Neler Yeni

Yüksek fps ama yeterince akıcı değil.

ShimoZu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Rojhat Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Instagram
https://www.instagram.com/34rjt/
Twitter
sh1mozu
Merhaba arkadaşlar aslında size anlatacağım şey tam olarak bir sorun değil ama yine de belki bileniniz vardır diye sormak istedim. Bundan yaklaşık 2 yıl önce arkadaşımla bir internet kafeye gittik sistemler rtx 2060 ve ryzen 2600x ten ibaretti ve monitörü asusun 165 hz 0.5 ms lik monitörlerindendi. Ama monitörün oyun modunu açıp oyuna girdiğimizde (CSGO) oyun o kadar akıcıydı ki çok yavaş geliyordu. Bildiğin normal oyun sanki bizde 0.75 hızda oynanıyordu ve rakipleri vurmak inanılmaz kolaydı benim için hatta rakip takım sürekli hs attığım için beni repleyip duruyordu komik bir şekilde. Şuan ise 240 hz 1 ms bir alienware monitörüm var ve csgo da 600 fpslere kadar görüyorum ortalama olarak 300-350 arası. Fakat monitörün hangi ayarı ile uğraşırsam uğraşayım asla o günkü gibi bir akıcılık elde edemedim. Şuan ki oyunumda adamlar benim karşıma çıkarken sanki yoktan var oluyorlar aniden. Çok araştırdım ama bir şey bulamadım. Sadece bir tavsiyesi olan varsa ne mutlu yoksa da zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Psikolojikte olabilir tekrar kafedeki monitör aynıysa bi oyna dene gel

MagicPump

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
ömür ertürk
Merhaba arkadaşlar aslında size anlatacağım şey tam olarak bir sorun değil ama yine de belki bileniniz vardır diye sormak istedim. Bundan yaklaşık 2 yıl önce arkadaşımla bir internet kafeye gittik sistemler rtx 2060 ve ryzen 2600x ten ibaretti ve monitörü asusun 165 hz 0.5 ms lik monitörlerindendi. Ama monitörün oyun modunu açıp oyuna girdiğimizde (CSGO) oyun o kadar akıcıydı ki çok yavaş geliyordu. Bildiğin normal oyun sanki bizde 0.75 hızda oynanıyordu ve rakipleri vurmak inanılmaz kolaydı benim için hatta rakip takım sürekli hs attığım için beni repleyip duruyordu komik bir şekilde. Şuan ise 240 hz 1 ms bir alienware monitörüm var ve csgo da 600 fpslere kadar görüyorum ortalama olarak 300-350 arası. Fakat monitörün hangi ayarı ile uğraşırsam uğraşayım asla o günkü gibi bir akıcılık elde edemedim. Şuan ki oyunumda adamlar benim karşıma çıkarken sanki yoktan var oluyorlar aniden. Çok araştırdım ama bir şey bulamadım. Sadece bir tavsiyesi olan varsa ne mutlu yoksa da zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
TN panelse 165hz öyle hissiyat verebilir , söylediğin şeyi anlayabiliyorum eski bilgisayardan yeni bilgisayara geçince akıcılık konusunda farkı çok rahat hissediyorum monitör aynı olsada sistem gecikmen yüksek olabilir dpc latency checker indirip bakar mısın boşta gecikmen kaç birde sistemini yazar mısın ?

LokmanBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,049
İsim
Lokman Açil

Hocam biraz cs ile alakası var tick sistemi ve oyun fiziği vesaire sen adama peek'lediğin zaman onun ekranındaki görüntü ile senin ki aynı olmuyor
fps sabitlemeyi deneyin hocam belki yırtılmalar oluyordur

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
Monitörünüzün gelişmiş görüntü ayarlarından yenileme hızının en yüksekte olduğundan emin olun.

1681604822446.png

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,461
İsim
Emre
Freesync gsync fps oyunlarında tavsiye edilmese de monitörde de ve ekran kartında o ayarı açıp bi deneyin belki akıcı gelir

ShimoZu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Rojhat Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Instagram
Twitter
sh1mozu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Freesync gsync fps oyunlarında tavsiye edilmese de monitörde de ve ekran kartında o ayarı açıp bi deneyin belki akıcı gelir
aslında şuan freesync açık bi kapatıp deneyebilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitörünüzün gelişmiş görüntü ayarlarından yenileme hızının en yüksekte olduğundan emin olun.

Alıntıyı görüntüle
evet en yüksekte 240hz

Hocam biraz cs ile alakası var tick sistemi ve oyun fiziği vesaire sen adama peek'lediğin zaman onun ekranındaki görüntü ile senin ki aynı olmuyor
fps sabitlemeyi deneyin hocam belki yırtılmalar oluyordur
onu da denedim hocam bir farkı yoktu teşekkürler yine de

ba
TN panelse 165hz öyle hissiyat verebilir , söylediğin şeyi anlayabiliyorum eski bilgisayardan yeni bilgisayara geçince akıcılık konusunda farkı çok rahat hissediyorum monitör aynı olsada sistem gecikmen yüksek olabilir dpc latency checker indirip bakar mısın boşta gecikmen kaç birde sistemini yazar mısın ?
bakayım teşekkür ederim. sistemim Donanım arşivi flexy silver (özelleştirilmiş) R5 3600 GTX 1650s 16GB 3200 mhz ram ve 1 TB hd + 3000e 1500 ssd de vardı da pek bi önemi varmı bilmiyorum.

Psikolojikte olabilir tekrar kafedeki monitör aynıysa bi oyna dene gel
sanırım o internet kafe kapandı zaten miningden pcler bir işe yaramıyordu artık. İlk açıldığında 2 hafta boyunca gitmiştim.

Son düzenleme:

Zeclas.

80+ Bronze
aslında şuan freesync açık bi kapatıp deneyebilirim

evet en yüksekte 240hz

onu da denedim hocam bir farkı yoktu teşekkürler yine de

ba

bakayım teşekkür ederim. sistemim Donanım arşivi flexy silver (özelleştirilmiş) R5 3600 GTX 1650s 16GB 3200 mhz ram ve 1 TB hd + 3000e 1500 ssd de vardı da pek bi önemi varmı bilmiyorum.

sanırım o internet kafe kapandı zaten miningden pcler bir işe yaramıyordu artık. İlk açıldığında 2 hafta boyunca gitmiştim.
Ekran kartin ne ?
(Nvidia'ymis pardon gormedim)

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,461
İsim
Emre

Azoth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Azoth
Benim arkadaşım bunun yüzüne komple sistemi değiştirmişti monitör de dahil. Ben ne kadar oyun ile ilgilidir veya seninle ilgilidir desemde dinletemedim. Yeni sistemi kurduğunda sorunun devam ettiğini söylemişti. Şuan cs oynamıyor ve sistemi sattı :)

Yapacağın en iyi şey monitör ayarlarını sıfırlayıp yeni bir windows kurmak hocam. Eğer bir sorun varsa düzelir diye düşünüyorum. Bir ihtimal monitörü başka bilgisayarda da deneyebilirsin öyle bir imkanın varsa.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
Bence psikolojik dostum.
60Hz ekranlı telefondan 120Hz e geçince ekran akıcılığı falan böyle çok akıcı geliyordu bana.
144Hz monitör ile 2 3 saat FPS oyunu oynayınca elime telefonu aldığımda sanki akıcı değilmiş 60Hz kullanıyormuşum gibi hissettiriyor bana.
Halbuki arada 20Hz var göz ile anlaşılmaz bile.

ShimoZu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Rojhat Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Instagram
Twitter
sh1mozu
Evet öyle olurda denemekten zarar gelmez

Freesync fln hepsini kapat birde öyle dene
freesynci kapattım çok daha akıcı oldu bu arada şakasız. Çok iyi ama hala o günkü kadar değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,021,296
Üyeler
161,836
Son üye
Mertsy