YOUTUBE'A tekrar BAŞLAMALI MIYIM?

Reaksiyon skoru
85
Geçen sene kasım ayının başlarında youtube'a başladım. İçeriğim çok basitti, tabiri caizse prim kasıyordum. 1000 abone olmam 1 ay, 10bin abone olmam 2.5 ay ve 250 k olmamsa sadece 6 gün zaman aldı. Tamamen prim amaçlı short video üretiyordum ve bu videolar için çok da emek vermedim. En çok izlenen videom sayesinde 140K abone kazandım ve o video patlayınca eski videolar aniden patlamaya başladı. Çok sevinmiştim fakat bir gerçek öğrendim. Para kazanma açıldıktan sonra videolarımın izlenmeleri çakılmaya başladı. 3.5 milyon izlenen videom da dahil tüm izlenmelerim bir sabah aniden durdu ve kanal çöktü. Yine pes etmedim ve 1 ay devam ettim , hiç bir değişiklik olmadı... İşin aslı eğer bir video çok izlenirse ve diğerleri izlenmezse youtube o kanalı başarısız sayıyor ve önermiyor. Kanalı satarak bu hikayeyi sonlandırdım. Youtube kanalım üzerinden güzel arkadaşlıklar kurdum fakat bu fazla uzun sürmedi. Açtığım minecraft sunucusundan da herkes sıkıldı ve battı... Yeni ve sağlam içerikler üretmek için maddi imkanım yoktu ve en sonunda kanalı sattım. Yeni açtığım kanallara 1 aydır video atıyorum fakat izlenmiyor, ama benim short videomu çalan diğer yeni kanallar benim videolarımla abone kasıyordu? derken 5K 10K 40K aboneye ulaştılar... bu işin aslını anlamadım ve sinirlerim çok bozluyordu, benim günlerimi verdiğim short videoları ben yüklediğimde izlenmezken 10 yaşında veletler yüklediğinde 10 20K izlenmeye başladı. 1 mayısta tamamen youtube'dan elimi çektim. Sizce aynı tarzda bir kanal açsam maddi bir gelir sağlayabilir miyim? (thumbnail, uzun video fikirleri, video sesleri, ai fotoğrafları, kanal SEO ayarlarını hepsini tek başıma yapıyorum ve inanılmaz zamanım gidiyor)

Ekler

• baby we built this house of memories, take my picture now....jpeg
    baby we built this house of memories, take my picture now....jpeg
    43.3 KB · Hit: 63
Geri