🟢Yks Hakkinda Konusalim

Ben de bu sorunun ortalama olduğunu düşünüyorum ama sınav anında çözülemeyecek bir soru olabilir. Şıklardan ilerlenirse 2 ihtimal ile direkt çözülüyor. Yapay zekanın çözemiyor olması bence dezavantaj değil hala algoritma olarak bizden öğreneceğinin olduğunu gösteriyor. Soruların zor olmaması seçicilik için çok kötü. Yks'ye 2020'de girdim çok kolay Ayt matematik sormuşlardı bütün çalışmalarım boşuna gitmişti. (%50 mat çalışıyordum.) Herkes yapınca bir anlamı olmuyor. Türev ve integral de yoktu zaten.

İstihdam konusunda bakış açısının doğru olduğunu düşünmüyorum. Devlet en büyük yanlışı üniversitelerdeki kontenjanları arttırarak yaptı. Karşılaştırmak için Almanya ile yaklaşık aynı nüfusa sahibiz. Onların 3 milyon üniversite öğrencisi varken bizde bu sayı 7 milyona yakın. Kalifiye olmayan istihdam yaratılıp duruluyor. Zaten global trend olarakta istihdam azalıyor bu yönde. Ya Almanyadaki gibi üniversite çok zor olmalı ya da kontenjanlar en az %60-70 azaltılmalı.

seninle aynı salonda sınava girmek istemem haşır haşır sayfa çevirirsin sen. benim sosyalden başlama sebibm hepsi çerez hızlıca doğru yaptıkça özgüven artıyor. Bazen türkçenin başına öyle bir soru geliyor ki 1 sene okusam yine anlamam. Öyle sıkıntılı sorular direkt özgüven kaybettiriyor yapacağım soruyuda yapamam
ben türkçede son 10 soruya gelince mayışmamak için sayısala giriyorum ordan sosyal çerez diye hızlandırtıyor beni tam akmaya başladığı an matı hızlı yapıyorum soluklanmak içinde türkçenin son 10 sorusu böyle yapınca biraz daha soru yetiştirmeye başlayınca böyle devam ettim :D yarınki tyt pek ilgimi çekmiyor şu ayt geriyor beni feni yaparız rahatta o mat ... umarımki ayt zor olsun en azından bir yerden diff atarız -beni tongaya düşürmeyecek kadar - herkes için hayırlısı

seninle aynı salonda sınava girmek istemem haşır haşır sayfa çevirirsin sen. benim sosyalden başlama sebibm hepsi çerez hızlıca doğru yaptıkça özgüven artıyor. Bazen türkçenin başına öyle bir soru geliyor ki 1 sene okusam yine anlamam. Öyle sıkıntılı sorular direkt özgüven kaybettiriyor yapacağım soruyuda yapamam

Hocam o sorulari anlamamanin sebebi sen degilsin soruyu yazan elamanlarin muaf gibi yazmasi sorun bence

ben türkçede son 10 soruya gelince mayışmamak için sayısala giriyorum ordan sosyal çerez diye hızlandırtıyor beni tam akmaya başladığı an matı hızlı yapıyorum soluklanmak içinde türkçenin son 10 sorusu böyle yapınca biraz daha soru yetiştirmeye başlayınca böyle devam ettim :D yarınki tyt pek ilgimi çekmiyor şu ayt geriyor beni feni yaparız rahatta o mat ... umarımki ayt zor olsun en azından bir yerden diff atarız -beni tongaya düşürmeyecek kadar - herkes için hayırlısı
valla ben abdulbasit adamım tyt fen ve ayt fen haricinde sıkıntım yok gerisi bana yetiyor. fende çok kötü değildim ama bir anda hafıza darbesi mi yedim noldu son 1 haftadır fende yere çakıldım resmen

Hocam o sorulari anlamamanin sebebi sen degilsin soruyu yazan elamanlarin muaf gibi yazmasi sorun bence
kesinlikle katılıyorum birde kitap okuyan adama bu paragraflar çerez diyorlar kafayı yedirtcekler. ben son 5 senedir düzenli hergün kitap okuyorum yıllık ortalama 100 kitap okuyorum ama yinede o paragrafları anlayamıyorum. dediğin gibi 3 şık çok rahat eleniyor geri kalan 2 şık o kadar net değil tamamen soruyu yazanın istediği sonuç. şöyle örnek vereyim 2+2=4 2.2=4 biz 4ü işaretliyoruz ama cevap toplama olan 4 değil çarpım olan 4 çıkıyor. tamamen soruyu yazanın keyfinin bileceği iş

gençler,memleketinizde bir bölüm yazın,DGS den güzel ing işletme yazın,sonra sınavsız ikinci üniversiteden YBS yapıştırın,en rahat elle tutulur diploma sahibi anca böyle olursunuz

türkçede asıl olay kanaatimce tamamen paragraf içeriği gidip bana felsefik yok pisagor yok sokrotos falan fistan anlatınca şıkkı sorudan çıakrtamıyorsun benim paragraf aşırı saçma olmasa full hep şu ilk 15 soru rezaleti dil bilgisi , geçen deneme paragraf full ilk 15 soru 7 y :kekw:

benim normalde ayt feni 40 yapmam gerekirken her deneme saçma sapan okuma dikkat hatalarından 5 6 soru gidiyor ondan geriliyorum sınavda patlamasam iyi netlerim parabol gibi bi aşağı bi yukarı
ayt fende 20 net yapayım eve gelip şükür namazı kılarım (3 senedir cumaya gitmiyorum). ayt matematikten min 15 net çıkarırım diye düşünüyorum geri kalan artık fenin insafına kalmış

ayt matematikten min 15 net ç
reis ayt fen 20 iken nasl ayt mat 15 ine odaklanıyorsun ayt fende net çıkartmak mattan daha kolay matta komplike sorularla ızdırap çekerken fende mantık , bilgi üzerinden ilerleyebiliyorsun. ondan fene ilk odaklanman daha iyi olurdu, boşver bi fenden 30 mattan 20 üstü yaparsın inşallah kolay gelsin kafa dağıtmak için girdim burda kaldım :D geminiye dönüp tekrar devam

Hadi çalışmayalım ne yapıcaz? Babanın iş yeri mi var devam ettirecek? Olum Tcnin gençlere yaptığı en büyük ihanet döneminde yaşıyoruz ne yapmaya kalksan önün kapalı. Burada bu muhabbeti yapıyorsakta zaten az çok hepimizde beyin vardır. Garson olup ömrümüz boyunca baştaki itlerin bize haraç kesmesini hiçbirimizin kabul ettiğini edeceğini sanmıyorum. Bizim elimizde şu an sadece okumak var başka bir şey yok. Ha ne olur diye merak ediyorsan da bu sistem patlar bir gün ondan sonrasını bilemiyorum. Sonrasını görebilir miyiz o da meçhul

Aldigin maas daha az oluyor ggeri kalan yine ayni yine is yerinde eziliyon yine is bulamiyon baksana o kadar mezun nerede ? A101 de veya garsonluk, kuryelik vs. yapiyor

Cunku ulkede Isci cok ama Uretim yok eger uretim olsaydi gercekten basarili teknoloji bfirmalari kurulsaydi girisimler onu acilsaydi bu kadar issiz olmazdi
He yalan yok calisanlardada sorun var malesef cok tembellik yapan kendimizi gelistirmeye calismayan rahatligina duskun bir milletiz farkindaysaniz kimse bir iste calismak ve usta olmak istemiyor herkes mudur,yonetici olamk veya sosyal medyanin etkisiyle ozellikle turkiye gibi gelismemis ulkelerde ki insanlar Tek gecede veya bir kac ayda milyoner (dolar milyoneri) olmayi hayal ediyor

reis ayt fen 20 iken nasl ayt mat 15 ine odaklanıyorsun ayt fende net çıkartmak mattan daha kolay matta komplike sorularla ızdırap çekerken fende mantık , bilgi üzerinden ilerleyebiliyorsun. ondan fene ilk odaklanman daha iyi olurdu, boşver bi fenden 30 mattan 20 üstü yaparsın inşallah kolay gelsin kafa dağıtmak için girdim burda kaldım :D geminiye dönüp tekrar devam
zaten şuan fıldır fıldır ayt fen bakıyom ayt matı kabullendik artık

Geri