Neler Yeni

Yerli Kovid-19 aşısında deneme aşamasına geçildi!

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
O zaman neden kat kat vergi kesiyorlar. Kesmesinlerde diyelim bu adamlar işini yapıyor. PS5'te kaç tane vergi var biliyorsundur herhalde? Lütfen ya.
Vergilerin adâletsizliğine karşı çıkmıyorum. Verginin de vergisini alıyoruz. ABD, Almanya gibi bir sisteme geçmeliyiz, vergi konusunda. Mesela orada bir su şişesinin vergisi, 1 kez alınıyor. Bizde ise; üreten fabrikadan tut, bakkaldan satın alan müşteriye kadar her birinden alınıyor aynı vergi.

Ekleme:
Ama PS5 ve türevlerini üretmezken; üretenler kadar ucuza almayı istemekte çok saçma yahu?

ElectriX

80+ Silver
Şimdi bak dostum. Ülkenin tek gelir kapısı vergi üstüne bu beklenmeyen covid-19 harcamaları bindi, bu nedenle vergileri daha çok arttırmak zorunda kaldılar.
Biliyorum. Ancak neden üretim yapmıyoruzda sadece bir şey taşınan veya tek işlevi su akıtmak olan şeylere binlerce para veriyoruz?

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Ekran Alıntısı.PNG

DENI2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,983
İsim
Deniz
Steam
https://steamcommunity.com/id/HiDeniz
Discord
DΞNI2 ム#9844
İkisi aynı şey değil ne saçma bir mantık bu?
demek istediğim ilaçları aşıları dışardan ithal alıyoruz bir grip aşısını üretemiyorsak ilk kez tanışmış oldugumuz covidi nasıl üreticez bizden daha büyük gelişmiş ülkeler var daha onlar bulamadı biz nasıl bulucaz bunun yan etkileri nasıl olucaka gibi sorularım var kafamda

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Şimdi bak dostum. Ülkenin tek gelir kapısı vergi üstüne bu beklenmeyen covid-19 harcamaları bindi, bu nedenle vergileri daha çok arttırmak zorunda kaldılar.
Kaç yıllardır arabalardan ne kadar vergi alındığını biliyor musun? Covid bahane vergi şahane.

ElectriX

80+ Silver

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Seçimin her sene nasıl olduğunu biliyoruz. Ayrıca adamın bir şey yapmasına gerek yok tak dini soksun araya bitti gitti. Anamı kızımı kardeşimi hizmetine sunarım rte diyen adam var yorumlarda ya.
O anasını bacısını sunanların trol olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam 😁

T.P.G.

80+ Titanium
demek istediğim ilaçları aşıları dışardan ithal alıyoruz bir grip aşısını üretemiyorsak ilk kez tanışmış oldugumuz covidi nasıl üreticez bizden daha büyük gelişmiş ülkeler var daha onlar bulamadı biz nasıl bulucaz bunun yan etkileri nasıl olucaka gibi sorularım var kafamda
Dostum şu an neredeyse tüm ülkeler aşıyı buldu zaten sen ayakta uyuyorsun. Olay denemelerde, denemelerden geçmesi bekleniyor hepsinin
Rusya nasil herkesten önce çıkardı sence, tabii ki deneme yapmadı. Bunların hepsinden geçmesi gerek.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0

ElectriX

80+ Silver
Vergilerin adâletsizliğine karşı çıkmıyorum. Verginin de vergisini alıyoruz. ABD, Almanya gibi bir sisteme geçmeliyiz, vergi konusunda. Mesela orada bir su şişesinin vergisi, 1 kez alınıyor. Bizde ise; üreten fabrikadan tut, bakkaldan satın alan müşteriye kadar her birinden alınıyor aynı vergi.

Ekleme:
Ama PS5 ve türevlerini üretmezken; üretenler kadar ucuza almayı istemekte çok saçma yahu?
Tamam üretenler kadar ucuza almayı geçtim. Üretebileceğimiz şeyleri neden üretmeyip dışarıdan alıyoruz? Basit olarak söyliyim. Geçen senelerde hep ithal et geldi.

DENI2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,983
İsim
Deniz
Steam
https://steamcommunity.com/id/HiDeniz
Discord
DΞNI2 ム#9844
Dostum şu an neredeyse tüm ülkeler aşıyı buldu zaten sen ayakta uyuyorsun. Olay denemelerde, denemelerden geçmesi bekleniyor hepsinin
Rusya nasil herkesten önce çıkardı sence, tabii ki deneme yapmadı. Bunların hepsinden geçmesi gerek.
öyle tak diye bulunabilecek bir şey değil bu düşüncene saygı duyuyorum ama katılmıyorum 😕

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,343
Üyeler
167,638
Son üye
ramazankurt
Top Bottom