Neler Yeni

Yerel Disk E yi silme

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Eren Ergin
Herkese Merhaba uzun zaman önce bilgisayarı bakıma götürdüğümde anakarta ssd takamadığımız için bilgisayarcı Diskteki 2TB lik hafızayı ikiye bölüp Yerel disk (C:) den hariç birde Yerel disk (E:) oluşturdu 2TB hafızanın yarısını buraya verdi ama ben bu (E:) yi kullanmıyorum üstüne tıkladığımda diski biçimlendir diyor ben bu (E:) yi biçimlendirsem ve oyunları buraya atsam ssd görevi görürmü veya direk kaldırmalımıyım Yerel disk (E:) yi fikirlerinizi bekliyorum.

Bilgisayarım.png

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
SSD görevi derken hız bakımından olmaz ama sistemi formatlarken vs. oradaki veriler zarar görmez. Windows'a sabit disk bölümleri yaz zaten bir uygulama çıkacak onunla kontrol et o E: nin formatı ne

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Eren Ergin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şuan E: %100 boş olarak görünüyor biçimlendirip oyunları buraya atsam oyununu açılma hızını falan etkilermi yoksa hiç vasfı yokmu bu E: nin

emmi

80+
Herkese Merhaba uzun zaman önce bilgisayarı bakıma götürdüğümde anakarta ssd takamadığımız için bilgisayarcı Diskteki 2TB lik hafızayı ikiye bölüp Yerel disk (C:) den hariç birde Yerel disk (E:) oluşturdu 2TB hafızanın yarısını buraya verdi ama ben bu (E:) yi kullanmıyorum üstüne tıkladığımda diski biçimlendir diyor ben bu (E:) yi biçimlendirsem ve oyunları buraya atsam ssd görevi görürmü veya direk kaldırmalımıyım Yerel disk (E:) yi fikirlerinizi bekliyorum.

Alıntıyı görüntüle
Merhaba , Elbette Hayır.
2TB HDD Kullanıyorsunuz Anladığım Kadarıyla 2 Ayrı Bölüm Oluşturdunuz ve E Sürücünüz Diskinizin Diğer Yarısı Yani C Sürücünüz Neyse E Sürücünüz De O Dur.
Fakat Oyun-Film-Müzik VB. Şeyler Yüklemeniz Mümkündür.

sanalax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ozan Oğrak
Bilgisayar'a sağ tıkla Yönet'i seç. Açılan Bilgisayar Yönetimi ekranında sol panelde Depolama'nın altında Disk Yönetimi mevcut.
Biçimlendirmeden önce o kısımdan boyutunu kontrol edip ardından üzerine sağ tıklayıp biçimlendir diyerek işini bi tık garantiye almış olursun :)

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Format sonrası e diskini biçimlendirmezseniz bazen kullanamayabilirsiniz önce e diskini biçimlendirmeniz lazım zaten şu durumda içinde bir veri olduğunu sanmıyorum yine disk yönetiminden bakıp biçimlendirmenizi öneririm. E diski ise ssd değildir 2 tb harddiskiniz bir parçasıdır. Sadece Windows ta yerel disk olarak 2 ayrı şekilde sınıflandırılmıştır

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Eren Ergin
Merhaba , Elbette Hayır.
2TB HDD Kullanıyorsunuz Anladığım Kadarıyla 2 Ayrı Bölüm Oluşturdunuz ve E Sürücünüz Diskinizin Diğer Yarısı Yani C Sürücünüz Neyse E Sürücünüz De O Dur.
Fakat Oyun-Film-Müzik VB. Şeyler Yüklemeniz Mümkündür.

Merhaba, bilgisayarımda HDD yok bilgisayarcıda bu yüzden C: yi böldüğünü ve E: ye oyunları atarsam oyunların daha hızlı açılacağını söyledi Bilgisayarcıdan kastımda güvenlik sistemleri üzerine dükkanı olan birisiydi yani bilgisayardan anlıyor ama uzman değil banada saçma geldi ha C: de durmuş ha E: de durmuş bunun oyun performansına nasıl bi etkisi olabilirki sorum şu bu E: ye film oyun falan atmamın herhangi bi faydası varmı veya E: yi silsem 2TB hafıza C: diskinde olsa bi zararı olurmu ?

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Eren Ergin
Format sonrası e diskini biçimlendirmezseniz bazen kullanamayabilirsiniz önce e diskini biçimlendirmeniz lazım zaten şu durumda içinde bir veri olduğunu sanmıyorum yine disk yönetiminden bakıp biçimlendirmenizi öneririm. E diski ise ssd değildir 2 tb harddiskiniz bir parçasıdır. Sadece Windows ta yerel disk olarak 2 ayrı şekilde sınıflandırılmıştır

Peki sizce E: diskini biçimlendirip kullanmalımıyım yoksa direk sileyimmi

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Hayır bir zararı olmaz bence ama disk araması yaparken sadece e diskini taramak yarı yarıya daha kısa olacaktır. Sadece şaşırdığım 2 tb ssd iniz mi var ?

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Peki sizce E: diskini biçimlendirip kullanmalımıyım yoksa direk sileyimmi
Bence E diskini biçimlendirip kullanın bence düzenli olur sistem dosyaları c de oyunlar ve filmler gibi şeyler e de olur

Eren07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Eren Ergin
Hayır bir zararı olmaz bence ama disk araması yaparken sadece e diskini taramak yarı yarıya daha kısa olacaktır. Sadece şaşırdığım 2 tb ssd iniz mi var ?

Bilgisayarımda SSD hiç yok anakart desteklemediği için SSD takamıyorum.

emmi

80+
Merhaba, bilgisayarımda HDD yok bilgisayarcıda bu yüzden C: yi böldüğünü ve E: ye oyunları atarsam oyunların daha hızlı açılacağını söyledi Bilgisayarcıdan kastımda güvenlik sistemleri üzerine dükkanı olan birisiydi yani bilgisayardan anlıyor ama uzman değil banada saçma geldi ha C: de durmuş ha E: de durmuş bunun oyun performansına nasıl bi etkisi olabilirki sorum şu bu E: ye film oyun falan atmamın herhangi bi faydası varmı veya E: yi silsem 2TB hafıza C: diskinde olsa bi zararı olurmu ?
Bilgisayarınız Da HDD Yok SSD Yok...
Peki Ne Var Anlayamadım Bu Konuya Açıklık Getirelim Önce..?

Top Bottom