evde topraklama var. Olmayan bir prize taktımız zaman oluyor. Öyle anlatayım kısacası

Hocam anakart yükseltmesi nedir ? Benim onunla alakalı bir bilgim yok. Direk kasaya montajladım anakartı. İlk kez duyuyorum kusura bakma o yüzden biraz şaşırdım.

Evet hocam. Evde topraklama var. Olmayan bir prize taktımız zaman oluyor. Öyle anlatayım kısacası
Anakart ile kasanın temas etmemesi için kasaya takiliyor.
İlk başta anlatıyor.

Duvardaki priz bağlantılarını yanlış bağladıysanız kaçak olur. Anakartı kasaya monte ederken yükseltme vidaları kullanmadıysan sıkıntı olur bunları kontrol et.

Toprakla alakası yok prizde kaçak olabilir. Ayrıca kontrol kalemiyle neyi ölçtünüz bilmem ama toprağı o şekilde ölçemezsiniz. PSU'da sorun olduğunu düşünmüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,891
Üyeler
183,181
Son üye
ensr
Geri