Bilgisayarın teknik özellikleri şunlar
GPU:GIGABYTE GeForce RTX 3080 GAMING OC 10G 10GB GDDR6X 320 BitCPU:AMD RYZEN 7 5800X 3.8GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm
RAM:GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16 DDR4
ANAKART: Tuf gaming x570-plus
Sıvı Soğutma:MSİ Coreliquid 360RH
Sorun Şu:
Bilgisayarı aldığımdan beri hep yüksek bir ses çıkartıyor eskiden boşta çalışır halde derecesi 50-60 oyunlarda ise 70-75 iken şu anda bios ekrenında bile 80 derecede çalışıyor oyunlarda 90-95 i görüyorum fakat hiçbir zaman yine de 95 i aşmıyor ama bilgisayarı yeni açsam bile 75-80 derecede çalışıyor.İşlemcinin termal macununu 2 kere değiştirdim ikisinde de özellikle farklı markalar kullandım sorun çözülmedi şunu da belirteyim(hayır sıvı soğutmamdaki pompanın ucunda jelatin yok onu ilk seferinde çıkardım ).Ek olarak pompamın hızı 4200 rpm yani düzgün ve alabileceği en maksimumda hızda çalışırken asıl soğutmanın fanları biostan da yan uygulamalardan da en yüksek hıza almama rağmen 1400 Rpm e kendisini sabitliyor ve 1400 bile yavaş olmasa bile bilgisayar yine de ısınmaya devam ediyor ve hızı hep sabit ve daha fazla yükselmiyor(normalde sıvı soğutmanın sağladığı hız 500-2000RPM arası).Hızlarını indirme anlamında bir sıkıntım yok istediğimde daha yavaşa alabiliyorum ama 1400 den fazlasına alamıyorum.Anakarta bütün kabloları doğru taktım bilgisayarın kendi fanlarını CHA_FAN a sıvı soğutmayı AIO_PUMP ve CPU_FAN a taktım.
Son düzenleme: