z.furkandenizhan
80+ Bronze
Öncelikle selamlar arkadaşlar, uzun süredir buralarda yoktum. Bu defa ben sizden yardım isteyeceğim. Klasik bir ağ sorunum var 'Ping' sorunu.
Comnet veri merkezinde ayrılmış bir kabinde 10 adet sunucumuz var. Donanımlarımız tamamen yeni, sıfır ürünler. Kabinimize özel olarak ağ omurgasından çekilmiş 40Gpbs simetrik paylaşımsız ağımız var.
10 adet sunucu aynı router ve firewall'e bağlı. Kabinimizde Sophos firewall var ve tüm yapılandırılmaları bizzat ben yaptım.
Ethernet kartları DELL'in 10Gpbs bant genişliğine sahip özel ethernet kartları. Ethernet kabloları da ethernet kartının yanında gelen yüksek performanslı Ethernet kabloları. Sistemde testleri tek sunucu çalışırken gerçekleştirdim.
Yaklaşık 300 metre uzaklıktaki bir sunucuda speedtest yaptığımda;
9.910Mbps Down
9.970Mbps Upload
0.7 ping alıyorum.
Sunucudan 47 kilometre uzaktaki speedtest sunucusuyla test yaptığımda
9.970Mbps Down
9.992Mbps Upload
22 Ping alıyorum.
Ping bir anda yükseliyor. Online uygulamalarda gecikme oranı şu şekilde;
CS:GO: 2-7 ms
GeForce Now: 9-13
Steam: 1-3
Fortnite: 5-7 ms
Bu ms değerlerinin daha da düşmesini sağlamak için neler yapabilirim? (Testler ağ boştayken yapıldı)
Comnet veri merkezinde ayrılmış bir kabinde 10 adet sunucumuz var. Donanımlarımız tamamen yeni, sıfır ürünler. Kabinimize özel olarak ağ omurgasından çekilmiş 40Gpbs simetrik paylaşımsız ağımız var.
10 adet sunucu aynı router ve firewall'e bağlı. Kabinimizde Sophos firewall var ve tüm yapılandırılmaları bizzat ben yaptım.
Ethernet kartları DELL'in 10Gpbs bant genişliğine sahip özel ethernet kartları. Ethernet kabloları da ethernet kartının yanında gelen yüksek performanslı Ethernet kabloları. Sistemde testleri tek sunucu çalışırken gerçekleştirdim.
Yaklaşık 300 metre uzaklıktaki bir sunucuda speedtest yaptığımda;
9.910Mbps Down
9.970Mbps Upload
0.7 ping alıyorum.
Sunucudan 47 kilometre uzaktaki speedtest sunucusuyla test yaptığımda
9.970Mbps Down
9.992Mbps Upload
22 Ping alıyorum.
Ping bir anda yükseliyor. Online uygulamalarda gecikme oranı şu şekilde;
CS:GO: 2-7 ms
GeForce Now: 9-13
Steam: 1-3
Fortnite: 5-7 ms
Bu ms değerlerinin daha da düşmesini sağlamak için neler yapabilirim? (Testler ağ boştayken yapıldı)
Son düzenleme: