Neler Yeni

Youtube'da yayın yapan varmı ?

The Semih

80+ Gold
Oyunda sıkıntı yok ben oynarken yayında oluyor bu olay örnek olarak bu videoya bakın 3.50 dk dan sonraya bakın
Kanka ekran kartı kullanımı oyunda %99 olmamalı yayın yaparken ona dikkat et, oyundan maksimum kaç fps alıyorsun ? örneğin 150 alıyorsan 120 ye sabitle 90 alıyorsan 75 e sabitle en az 20-30 fps refah payı bırak, Upload da refah payı bıraktığın gibi onun amacıda pingi önlemek içindir.

Yayıncıların 2 PC kullanmasının sebebide budur kartın tüm yükünü oyuna verirsen yayın kasar, ama FPS sabitlersen 2. PC ye gerek yoktur.

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
OZAN TANKUŞ
Obs de sunucu seçimi var youtune için 4 tane gözüküyor heralde ordamı bi yanlışlık yapiyoruz
Yıllardır yayın yaparım. Kumlanma işini Hiçbir şekilde kendi oyun oynadığın bilgisayarda çözemezsin. Anca 2. bilgisayar olacak. Ondan yayın yapacaksın. Şuan 40 küsür upload var. Köklesem de yine de kumlanma olacak. 4070s ekran kartı için Yayın ekran kartı deniliyor. Belki o işi çözmüştür. Ama şöyle diyebilirim. Ben ekran kartı upgrate'i yapıyorum yıldan yıla. gtx 960 vardı ondan sonra 1660 geçtim. Sonra 2060 geçtim. Oyunlarda İnputlag'ım her geçen ekran kartında azaldı ve akıcılık arttı. Ve ayrıca yayınlarda kumlanma da küçükte olsa azaldı. Ama inan yıllardır bu sorunu çözemedim. Ne kadar bitrate verdiysem yinede kumlanma oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Obs de sunucu seçimi var youtune için 4 tane gözüküyor heralde ordamı bi yanlışlık yapiyoruz
Ayrıca 20.000 bitrate ile kendi bilgisayarına kayıt al bak bakalım nasıl cam gibi kaydediyor :D

The Semih

80+ Gold
Ben 20000 Bitrate veriyorum 1080p60FPS Yinede kumlanma oluyor çözemedim. Aynı bitratenin yarısını twitch'e versem daha net yayın oluyor. Kasma bendede bazen 60 fps nin aşağısına düşüyor bende anlamıyorum doğrusu. Akıcı değil genel olarak.
Kumlanma dediğiniz nedir ve Youtubda mı oluyor sadece ?

Eko1910

80+
Oyun içi fps çok değişkenlik gösteriyor pubg de twitchde yayin aciyorum mesela 936p cozünürlık veriyorum fakat benim yayin diger yayincilarin yayinina gore yine bulanık gibi geliyor onlar 5k bit veriyolar ben 6 7 veriyorum valla anlamadım neyden kaynaklik amd ekran kartindanmi kaynakli bilemiyorum yayini ekran kartindan veriyorum ondanmi acaba

The Semih

80+ Gold
Oyun içi fps çok değişkenlik gösteriyor PUBG de twitchde yayin aciyorum mesela 936p cozünürlık veriyorum fakat benim yayin diger yayincilarin yayinina gore yine bulanık gibi geliyor onlar 5k bit veriyolar ben 6 7 veriyorum valla anlamadım neyden kaynaklik amd ekran kartindanmi kaynakli bilemiyorum yayini ekran kartindan veriyorum ondanmi acaba
Kankam OBS çıkış ayarlarını ss atar mısın sana kendi taktiklerimi söylicem bende kumlanma olmuyor çünkü. Ben NVIDIA kart kullanıyorum AMD den yayın açmadım onuda belirteyim.

Eko1910

80+
Kankam OBS çıkış ayarlarını ss atar mısın sana kendi taktiklerimi söylicem bende kumlanma olmuyor çünkü. Ben NVIDIA kart kullanıyorum AMD den yayın açmadım onuda belirteyim.
Şuan evde degilimde akşam atayım olurmu.
Oyunda sağa sola dönerken böyle ekran bulanıklaşıyor ama sabit durunca netleşiyor bunuda çözemedim

2 gün önce aldigm ss ler genelde böyle kullaniyorum

Ekler

• 333333.png
    333333.png
    29.5 KB · Hit: 26
  • 22222222.png
    22222222.png
    18.5 KB · Hit: 26
  • 11111.png
    11111.png
    32.4 KB · Hit: 23

The Semih

80+ Gold
Oyunda sağa sola dönerken böyle ekran bulanıklaşıyor ama sabit durunca netleşiyor bunuda çözemedim

Yayın gecikmesi düşük mü normal mi ?

The Semih

80+ Gold
Yayın gecikmesini Youtubdan normale çekip oyunda FPS yi sabit tutmaya calış kartın tüm yükünü oyuna verme, ortalama aldığın FPS yi sen biliyorsun ayarlardan en az 20 FPS düşürerek sabitle oyunda ve test yap bakalım kumlanma olacak mı, Düşük gecikmede kumlanma yapar.

Çıkış ayarların güzel onları değiştirme.

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
OZAN TANKUŞ

Youtube'a yapıyorsan 6k Bitrate yetmez. İlla kumlanma olacak o bitrate ile. Anca sıkıştırma teknolojisi vs olacak da 6k bitrate öyle yeterli olsun. Ama senin sorunun kasma problemi. Kasma derken yayında izlerken mi kasıyor? yoksa yayın açarkenmi donuyor. Kumlanma-donma vs farklı konular.

Eko1910

80+
Yayın gecikmesini Youtubdan normale çekip oyunda FPS yi sabit tutmaya calış kartın tüm yükünü oyuna verme, ortalama aldığın FPS yi sen biliyorsun ayarlardan en az 20 FPS düşürerek sabitle oyunda ve test yap bakalım kumlanma olacak mı, Düşük gecikmede kumlanma yapar.

Çıkış ayarların güzel onları değiştirme.
Akşam deneyim

Youtube'a yapıyorsan 6k Bitrate yetmez. İlla kumlanma olacak o bitrate ile. Anca sıkıştırma teknolojisi vs olacak da 6k bitrate öyle yeterli olsun. Ama senin sorunun kasma problemi. Kasma derken yayında izlerken mi kasıyor? yoksa yayın açarkenmi donuyor. Kumlanma-donma vs farklı konular.
Hocam ben oyunu oynarken sıkıntı yok tabii ki yayın açtıgım için fps kayıpları oluyo ama youtube daki yayında takıla takıla ilerliyor yayın örneğin dünkü açtığım yayın 3.50. Dk dan başlatın izlemeye o sırada benim ekranimda sıkınti yok fakat yayinda öyle gözüküyor https://www.youtube.com/live/HpgHxA3Eors?si=AniEZ3MoOtUzIqne

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
OZAN TANKUŞ

Aynı ayarlarla Twitch'e yayın yap kardeşim. O kumlanma dediğinin en az yarısı gidecek. İlk yayına başlayan, anlaşması olmayan yayıncılara 6k civarlarında izin veriyor. 1 dakika civarı yayın yap her 2 platformada. Bak bakalım hangisi daha net :) Ekran kartın falan kötü olur anlarım. Yüzde 100 ekran kartı kullanımı olur anlarım ama o kumlanma problemini çözemezsin. Her zaman olacak. CS2 oynuyorum. Sistemimde it gibi ekran kartı işlemci kullanımı boş. Ama illa grenlenme oluyor. Örnek olarak Lethal company oynayan yayıncı var. Adamda 4090 ekran kartı var yine de kumlanma yapıyor. kanalının adı Insym. Bakabilirsin. Twitch kumlanma mevzusu en minimum olan platformudur. Youtube'da durum biraz farklı Mağlesef.

Akşam deneyim

Hocam ben oyunu oynarken sıkıntı yok tabii ki yayın açtıgım için fps kayıpları oluyo ama youtube daki yayında takıla takıla ilerliyor yayın örneğin dünkü açtığım yayın 3.50. Dk dan başlatın izlemeye o sırada benim ekranimda sıkınti yok fakat yayinda öyle gözüküyor https://www.youtube.com/live/HpgHxA3Eors?si=AniEZ3MoOtUzIqne
İşlemciden dolayıdır yüksek ihtimal Ekran kartından böyle drop yapmaz. İzledim yayını. O kasma olduğunda Sağ altta OBS de uyarı verir. Ona dikkat edebilir misin bir dahakine. Özelden yazarsan discord adresimi veririm inceleriz birlikte. Yıllardır içinden girdim arkasından çıktım bu işlerin. Sorunu çözeriz.

Eko1910

80+
Aynı ayarlarla Twitch'e yayın yap kardeşim. O kumlanma dediğinin en az yarısı gidecek. İlk yayına başlayan, anlaşması olmayan yayıncılara 6k civarlarında izin veriyor. 1 dakika civarı yayın yap her 2 platformada. Bak bakalım hangisi daha net :) Ekran kartın falan kötü olur anlarım. Yüzde 100 ekran kartı kullanımı olur anlarım ama o kumlanma problemini çözemezsin. Her zaman olacak. CS2 oynuyorum. Sistemimde it gibi ekran kartı işlemci kullanımı boş. Ama illa grenlenme oluyor. Örnek olarak Lethal company oynayan yayıncı var. Adamda 4090 ekran kartı var yine de kumlanma yapıyor. kanalının adı Insym. Bakabilirsin. Twitch kumlanma mevzusu en minimum olan platformudur. Youtube'da durum biraz farklı Mağlesef.

İşlemciden dolayıdır yüksek ihtimal Ekran kartından böyle drop yapmaz. İzledim yayını. O kasma olduğunda Sağ altta OBS de uyarı verir. Ona dikkat edebilir misin bir dahakine. Özelden yazarsan discord adresimi veririm inceleriz birlikte. Yıllardır içinden girdim arkasından çıktım bu işlerin. Sorunu çözeriz.
Dediğin gibi twitchden açtığimda böyle takılmalar olmuyo ama kumlanma falan oluyor youtubedan açma sebebim yayın geçmişini ömür boyu saklamasından dolayı. Twitchde 2 hafta sonra otomatik siliniyor maalesef. Yayin geçmişini indirim youtube yüklesem o zamanda çözünürlük kötü oluyor 😀

pubg işlemci odaklı bi oyun yayını işlemciden versem daha çok fps düşüşü ve kasmalar olacak o yüzden ekran kartından veriyorum.

Top Bottom