Youtubetaki fps testlerine güvenilir mi

Reaksiyon skoru
12
Ekran kartı diyelim ki rtx 3050 6gb
Islemci ryzen 5 5600
Bunları youtubea yazınca çeşit çeşit kanal test etmiş bunlar doğru mudur

Bazen ufak şaşmalar olabilir fakat evet genelikle yakın değerleri gösterir

Genelde doğru olur. Bazı ekran kartı modelleri fabrika çıkışı oc lu olabiliyor. Bazı ramler biraz performans farkettirebiliyor onun dışında 3-5 yukarı aşağı anca değişir.

Henüz sistem almadıysan 3050 li sistem önermem.
Tamamda Ağa önermiyorum önermiyorum, sebep yazın yani, özür dilerim ama günlerdir araştırıyorum, biraz agresif konuştum, kusuruma bakmayın, bütçem 25k 4060li sistem öneriyorlar sistemde stok bitiyor en sonunda 3050ye düştüm youtubedan fps testlerine baktım beni idare eder + olarak 3 sene kullanicam, beni düşük ayarlarda bile götürse yeterlidir böyle 2k oyunculuk 4k oyunculuk gibi bir derdim yok

Stok bitmemiş 2 tane sistem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamamda Ağa önermiyorum önermiyorum, sebep yazın yani, özür dilerim ama günlerdir araştırıyorum, biraz agresif konuştum, kusuruma bakmayın, bütçem 25k 4060li sistem öneriyorlar sistemde stok bitiyor en sonunda 3050ye düştüm youtubedan fps testlerine baktım beni idare eder + olarak 3 sene kullanicam, beni düşük ayarlarda bile götürse yeterlidir böyle 2k oyunculuk 4k oyunculuk gibi bir derdim yok
https://www.itopya.com/loot-v5-amd-...16gb-ddr4-500gb-m2-ssd-geforce-rtx-sis_h29375 tavsiye etmesem de istediğin parçalarla da böyle bişey var

Stok bitmemiş 2 tane sistem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.itopya.com/loot-v5-amd-...16gb-ddr4-500gb-m2-ssd-geforce-rtx-sis_h29375 tavsiye etmesem de istediğin parçalarla da böyle bişey var
3050yi ne sebeple tavsiye etmiyorsunuz detaylı bir sebep açıklarsan çok iyi olur yargılamak amaçlı değil öğrenmek isterim bilgi paylaştıkça çoğalır🙂

1. Fiyat/Performans Oranı:

• Yetersiz Performans: RTX 3050, giriş seviyesi bir RTX kartı olmasına rağmen, fiyatına göre beklenen performansı sunmakta yetersiz kalabiliyor. Özellikle sıfır fiyatı üzerinden bakıldığında, benzer veya daha iyi performans sunan AMD kartlar (örneğin RX 6600, RX 6650 XT) veya ikinci el piyasasında daha güçlü NVIDIA kartlar (örneğin RTX 2060, RTX 3060 Ti) bulunabiliyor.
  • Pahalı Sıfır Fiyatı: Pek çok kullanıcı, sıfır RTX 3050 almaktansa, aynı fiyata veya biraz daha üzerine ikinci el piyasasında daha üst düzey kartları tercih etmenin daha mantıklı olduğunu belirtiyor.
2. Rakip Kartlar Karşısında Zayıflık:

• AMD Alternatifleri: AMD'nin özellikle RX 6000 serisi kartları (RX 6600, RX 6600 XT, RX 6650 XT gibi), saf oyun performansında RTX 3050'den daha iyi veya denk bir performans sunarken, çoğu zaman daha uygun fiyatlı olabiliyorlar.
  • Eski Nesil Üst Segment Kartlar: İkinci el piyasasında, RTX 2060 veya GTX 1080 gibi eski nesil üst segment kartlar, RTX 3050'ye göre daha iyi performans sunabiliyor ve benzer fiyatlara bulunabiliyor.
3. VRAM Yetersizliği (6GB versiyon için):

• RTX 3050'nin bazı versiyonları 6 GB VRAM ile gelirken, günümüz oyunlarının artan VRAM ihtiyacı göz önüne alındığında bu miktar bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Özellikle yüksek ayarlarda ve 1080p üzeri çözünürlüklerde yeni çıkan oyunlarda VRAM yetersizliğinden dolayı takılmalar veya düşük kare hızları yaşanabilir. 8 GB versiyonu bu konuda daha iyi olsa da, genel performans sorunu devam edebiliyor.
4. Ray Tracing Performansı:

• RTX 3050, Ray Tracing (ışın izleme) özelliğini desteklese de, bu özelliği açıkken oyun performansında ciddi düşüşler yaşanabiliyor. Daha akıcı bir deneyim için DLSS teknolojisini kullanmak gerekse de, bu durum kartın saf Ray Tracing gücünün yetersizliğini gösteriyor.
5. DLSS Desteği:

• DLSS (Derin Öğrenme Süper Örnekleme) teknolojisi, NVIDIA'nın kare hızlarını artırmak için geliştirdiği bir özellik ve RTX 3050 bu desteğe sahip. Bu sayede bazı oyunlarda performansı artırsa da, her oyunda DLSS desteği bulunmuyor ve bu teknolojiye bağımlı olmak istemeyen kullanıcılar için dezavantaj olabilir.

3050yi ne sebeple tavsiye etmiyorsunuz detaylı bir sebep açıklarsan çok iyi olur yargılamak amaçlı değil öğrenmek isterim bilgi paylaştıkça çoğalır🙂
attığım 3050 li sistemi fp için 5600 yaptığınız an aradaki fiyat farkı 3k olucak ki 3k için 4060 her türlü daha iyidir. Bu sistemlerden birini düşünüyosan şu kasaları veya alıp sonra psu değişmek zorundasın(nerdeyse)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,927
Üyeler
174,464
Son üye
dreammmaker
Geri