Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Yenilenmiş iphone SE 2020 5999₺

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Yenilenmiş telefonları düşmanıma bile tavsiye etmem, bir de C kalite diyor, bildiğin parayı çöpe atmakla eş değer. 6000 lirayı riske atacaksam gider bari çeşit çeşit şans oyunlarına basarım parayı, en azından katlama şansım olur, para batsa bile üzülmem.
Bu akılla düşünmem hiçbir zaman şans oyunu en son gireceğim bataklık
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yenilenmiş SE bakan adama 15 pro öneriyorlar. Adama 6k ya alternatif telefon öneremiyorsanız boşuna başlığı meşgul etmeyin, 6k bütçem var diyor, 70klık telefon öneriyorlar.
Her neyse; Ben bu telefonu yakın zamana kadar kullandım. 5.yılına yaklaşan bir telefon olduğunu bilerek alırsanız sizi üzmez. Yani güncel teknolojinin sunduğu performansı beklemeyin ama 4 yaşında telefonlar arasında en iyisidir çünkü se lerin olayı zaten iç donanımının dönemininin amiral gemileriyle aynı olması, sadece kasa olarak eski bir görüntüsü var.
Hız yönünden iphone 11-12 eşleniğinde, onlardaki işlemci bu telefonda da var.
Kamera yönünden de; ana kamerası saydığım telefonlar ile aynı kalitede, gündüz fotoğrafları çok kaliteli. İkinci kamerası olmadığı için gece fotoğraflarında üzer.
Şu detay unutulmasın ki hala yeni iOs sürümlerini alabilen bir telefon.
Isınma probleminden bahsedilmiş ben pek yaşamadım fakat telefondan oyun oynayan birisi değilim. Sosyal medya ve dizi/film çok izlediğim oldu.
Asıl soruna gelirsek şarj gerçekten ciddi problem. Günde 2-3 defa şarja takmak zorunda kalabilirsiniz. Batarya sağlığı zaten azalmış olacak ve üzerine küçük bir telefonla gelen küçük bir bataryanız olacak ona göre değerlendirin şark sorununu. Ama hızlı şarjı destekliyor, telefon başında saatlerce beklemiyorsunuz. Ek olarak kablosuz şarj da var. Telefonda yok yok :D
Kısaca; tam bir f/p ürünü ama biraz eskidi, ben olsam yenilenmiş bir se2022 almayı zorlardım.
Yenilenmiş telefon olayına öcü olarak bakmayın. Bu telefonları çöpten toplamıyorlar. Artık eskisini getir-yenisini götür kampanyalarıyla telefon alıyor insanlar. Bu yüzden bu tarz telefonlardan elde çok kaldığı için böyle yenilenmiş telefon diye bir sektör oluştu. Evet risk var tabi ama garanti de var. Sadece şarjı çabuk biten bir telefon üzerine %85 pil sağlığı biraz düşündürüyor.
Çok doğru yazmışsınız hocam bende sizin gibi düşünüyorum. Yani 6k'ya iphone 15pro alabilir miyim ki 15prodan bahsediliyor ne saçma

Son düzenleme:

gunesss

80+
Yenilenmiş SE bakan adama 15 pro öneriyorlar. Adama 6k ya alternatif telefon öneremiyorsanız boşuna başlığı meşgul etmeyin, 6k bütçem var diyor, 70klık telefon öneriyorlar.
Her neyse; Ben bu telefonu yakın zamana kadar kullandım. 5.yılına yaklaşan bir telefon olduğunu bilerek alırsanız sizi üzmez. Yani güncel teknolojinin sunduğu performansı beklemeyin ama 4 yaşında telefonlar arasında en iyisidir çünkü se lerin olayı zaten iç donanımının dönemininin amiral gemileriyle aynı olması, sadece kasa olarak eski bir görüntüsü var.
Hız yönünden iphone 11-12 eşleniğinde, onlardaki işlemci bu telefonda da var.
Kamera yönünden de; ana kamerası saydığım telefonlar ile aynı kalitede, gündüz fotoğrafları çok kaliteli. İkinci kamerası olmadığı için gece fotoğraflarında üzer.
Şu detay unutulmasın ki hala yeni iOs sürümlerini alabilen bir telefon.
Isınma probleminden bahsedilmiş ben pek yaşamadım fakat telefondan oyun oynayan birisi değilim. Sosyal medya ve dizi/film çok izlediğim oldu.
Asıl soruna gelirsek şarj gerçekten ciddi problem. Günde 2-3 defa şarja takmak zorunda kalabilirsiniz. Batarya sağlığı zaten azalmış olacak ve üzerine küçük bir telefonla gelen küçük bir bataryanız olacak ona göre değerlendirin şarj sorununu. Ama 20w hızlı şarjı destekliyor, telefon başında saatlerce beklemiyorsunuz. Ek olarak kablosuz şarj da var. Telefonda yok yok :D
Kısaca; tam bir f/p ürünü ama biraz eskidi, ben olsam yenilenmiş bir se2022 almayı zorlardım.
Yenilenmiş telefon olayına öcü olarak bakmayın. Bu telefonları çöpten toplamıyorlar. Artık eskisini getir-yenisini götür kampanyalarıyla telefon alıyor insanlar. Bu yüzden bu tarz telefonlardan elde çok kaldığı için böyle yenilenmiş telefon diye bir sektör oluştu. Evet risk var tabi ama garanti de var. Sadece şarjı çabuk biten bir telefon üzerine %85 pil sağlığı biraz düşündürüyor.
Ben adama önermedim, genel kullanıcıya önerim budur, sebebi de budur dedim. Eğer bütçem bu kadar azsa şahsen Android'e yönelirdim, 1. yılın sonunda gözlerim sürekli priz arasın istemem.

Yenilenmiş olması gayet de sorun. Cihazları garantisiz olarak kabul etmek zorundasınız, Teknosa'nın kendi de belirttiği gibi "muadil ve orijinal" parçalar ile değişim yapılıyor. Orijinal parçanın dışarıya satışı yok, serviste değiştirilirse zaten masrafları sebebiyle bu fiyata satılamaz. Bu noktada tek bir cevap kalıyor, ucuz etin yahnisi. Çok yenilenmiş adı altında satılıp sahte pil takılan cihaz gördü bu gözler, hepsi de bildiğiniz yerlerden satılmıştı.

Diğer modellerden bahsetme sebebim de bu önerinin altındaki metni açıklamaktır. Akıcı ve detaylı bilgilendirmenin kafanızı karıştırabileceğini bilseydim şu şekilde bir mesaj atardım:

SE YENİLENMİŞ, PİL SORUN, ÇOK ISINMA ŞİKAYET, BU BÜTÇE ANDROİD DAHA İYİ
SORUN ETMEZSEN AL
SE HANGİ PARÇA BOZUK? YENİLENMİŞ? SORUJN! EĞ!

1729762449978.png

Hesef

80+
Ben adama önermedim, genel kullanıcıya önerim budur, sebebi de budur dedim. Eğer bütçem bu kadar azsa şahsen Android'e yönelirdim, 1. yılın sonunda gözlerim sürekli priz arasın istemem.

Yenilenmiş olması gayet de sorun. Cihazları garantisiz olarak kabul etmek zorundasınız, Teknosa'nın kendi de belirttiği gibi "muadil ve orijinal" parçalar ile değişim yapılıyor. Orijinal parçanın dışarıya satışı yok, serviste değiştirilirse zaten masrafları sebebiyle bu fiyata satılamaz. Bu noktada tek bir cevap kalıyor, ucuz etin yahnisi. Çok yenilenmiş adı altında satılıp sahte pil takılan cihaz gördü bu gözler, hepsi de bildiğiniz yerlerden satılmıştı.

Diğer modellerden bahsetme sebebim de bu önerinin altındaki metni açıklamaktır. Akıcı ve detaylı bilgilendirmenin kafanızı karıştırabileceğini bilseydim şu şekilde bir mesaj atardım:

SORUN ETMEZSEN AL

Alıntıyı görüntüle
Rapor: En iyi cevap, elden ele hadi.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK

SORUN ETMEZSEN AL

Alıntıyı görüntüle
Ben sanırım yine apple alırdım. Android baydı artık. En kötü 2.el iphone'lara bakardım

gunesss

80+
Ben sanırım yine apple alırdım. Android baydı artık. En kötü 2.el iphone'lara bakardım
Ya iOS çok güzel ama sahte bataryalı, allaha emanet parçalı ya da giriş seviyesi bir cihaz kullanmak bir süre sonra eziyete dönüşüyor. Almışken tam alıp arkaya yaslanmak en keyiflisi hocam. Eğer bütçe buna müsade etmiyorsa da ya biraz daha biriktirip giriş seviyesi ya da android tercih edilmeli.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Ya iOS çok güzel ama sahte bataryalı, allaha emanet parçalı ya da giriş seviyesi bir cihaz kullanmak bir süre sonra eziyete dönüşüyor. Almışken tam alıp arkaya yaslanmak en keyiflisi hocam. Eğer bütçe buna müsade etmiyorsa da ya biraz daha biriktirip giriş seviyesi ya da android tercih edilmeli.
madem yenilenmiş almayacağım o zaman 2.el iphone bakardım android gerçekten istemezdim yani direkt o seçeneği elerdim yani ve se 2020 2.elde temiz bulsam alırım yani benim için sıkıntı olmaz. Bunu demeye çalışıyorum.

alarmaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ender K

SORUN ETMEZSEN AL

Alıntıyı görüntüle
senin gözlerinin ne gördüğü inan umrumuzda değil. merdiven altı sitelerde yaşanan şey ile teknosa kıyaslayıp bak böyle şeyler oluyor demenin kimseye faydası yok. muadil parça dediğin de pil ve ekran, haliyle.. :D sanki çakma ram takıyorlar gibi anlamsız anlamsız konuşuyorsun. ikinci el telefonların hepsinde bu risk var, koca ikinci el piyasasını çöpe mi atalım? üstelik bireylerden alırsan garanti de vermiyor. burada muadil en son başvurulan seçenek ve garanti altında. ama siz yine de garanti yok kabul edin çünkü anonim biri öyle diyor.
kafamız karışmadı, kafası karışık olup iphone 15 pro (70k ahahaha) öneren sensin, ben de onu eleştirdim çocuklaşmaya gerek yok. bak ilk kez android öneriyorsun. önceki mesajında önerdin de biz mi görmedik?
başka GENEL KULLANICIYA iphone 15 pro önermek isteyen varsa gelsin yazsın eğlenelim biraz :D

Son düzenleme:

gunesss

80+
senin gözlerinin ne gördüğü inan umrumuzda değil. merdiven altı sitelerde yaşanan şey ile teknosa kıyaslayıp bak böyle şeyler oluyor demenin kimseye faydası yok. muadil parça dediğin de pil ve ekran, haliyle.. :D sanki çakma ram takıyorlar gibi anlamsız anlamsız konuşuyorsun. ikinci el telefonların hepsinde bu risk var, koca ikinci el piyasasını çöpe mi atalım? üstelik bireylerden alırsan garanti de vermiyor. burada muadil en son başvurulan seçenek ve garanti altında. ama siz yine de garanti yok kabul edin çünkü anonim biri öyle diyor.
kafamız karışmadı, kafası karışık olup iphone 15 pro (70k ahahaha) öneren sensin, ben de onu eleştirdim çocuklaşmaya gerek yok. bak ilk kez android öneriyorsun. önceki mesajında önerdin de biz mi görmedik?
başka GENEL KULLANICIYA iphone 15 pro önermek isteyen varsa gelsin yazsın eğlenelim biraz :D
anlıyorum dostum, okuduğunu güzel anlarsın umarım bir dahaki seferlere xd

evet bu arada, merdiven altı değil teknosada yenilenmiş olanlarda bahsettiğim durumlar yaşanıyordu, senin gözlerin hiçbir şeyi görmemiş olabilir, keza bu yüzden arkadaş konu açmış zaten. boşuna tartışamayacağım gerçekten, gayet akıcı bir şekilde her şeyi açıkladığım için içim rahat, arkadaş yenilenmiş cihazları alırken ne gibi riskleri kabul etmeli, SE modeli nasıl bir modeldir hepsini kendisine aktarmışızdır sanıyorum.

ben sadece arama için ve video izlemek için telefon kullanıyorum diyen iphone 6 da alabilir :D çok iyi telefondur :D

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
Sercan SAYİT
Ne iphone tutkusuymuş be, ölüsüne bile para verecek kadar zengin millet.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,939
Üyeler
163,413
Son üye
mYagizo
Top Bottom