- Bütçe
- 13000
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar!
Aşağıdaki sistem bileşenleriyle yeni bir toplama yapmayı düşünüyorum. Genel olarak, hem rekabetçi oyunları hem de hikaye tabanlı yapımları oynayabileceğim bir sistem topluyorum.
Sistem Bileşenleri
Sistemden genel olarak memnunum ancak şu an takıldığım nokta monitör seçimi. Bütçem 8.000 - 13.000 TL aralığında ve monitörün:
Aklımda iki model var:
Oyun olarak CS2, Valorant gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum ama ağırlıklı olarak GTA serisi, roleplay, The Last of Us 1-2, Uncharted 4 gibi daha çok hikaye ve atmosfer ağırlıklı oyunlar oynayacağım. Bu yüzden görüntü kalitesi ve renk doğruluğu benim için biraz daha ön planda HZ pek önemli değil 144hz gayet yeterli.
Sizce bu iki monitörden hangisini tercih etmeliyim?
Ya da bu bütçe aralığında önerebileceğiniz farklı bir model var mı?
Ayrıca sistem bileşenleri hakkında da düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Aşağıdaki sistem bileşenleriyle yeni bir toplama yapmayı düşünüyorum. Genel olarak, hem rekabetçi oyunları hem de hikaye tabanlı yapımları oynayabileceğim bir sistem topluyorum.

- GPU: Intel Arc B580 12GB GDDR6 VRAM
- CPU: Intel i5-14400F
- Anakart: MSI PRO B760M-P DDR5
- RAM: 32GB (2x16GB) DDR5
- SSD: Samsung 970 Evo Plus 1TB NVMe M.2
- PSU: FSP Hyper K 650W 80+ Bronze
Sistemden genel olarak memnunum ancak şu an takıldığım nokta monitör seçimi. Bütçem 8.000 - 13.000 TL aralığında ve monitörün:
- 2K (QHD) çözünürlükte
- 144Hz yenileme hızına sahip
- IPS panel olması
önceliklerim arasında.
Aklımda iki model var:
- Rampage Glacier GL27R180Q
- 27” QHD 2K
- 180Hz / 1ms
- IPS panel
- G-Sync / FreeSync destekli
- RGB / Pivot / Beyaz kasa
- Rampage Ellipse EL27R240Q
- 27” QHD 2K
- 240Hz / 0.5ms
- BOE IPS panel
- G-Sync / FreeSync
- RGB / Pivot
Oyun olarak CS2, Valorant gibi rekabetçi oyunlar oynuyorum ama ağırlıklı olarak GTA serisi, roleplay, The Last of Us 1-2, Uncharted 4 gibi daha çok hikaye ve atmosfer ağırlıklı oyunlar oynayacağım. Bu yüzden görüntü kalitesi ve renk doğruluğu benim için biraz daha ön planda HZ pek önemli değil 144hz gayet yeterli.
Sizce bu iki monitörden hangisini tercih etmeliyim?
Ya da bu bütçe aralığında önerebileceğiniz farklı bir model var mı?
Ayrıca sistem bileşenleri hakkında da düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.