.RBO.
80+ Silver
Ben senin yerinde olsam ama tabii ki senin bileceğim. bir şey orada saatlik çalışıp PC toplayabilirsinİngiltere
Ben senin yerinde olsam ama tabii ki senin bileceğim. bir şey orada saatlik çalışıp PC toplayabilirsinİngiltere
Go go go kesinlikle git pc falan bunlar boş işler 4 5 yıl sonra çöp olacak ama hayatın 4 5 yıl sonra devam edecekİngiltere
20.Yüzyıl kafası buBülbülü altın kafese koymuşlar vatanım demiş
Ben olsam burada kalırdım.
Şunu biliniz:Ortaokulda hatta ilkokuklda bile muhteşem hocalarım vardı.Hepsi sayesinde ingilizceyi çok sevdim.Zamanla en sevdiğim ders haline geldi ve hala öyle.Bir aralar ciddi anlamda söylüyorum köpek gibi ingilizce çalışıyordum sadece.böyle ingilizce defterim vardı,her bir yeni öğrendiğim kelimeyi o deftere yazar yanına telafuzunu yazardım.Birde onu cümle içinde kullanmaya çalışırdım hep.Kendi kendime ingilizce konuşmaya çalışırdım.Daha sonra altyazılı film izlemenin yararı olacağını söylediler onuda denedim ve cidden işe yaradı.Basit seviye ingilizce kitapları defalarca okudum.Hepsinin telafuzunu defalarca tekrarladım.Şuan dediklerim hepsini yapamıyorum ama her fırsat bulduğmda çalışıyorum.
Arkadaşlar öncelikle selam.
Şimdi benim önümde 2 seçenek var.
Ya yurtdışına gidip lise ve üniversite okumak ya da burada hayalimde ki pc yi toplayıp burada yaşamaya devam etmek.Yurtdışına gitme imkanım yüksek &70 civarı falan.Orada bir çok akrabamız var hepsi yardımcı olabilirler bana.Daha 16 yaşındayım ve 10. sınıfım yani oraya gidip lise okuyup hatta üstüne belki üni bile okuyabilirim.Maddi açıdan herhangi bir sıkıntım yok,bir zorluk çekmem yani inşallah.Ailem de gitmemi istiyorlar,akrabalarım gitsem hayır demezler.İngilizcem de yeterli B1-B2 arası ingilizcem var ve dahada geliştirim.
Bir diğer seçenek ise burada hayalimde ki pc yi toplayıp,lise yi falan burada okumak.Belki bi ihtimal üni için yurtdışına gidebilirim ama pc toplarsam zor bi ihtimal.Yaklaşık 4-5 senedir bu bilgisayarın hayalini kuruyorum.hep arkadaşlarımla istediğim oyunu sıkıntısız bir şekilde oynamak istedim.Yaklaşık 10k bütçem var.Bununla istediğim bilgisayarı almak mı yoksa böyle 5-6k ya apu alıp geri kalanını saklamak mı ?(Maddi açıcan ailem ve akrabalarım bana destek olur.)
Biliyorum bu 2 seçeneği karşılaştırmak saçma.Ama emin değilim oraya gidersem yapabilir miyim veya kesin gidebilecek miyim ?Sizce hangisi daha mantıklı ?
Yurtdışında okuyup orada yerleşme izni alırsan ne kadar güzel bir şey yapmış olduğunu ileride anlarsın reis.Arkadaşlar öncelikle selam.
Şimdi benim önümde 2 seçenek var.
Ya yurtdışına gidip lise ve üniversite okumak ya da burada hayalimde ki pc yi toplayıp burada yaşamaya devam etmek.Yurtdışına gitme imkanım yüksek &70 civarı falan.Orada bir çok akrabamız var hepsi yardımcı olabilirler bana.Daha 16 yaşındayım ve 10. sınıfım yani oraya gidip lise okuyup hatta üstüne belki üni bile okuyabilirim.Maddi açıdan herhangi bir sıkıntım yok,bir zorluk çekmem yani inşallah.Ailem de gitmemi istiyorlar,akrabalarım gitsem hayır demezler.İngilizcem de yeterli B1-B2 arası ingilizcem var ve dahada geliştirim.
Bir diğer seçenek ise burada hayalimde ki pc yi toplayıp,lise yi falan burada okumak.Belki bi ihtimal üni için yurtdışına gidebilirim ama pc toplarsam zor bi ihtimal.Yaklaşık 4-5 senedir bu bilgisayarın hayalini kuruyorum.hep arkadaşlarımla istediğim oyunu sıkıntısız bir şekilde oynamak istedim.Yaklaşık 10k bütçem var.Bununla istediğim bilgisayarı almak mı yoksa böyle 5-6k ya apu alıp geri kalanını saklamak mı ?(Maddi açıcan ailem ve akrabalarım bana destek olur.)
Biliyorum bu 2 seçeneği karşılaştırmak saçma.Ama emin değilim oraya gidersem yapabilir miyim veya kesin gidebilecek miyim ?Sizce hangisi daha mantıklı ?
Vatan mı kaldı ey oğul. Artık 2. sınıf bir vatandaşız bu topraklarda. Almanya'ya Fransa'ya Amerika'ya nereye gidersen git yine 2. sınıf vatandaş olacaksın. Aynı şeyin morciverti.Bülbülü altın kafese koymuşlar vatanım demiş
Ben olsam burada kalırdım.