Ellie Williams
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
Konuyu Türkiyede 1660s'li bilgisayar toplamakmı yoksa Almanyada rtx 3090'lı bilgisayar toplamakmı diye değiştir istersenArkadaşlar öncelikle selam.
Şimdi benim önümde 2 seçenek var.
Ya yurtdışına gidip lise ve üniversite okumak ya da burada hayalimde ki pc yi toplayıp burada yaşamaya devam etmek.Yurtdışına gitme imkanım yüksek &70 civarı falan.Orada bir çok akrabamız var hepsi yardımcı olabilirler bana.Daha 16 yaşındayım ve 10. sınıfım yani oraya gidip lise okuyup hatta üstüne belki üni bile okuyabilirim.Maddi açıdan herhangi bir sıkıntım yok,bir zorluk çekmem yani inşallah.Ailem de gitmemi istiyorlar,akrabalarım gitsem hayır demezler.İngilizcem de yeterli B1-B2 arası ingilizcem var ve dahada geliştirim.
Bir diğer seçenek ise burada hayalimde ki pc yi toplayıp,lise yi falan burada okumak.Belki bi ihtimal üni için yurtdışına gidebilirim ama pc toplarsam zor bi ihtimal.Yaklaşık 4-5 senedir bu bilgisayarın hayalini kuruyorum.hep arkadaşlarımla istediğim oyunu sıkıntısız bir şekilde oynamak istedim.Yaklaşık 10k bütçem var.Bununla istediğim bilgisayarı almak mı yoksa böyle 5-6k ya apu alıp geri kalanını saklamak mı ?(Maddi açıcan ailem ve akrabalarım bana destek olur.)
Biliyorum bu 2 seçeneği karşılaştırmak saçma.Ama emin değilim oraya gidersem yapabilir miyim veya kesin gidebilecek miyim ?Sizce hangisi daha mantıklı ?