Ben de bu sorunun ortalama olduğunu düşünüyorum ama sınav anında çözülemeyecek bir soru olabilir. Şıklardan ilerlenirse 2 ihtimal ile direkt çözülüyor. Yapay zekanın çözemiyor olması bence dezavantaj değil hala algoritma olarak bizden öğreneceğinin olduğunu gösteriyor. Soruların zor olmaması seçicilik için çok kötü. Yks'ye 2020'de girdim çok kolay Ayt matematik sormuşlardı bütün çalışmalarım boşuna gitmişti. (%50 mat çalışıyordum.) Herkes yapınca bir anlamı olmuyor. Türev ve integral de yoktu zaten.
İstihdam konusunda bakış açısının doğru olduğunu düşünmüyorum. Devlet en büyük yanlışı üniversitelerdeki kontenjanları arttırarak yaptı. Karşılaştırmak için Almanya ile yaklaşık aynı nüfusa sahibiz. Onların 3 milyon üniversite öğrencisi varken bizde bu sayı 7 milyona yakın. Kalifiye olmayan istihdam yaratılıp duruluyor. Zaten global trend olarakta istihdam azalıyor bu yönde. Ya Almanyadaki gibi üniversite çok zor olmalı ya da kontenjanlar en az %60-70 azaltılmalı.
İstihdam konusunda bakış açısının doğru olduğunu düşünmüyorum. Devlet en büyük yanlışı üniversitelerdeki kontenjanları arttırarak yaptı. Karşılaştırmak için Almanya ile yaklaşık aynı nüfusa sahibiz. Onların 3 milyon üniversite öğrencisi varken bizde bu sayı 7 milyona yakın. Kalifiye olmayan istihdam yaratılıp duruluyor. Zaten global trend olarakta istihdam azalıyor bu yönde. Ya Almanyadaki gibi üniversite çok zor olmalı ya da kontenjanlar en az %60-70 azaltılmalı.