Yüksek fps rağmen anlık donmalar, takılmalar.

filozof70

80+
Reaksiyon skoru
6
Rx 6600 ekran kartı
R5 5600 İşlemci
Thermalight assasin king kule tipi soğutucu
Msi MPG B550 anakart
G. Skill Ripjaws V 8gb x 2 (16gb. 3600mhz. CL18)
Kioxia exceria 500gb M.2 NVMe PCle3.0
750w coldpower +80 Bronze psu

Arkadaşlar sistemde özellikle cs2 ve valorant oynarken sürekli saniyelik kasmalar saliselik donmalar yaşanıyor ve bu durum da çol can sıkıcı oluyor. Hikayeli oyunlarda bu sorunla çok nadir karşılaşıyorum. Sürücüleri sildim yükledim, en son format ile temiz kurulum yapıp sürücü yükledim hâlâ durum aynı. Bu sistemle valorantı çok rahat akıcı oynamalıyım diye düşünüyorum.

Format at genelde bu tarz sorunlar donanimsaldan cok yazilimsal oluyor.

Windows un kendi antivirusu zamanla kendi dosyalarini silip windoesu bozuyor.

Sorun windows da olmasa bile format sorais trmiz kurulum ile driverlarini sifirdan kuracagin icin sorunun cozulme olasiligi yine var.

Format at genelde bu tarz sorunlar donanimsaldan cok yazilimsal oluyor.

Windows un kendi antivirusu zamanla kendi dosyalarini silip windoesu bozuyor.

Sorun windows da olmasa bile format sorais trmiz kurulum ile driverlarini sifirdan kuracagin icin sorunun cozulme olasiligi yine var.
Sanırım konuyu okumadınız... Format atıp sürücüleri temiz kurdum ve durum hâlâ aynı dedim.

Rx 6600 ekran kartı
R5 5600 İşlemci
Thermalight assasin king kule tipi soğutucu
Msi MPG B550 anakart
G. Skill Ripjaws V 8gb x 2 (16gb. 3600mhz. CL18)
Kioxia exceria 500gb M.2 NVMe PCle3.0
750w coldpower +80 Bronze psu

Arkadaşlar sistemde özellikle cs2 ve valorant oynarken sürekli saniyelik kasmalar saliselik donmalar yaşanıyor ve bu durum da çol can sıkıcı oluyor. Hikayeli oyunlarda bu sorunla çok nadir karşılaşıyorum. Sürücüleri sildim yükledim, en son format ile temiz kurulum yapıp sürücü yükledim hâlâ durum aynı. Bu sistemle valorantı çok rahat akıcı oynamalıyım diye düşünüyorum.
Windows sürümün ne 24h2 de olabiliyordu sanırım bu sorunlar. Oyun içi sıcaklıkların nasıl bi kontrol et

Windows sürümün ne 24h2 de olabiliyordu sanırım bu sorunlar. Oyun içi sıcaklıkların nasıl bi kontrol et
Windows 11 kullanıyorum ve son sürüm yüklü. Oyun içi sıcaklıklarım gayet iyi seviyelerde, İşlemci 70 dereceyi görmüyor, gpu da 70i zor görüyor.

Windows 11 kullanıyorum ve son sürüm yüklü. Oyun içi sıcaklıklarım gayet iyi seviyelerde, İşlemci 70 dereceyi görmüyor, gpu da 70i zor görüyor.
Yani durum yazılımsal değilse aklıma birtek ram geliyor

Yani durum yazılımsal değilse aklıma birtek ram geliyor
Ne gibi bir sorun olabilir sizce. Bir de benim aklıma monitör geldi,144hz, VA panel ve ghosting sorunu olduğu söylenen bi monitör kullanıyorum. Oyundaki akıcılığı çok etkiler mi?

Ne gibi bir sorun olabilir sizce. Bir de benim aklıma monitör geldi,144hz, VA panel ve ghosting sorunu olduğu söylenen bi monitör kullanıyorum. Oyundaki akıcılığı çok etkiler mi?
Hocam takılma yaşıyosan sistemden kaynaklıdır monitör olacağını sanmam ramin 1 ini söküp diğerininde slotunu değiştir öyle dene

1 ram zaten düşük performans vermez mi, çalışşa bile. Bu testin sonucunu nasıl yorumlayacağım
Yok hocam kurtarır yinede drop vb olmuyorsa diğer ram arızalıdır istersen ikisininde slotları değişip öyle dene

Geri