YKS sınav stresinden dolayı mide bulantısı

Reaksiyon skoru
184
Arkadaşlar selam, bu haftadan beri mide bulantım oluyor ve yemek bile yiyemiyorum. Yemek yesem de midem bulanıp kusuyorum. Geçen sene de sınava az bir zaman kala böyle olmuştum, birkaç sene mezuna kalmışlığım var yani. Sabahları özellikle kalktıktan sonra aşırı stres oluyorum ve kafamı dahi toparlayamıyorum bugün mesela bir hayli kötüydüm öğlenden sonra işte az buçuk toparladım şimdi bu yazıyı yazarken daha iyiyim. Sabah kalktıktan sonra sanki başımdan aşağı kaynar su dökülmüş gibiyim, branş denemesi çözecektim 4 dakika sonra bırakmak durumunda kaldım testi. Ne yapacağım bilmiyorum, kendime sürekli telkinler yapıyorum ama kısa süre etki ediyor sonra tekrar aynı duruma dönüyorum. Bir yandan bitki çayı tüketiyorum melisa ve adaçayı gibi ama gerçekten baya kötüyüm bu aralar.

Dostum. Üniversite dediğimiz şey o kadar önemli bir şey değil. Evet, sınav için yıllarını vermiş olabilirsin. Geçen bu yılların da bir önemi yok. Hayatın bir şekilde yol alacak en sonunda. Belki gittiğin yer hayal ettiğin gibi bir yer olmayacak. Belki hayatını daha farklı bir yönde ilerletmek isteyeceksin. Rahat ol. Bu sözler belki bir şey ifade etmeyecek senin için ama en azından dikkate almaya çalış. Yks sanki bir denemeymiş gibi düşün.

Üzgünüm kendini rahatlatmak için yapabilecek başka bir yol yok. Hiçbir ilacı ya da şurubu falan yok bu illetin. Ben çok ilaç denedim beni kesmedi. Benimki de senin gibiydi ama istifra etmekten nefret ettiğim için kendimi tutardım daha kötü olurdu. Sadece rahatlaman gerek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hedefin nedir hangi bölüm?

msü girerken bende de vardı hatta sabah aç karna poğaçanın kokusunda istifra etmiştim umursamayınca geçiyor

Sınava başvurdum ama o kadar uzak bir yere yazmışlar ki gidemeyeceğim...

Arkadaşlar selam, bu haftadan beri mide bulantım oluyor ve yemek bile yiyemiyorum. Yemek yesem de midem bulanıp kusuyorum. Geçen sene de sınava az bir zaman kala böyle olmuştum, birkaç sene mezuna kalmışlığım var yani. Sabahları özellikle kalktıktan sonra aşırı stres oluyorum ve kafamı dahi toparlayamıyorum bugün mesela bir hayli kötüydüm öğlenden sonra işte az buçuk toparladım şimdi bu yazıyı yazarken daha iyiyim. Sabah kalktıktan sonra sanki başımdan aşağı kaynar su dökülmüş gibiyim, branş denemesi çözecektim 4 dakika sonra bırakmak durumunda kaldım testi. Ne yapacağım bilmiyorum, kendime sürekli telkinler yapıyorum ama kısa süre etki ediyor sonra tekrar aynı duruma dönüyorum. Bir yandan bitki çayı tüketiyorum melisa ve adaçayı gibi ama gerçekten baya kötüyüm bu aralar.
Psikiyatriye git ve Tranko Buskas yazdır. Sindirim semptomlarına iyi gelecektir ama yan etkilerinden birisi uyku yapması. Bazılarında aşırı uyku yaparken bazılarında yapmıyor. Belki başka bir alternatifi de vardır. Psikiyatriyle görüşmeni tavsiye ederim.

Bu sınav stres ve heyecan yönetim sınavı. Kalanı çerez bilgi.

Geri