Neler Yeni

Yerli Kovid-19 aşısında deneme aşamasına geçildi!

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Hocam boşa anlatıyorsunuz çoğu kaçma derdinde neden üretmiyoruz diyorlar e okuyun üretin faydanız olsun aziz sancar gibi mesela :) E sen otur bekle birileri üretsin bunun derdindeler. Sanayinin sağlığın farkında değiller yavaş yavaş oluyor bunlar o kadar sebeple uğraşan başka ülke yok sonra neden dolar kuru yüksek :) Bana başka ülke gösterin ki bu kadar uğraşılan bişey demeyim terörü ayrı ülkeleri ayrı ülkesindeki vatandaşları ayrı dert :)
Daha kötüsü; üretim yapana da engel olunduğunu sanıyorlar. Onca desteği, hibeyi nasıl görmüyorlar; gerçekten şaşıyorum.

1 kişiyi bile iknâ etsem, kârdır benim için. Ak Parti Gençlik Kolları anca yatıyor, Erdoğan'ın çilesinin kaymağını yiyorlar. Tüm iş, biz halka düşüyor işte.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
İlim bilim mi ciddi misin :D Ya çoğu PC dizmek için gidecek bu forumda yazıyorlar kesinlikle ilim bilim için gidecekler heleki ülkesi için mi çalışacak buna gülerim :)
Gülme bence azıcık araştır. Harcanan çok insan var bu ülkede onlar da yurt dışında buluyor yüzü.

majorw0w

80+ Silver
Daha kötüsü; üretim yapana da engel olunduğunu sanıyorlar. Onca desteği, hibeyi nasıl görmüyorlar; gerçekten şaşıyorum.

1 kişiyi bile iknâ etsem, kârdır benim için. Ak Parti Gençlik Kolları anca yatıyor, Erdoğan'ın çilesinin kaymağını yiyorlar. Tüm iş, biz halka düşüyor işte.
Ben TOB da çalışıyorum koyun projesi var üreteyim değil de hala para versinler derdindeler :D Zaten sen ürettiğin vakit o paranın kat ve kat fazlasını kazanacaksın ah tembellik :)

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Gitmek isteyenlerin çoğu ülkesi için çalışan ilim bilim öğrenen öğrenciler ve gençler olduğunu umarım biliyorsundur. Zaten hiçbir şey yapmadan iyi şeyler bekleyenler başka ülkelerde de aynı şekil olacak.
İşte, o gençler dışarıya giderse anında yüksek maaşla işe girer; rahat bir hayat sürerler. Burada çalıştıklarında ise, belki "kaza" geçirir ve ölürler? Zor şartlar altında çalışırlar. Yurt dışında alacağı maaştan daha aşağısını alırlar. Buna katlanmak istemiyorlar işte. "Dışarıda bu fedâkarlıkları yapmadan aynı işi yapmak varken, burada neden sürüneyim ki?" diyorlar.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0

majorw0w

80+ Silver
İşte, o gençler dışarıya giderse anında yüksek maaşla işe girer; rahat bir hayat sürerler. Burada çalıştıklarında ise, belki "kaza" geçirir ve ölürler? Zor şartlar altında çalışırlar. Yurt dışında alacağı maaştan daha aşağısını alırlar. Buna katlanmak istemiyorlar işte. "Dışarıda bu fedâkarlıkları yapmadan aynı işi yapmak varken, burada neden sürüneyim ki?" diyorlar.
Cefa çekmeden sefa süremezsin hocam her ülke için geçerli illaki birileri çalışmış oluyor :)

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Bu arada, dışarıya gitmeleri kötü değil. Kendilerini orada geliştirip, ülkelerine dönmeyi ve bilgilerini buradaki gençlere aktarmayı hedefliyorlarsa, kötü değil. Onur Can Çaylı, Game of Thrones'dan sonra Türkiye'de eğitim vermeye gelmişti mesela. Tâkdir edilesi bir hareket. Selçuk Bayraktar'da aynı şekilde dönmüştü Türkiye'ye.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Çokta mantıklı yapıyorlar zaten yapacağı işte zorlanacaklar üstüne buranın da ayrı zorluğu var neden bir işi daha kolay yapmak varken neden daha zor yapasın ki üstüne kolay yapınca gelirin de fazla oluyor.

T.P.G.

80+ Titanium
İşte burada 30K maaş veren varsa aylık kalayım hiç sıkıntı yok, yazılımcılığı baz alalım.

En alt seviye yeni mezunların Almanya'Da tam emeklilik sigortalı kalan işveren payı ile kalan NET GELİR: 2750 euro
Türkiye'de 6600 6500 o da iş bulursan....

Şimdi orada peşin alabileceğin İphone 11'i burada o maaşın üstüne çok daha koyman gerek. Tabi evin yoksa orada da peşin alamazsın orası ayrı.

Ev kiraları anlamında burası daha rahat 700 800tl'ye ortalama bir dairede oturulabilir orada ise 700 800 euro 70 75m2 ev (Münih)

KALAN HER ŞEYDE YURT DIŞI DAHA İYİ MAALESEF!!

Gerçekler bunlar.

majorw0w

80+ Silver
Bu arada, dışarıya gitmeleri kötü değil. Kendilerini orada geliştirip, ülkelerine dönmeyi ve bilgilerini buradaki gençlere aktarmayı hedefliyorlarsa, kötü değil. Onur Can Çaylı, Game of Thrones'dan sonra Türkiye'de eğitim vermeye gelmişti mesela. Tâkdir edilesi bir hareket. Selçuk Bayraktar'da aynı şekilde dönmüştü Türkiye'ye.
Onu yapana saygım var da hocam bir ekran kartı için yurtdışı hayali kuran insan çok forumda :D Sanmıyorum ama en azından yüzde 1 kısım olsa da yeterli.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
İşte burada 30K maaş veren varsa aylık kalayım hiç sıkıntı yok, yazılımcılığı baz alalım.

En alt seviye yeni mezunların Almanya'Da tam emeklilik sigortalı kalan işveren payı ile kalan NET GELİR: 2750 euro
Türkiye'de 6600 6500 o da iş bulursan....

Şimdi orada peşin alabileceğin İphone 11'i burada o maaşın üstüne çok daha koyman gerek. Tabi evin yoksa orada da peşin alamazsın orası ayrı.

Ev kiraları anlamında burası daha rahat 700 800tl'ye ortalama bir dairede oturulabilir orada ise 700 800 euro 70 75m2 ev (Münih)

KALAN HER ŞEYDE YURT DIŞI DAHA İYİ MAALESEF!!

Gerçekler bunlar.
Tam olarak bende bunu söylüyorum. Yurt dışına giden kalifiyeli insanlar, her türlü buradakinden daha iyi yaşar. Çünkü, vakti zamanında o ülkelerdeki insanlar fedâkarlık yaptı ve bu gelişimi gösterdi. Biz de fedâkarlık yapar ve bu gelişimi gösterirsek, 50 yıl sonra bizim ülkemize gelmek isterler. Onların durumunda oluruz. Yapmazsak, 50 yıl sonra da yerimizde sayarız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,438
Üyeler
167,656
Son üye
kaan066
Top Bottom