YouTube Kanalımı nasıl geliştirebilirim?

OnurKy

80+
Reaksiyon skoru
3
Dostlar herkese iyi günler.
Otostop yaparak Türkiye'yi geziyorum ve gezdiğim yerlere ve otostop sohbetlerine dair içerik üretiyorum.
Kanalın büyümesi için fazla çabalamadım, abone ol beğen gibi söylemlere de girmedim videolarımda.
Ancak bu bir hata oldu sanırım çünkü kanal çok yavaş büyüyor ve izlenmeler de beklediğim noktaya ulaşmadı.
Bu konuda tavsiyeleriniz var mı?
Ve eleştirileriniz varsa neler yapacağıma dair, çok mutlu olurum.
Uzun zamandır birçok sorunumu çözmemde bu mecra bana çok yardımcı oldu.
Düşünürken, burası aklıma geldi ve danışmak istedim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
YouTube Kanalım

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-12-06 213606.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-06 213606.webp
    159.6 KB · Hit: 58
Kanalına baktığımda adam akıllı 4-5 aydır içerik ürettiğini gördüm, daha çok erken kanalın emeklemesi lazım biraz, düzenli bir şekilde yüklemeye devam edersin 1 sene sonra eminim çok iyi yerlere gelmiş olursun.
Her videonun başında sonunda abone olmayı yorum yapmayı ve beğenmeyi unutmayını söylemeyi unutma çok etkili oluyor.

Hocam bazı videolar buğulu duruyor daha iyi bir kameraya / telefona geçmen bence iyi olur. Ayrıca youtube uzun videoları TR'de izleyen kesim az, instada reels dikkatimi çekerse ben uzun halini izliyorum. İnsta / Facebook üzerinde kısa kesit paylaşıp youtube'yi öne çıkarabilirsin.

Kanalına baktığımda adam akıllı 4-5 aydır içerik ürettiğini gördüm, daha çok erken kanalın emeklemesi lazım biraz, düzenli bir şekilde yüklemeye devam edersin 1 sene sonra eminim çok iyi yerlere gelmiş olursun.
Her videonun başında sonunda abone olmayı yorum yapmayı ve beğenmeyi unutmayını söylemeyi unutma çok etkili oluyor.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam.
Evet doğru biraz aceleci davranıyor olabilirim, ancak 500 takipçinin üstüne Hype gibi etkenler artık varmış.
O sebepler 500 altında kaldığım için videolarıma verdiğim emek boşa gidiyormuş da izlenmeden kalıyormuş gibi hissediyorum.
Evet son videoya animasyon olarak abone ol ekledim. Söylemeye de başlarım muhtemelen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bazı videolar buğulu duruyor daha iyi bir kameraya / telefona geçmen bence iyi olur. Ayrıca youtube uzun videoları TR'de izleyen kesim az, instada reels dikkatimi çekerse ben uzun halini izliyorum. İnsta / Facebook üzerinde kısa kesit paylaşıp youtube'yi öne çıkarabilirsin.
DJİ Osmo Pocket 1 kullanıyorum hocam. Evet eski biraz.
Ama buğu olayı kendimi çekerken oluyor gibi? Netleme ile mi alakalı bilmiyorum?
Evet videolarımı Instagram'da da YouTube'da da reels, shorts olarak paylaşıyorum.

Aynı konuyu işleyen ya da gezi videoları çeken YouTuberlarin seni önermesi ya da videolarından bahsetmesi önünü baya açacaktır. Maalesef kendi çabalarınla bir yere kadar gidebiliyorsun.

Aynı konuyu işleyen ya da gezi videoları çeken YouTuberlarin seni önermesi ya da videolarından bahsetmesi önünü baya açacaktır. Maalesef kendi çabalarınla bir yere kadar gidebiliyorsun.
Herhangi bir konuda bilinen kanallar küçük kanalları önermeyi yapıyor mu? Bilmediğimden soruyorum.
Tanışıklık olarak ya da iletişimim olan tanınmış otostopçu, gezgin yoktur.
Mesaj atıp rica etmek gibi bir şey mi hocam?

Herhangi bir konuda bilinen kanallar küçük kanalları önermeyi yapıyor mu? Bilmediğimden soruyorum.
Tanışıklık olarak ya da iletişimim olan tanınmış otostopçu, gezgin yoktur.
Mesaj atıp rica etmek gibi bir şey mi hocam?
Yani videosunda konuk olmak , gezilerinden bahsetmesini sağlamak gibi. Yani o da iletişim becerilerinle alakalı

Yani videosunda konuk olmak , gezilerinden bahsetmesini sağlamak gibi. Yani o da iletişim becerilerinle alakalı
Anladım hocam.
Haklısınız aslında, kontakt kurmak gerekiyor ama korkum küçük bir kanal olduğum için ters ve üstenci tepkilerle karşılaşma ihtimali. Ün yapmış insanlar bazen beklediğimiz gibi çıkmayabiliyor ya hani. :)
Mesela geçenlerde Testo Taylan Erzincan'a gelmişti.
Haberim de oldu ama gidip video çekileyim tanışayım yapamadım. Aslında yanlış yapıyorum farkındayım.
Birazda Sarıgül'den çekindim sanırım bilemiyorum😄

Hocam çok pozitif bir öneri :)
diğer sosyal ağları iyi kullamak lazım, insanlar artık kısa videoları köpek gibi tüketiyor. Reels, Shortsa ve tiktoka akım içerikli dümenden de kanalla bağlantılı şeyler atarsan tutma olasılığı çok fazla, rapçiler, top 10 daki şarkılar, patlayanpop şarakıların alayı tiktokta içerik üreticilerine belli bi miktar para ödüyor şarkılar öyle patlıyor. Arkadaşımın 39.700 takipçisi var fener editleri ypıyor ama tutan şaarkılarla, yüz binlerce izleniyor, sesi kullan ibana ödeme yapalım diyen 1-2 sanatçının menajerleri falan da ulaaşmış onlarında işini yaptı 3-5

Günümüz TR piyasasında rapçide olsan youtuber de olsan diğer sosyl ağları çok güzel kullanmak lazım.

Benim youtube da en fazla izlenen videom 2019 da mlbb adlı oyundaki benim başıma gelmiş + tüm oyuncularında şikayet ettiği bir soruna çözüm üretmek adına çektiğim bir video vardı. Baktım 27k izlendi. 2. yi çektim, 3-5 binde o izlendi. Dümenden sıkıyodum bilgi, yorumlarla da ilgileniyodum. Her yorum, beğeni vs senin kanalın için etkileşim + demek. Karşılıklı abone dalgasınaa hiç kapılma onuda denedim kanal 200 300 aboneden 800 900 aboneye cıktı ama youtube doğal abone olmadığını öğrenince keşfet banı atıyor. Ben günde 2-3 video atardım 3-4 kişi izlerdi 1 ayda10 falan kimseye önermiyor kanalı. Diğer sosyal platformlarda da durum aynı. 12-13 yaşında youtuber olmak istiyordum, kendi çabalarımla kıçı kırık kardeşimin tbleti, babamdan çaldığım telefonla toplam 110 bin kanal izlenmesi yaptım. Sonra kanalı çaldırdım. O zamandan beri konseptim sabit olsa köşeyi ddçnerdim ama hevesim kalmadı. Aklında soru işareti varsa buyur yaz hocam ben yardımcı olurum elimden geldiğince.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,654
Üyeler
185,923
Son üye
Fezst
Geri