Neler Yeni

Youtube Video HD sorunu yardımcı olabilecek var mı?

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Selamlar dostlarım. Ben Obs studio kullanarak oyun kayıtları alıyorum. Oyun oynarken ort 300 fps civarı alıyorum ve hiç donma takılma gibi sorunlar yaşamıyorum. OBS ayarlarında ise ne kadar ayar yaparsam yapayım 720p veya 1080p HD kalitede bir video kaydı ortaya çıkmıyor. OBS studio ile ilgili 6 aydır izlemediğim video bakmadığım internet sitesi, okumadığım yazı neredeyse kalmadı ancak bu sorunu bir türlü çözemedim. Bütün ayar seçeneklerini denedim ancak olmuyor. Bitrate olarak 10k dan 75k (8gb video oldu yine aynı sonuç) ya kadar ne yaparsam yapayım YOUTUBE'de HD seçeneği olmasına rağmen izlerken 720 veya 1080 hd seçmeme rağmen kaydım 360p 480p kalitesinde oluyor. Yani izleyen kişi 1080p seçeneğinde bile 480p kalitesinde bir video izliyor. Sorun videonun kalitesinden kaynaklanıyor.
oynadığım oyunlar CS, Valorant, Küçük hikaye oyunları gibi gibi.

ekimanlarım:
ACER 65 hz LCD çok eski olmamakla beraber güncel piyasaya göre eski bir monitorüm var.
Reyzen 3600 işlemci
Asus 5600xt TUF serisi
COOLER MASTER ma410p soğutucu

echO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Hamza Kaş
Selamlar dostlarım. Ben Obs studio kullanarak oyun kayıtları alıyorum. Oyun oynarken ort 300 fps civarı alıyorum ve hiç donma takılma gibi sorunlar yaşamıyorum. OBS ayarlarında ise ne kadar ayar yaparsam yapayım 720p veya 1080p HD kalitede bir video kaydı ortaya çıkmıyor. OBS studio ile ilgili 6 aydır izlemediğim video bakmadığım internet sitesi, okumadığım yazı neredeyse kalmadı ancak bu sorunu bir türlü çözemedim. Bütün ayar seçeneklerini denedim ancak olmuyor. Bitrate olarak 10k dan 75k (8gb video oldu yine aynı sonuç) ya kadar ne yaparsam yapayım YOUTUBE'de HD seçeneği olmasına rağmen izlerken 720 veya 1080 hd seçmeme rağmen kaydım 360p 480p kalitesinde oluyor. Yani izleyen kişi 1080p seçeneğinde bile 480p kalitesinde bir video izliyor. Sorun videonun kalitesinden kaynaklanıyor.
oynadığım oyunlar CS, Valorant, Küçük hikaye oyunları gibi gibi.

ekimanlarım:
ACER 65 hz LCD çok eski olmamakla beraber güncel piyasaya göre eski bir monitorüm var.
Reyzen 3600 işlemci
Asus 5600xt TUF serisi
COOLER MASTER ma410p soğutucu
yükledikten hemen sonra hd gözükmez 15 20 dk sonra gelir hd bi de renderlamadan yüklersen olmaz

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yükledikten hemen sonra hd gözükmez 15 20 dk sonra gelir hd bi de renderlamadan yüklersen olmaz
camtasia kullanarak render yapıyorum orada hd seçeneğini ve 60 fps seçeneğini ayarlıyorum. 1 ay sonra dahi olsa video kalitesi bahsettiğim şekilde. Çözemedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sorun aslında şöyle kayıt aldıktan sonra hemen kontrol ettiğimde dahi kalitesiz bir video ile karşı karşıya kalıyorum. Anlamadığım nokta bu, obs kaynaklı diye düşünüyorum.
Ya da monitörden mi acaba ?

echO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Hamza Kaş
camtasia kullanarak render yapıyorum orada hd seçeneğini ve 60 fps seçeneğini ayarlıyorum. 1 ay sonra dahi olsa video kalitesi bahsettiğim şekilde. Çözemedim.

sorun aslında şöyle kayıt aldıktan sonra hemen kontrol ettiğimde dahi kalitesiz bir video ile karşı karşıya kalıyorum. Anlamadığım nokta bu, obs kaynaklı diye düşünüyorum.
Ya da monitörden mi acaba ?
oyun çözünürlülüğü ile obs kayıt çözünürlülüğünü aynı yap renderler mp4 1080p hd seç agam kesin olur agam

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
oyun çözünürlülüğü ile obs kayıt çözünürlülüğünü aynı yap renderler mp4 1080p hd seç agam kesin olur agam
oyun çözünürlüğü dediğin oyunun içinde seçilen çözünürlüğü mü kastediyorsun? çoğu oyun ekranım 65 hz ve 1366 x 768 olduğu için otomatik olarak bunu seçiyor. Özellikle hikaye oyunlarında direk tam ekran bu şekilde kayıtlı açılıyor.

echO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Hamza Kaş
oyun çözünürlüğü dediğin oyunun içinde seçilen çözünürlüğü mü kastediyorsun? çoğu oyun ekranım 65 hz ve 1366 x 768 olduğu için otomatik olarak bunu seçiyor. Özellikle hikaye oyunlarında direk tam ekran bu şekilde kayıtlı açılıyor.
hep obs hem oyunu 1280*720 yapıp dener misin bi bi de monitörle alaklı olduğunu düşünmüyorum 720 çözünrlük varsa hz ile alakası yok

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
hep obs hem oyunu 1280*720 yapıp dener misin bi bi de monitörle alaklı olduğunu düşünmüyorum 720 çözünrlük varsa hz ile alakası yok
tamam bunu deneyeceğim bu akşam sonuçları buradan bildiririm. Hep OBS ayarları ile alakalı zannettim orayla ilgili araştırmalar yaptım. Çünkü 3, 4 oyunun hepsinde aynı sorunla karşılaştım.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
konu hala güncel önerileri akşam deneyeceğim...

yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
hocam dediğin gibi oyun çözünürlük değerini ve obs değerini 1280-720 yaptım ama bahsettiğim sorun hala aynı şekilde devam ediyor ekranımda aldığım parlaklık ve çözünürlük videoda yok. ekte resim koyuyorum 55k bitrate ve 50k bitrate ikisinde de benzer sonuçlar aldım. OBS ayarlarını da atarım istersen.
obs ekranı.png
oyun ekranı.png
video ekranı.png

1.obs ekranı
2. oyun
3. video

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
şu an eski haline bile dönderemedim baya kurcaladım yine. sanırım obs 'i kaldırıp tekrar yüklemem gerekecek. Sorun devam ediyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,186
Üyeler
166,169
Son üye
Aliyurt19
Top Bottom